Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Mnie nie zastraszysz, a tym bardziej nie przekonasz mnie do ściemniania, że jest tu jakaś.. Evans? - Marszczę brwi. - Co to w ogóle za nazwisko?
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Po chwili słychać sfrustrowane westchnięcie.- Po prostu powiedz mi gdzie ona jest, naprawdę nic jej nie zrobię, szukałem ją pół roku i chce tylko pogadać, nie zajmę jej długo.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Cholera. Naprawdę mu zależy... I nie wiem, co teraz zrobić.
- Nie mam ci nic do powiedzenia - mówię. Trochę mnie to boli. Chciałabym mu powiedzieć, ale w sumie go nie znam. - Muszę iść na lekcje.
Udaje mi się go wyminąć i idę w stronę sali gimnastycznej. Muszę odetchnąć.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Naprawdę muszę podziękować Sarah za to, że mnie nie wkopała. Po chwili było słuchać kroki zbliżające się w stronę wyjścia. Wyszłam z sali rozglądając się na podłodze leżała kartka wyrwana z jakiegoś notesu " Crystal, jeśli znajdziesz tą kartkę wiedz, że tu byłem i Cię szukałem.Nadal bardzo Cię kocham i nie obchodzi mnie wyrok w zawieszeniu ani zakaz zbliżania się. H". Zgniotłam tą kartkę z łzami w oczach i skierowałam się również na salę gimnastyczną, teraz w-f.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Podbiegłem do Crystal. - Hej, wszystko w porządku? Słyszałem krzyki.
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
- Powiedzmy, że w porządku- westchnęłam.- Po prostu pojawiła się osoba, której miałam na pewno nie spotkać w najbliższym czasie.
- To powiedzmy czy w porządku? - uśmiechnąłem się - Na pewno? Może nie powinnaś iść na lekcję. To tylko wf.
- Bardziej skłaniam się ku opcji z powiedzmy, bo nadal jestem w ogromnym szoku, wszystkich bym się spodziewała ale jego nie.- Oparłam się o ścianę, przejeżdżając dłońmi po twarzy.
Postanowiłem nie wnikać. Nie moja sprawa. - W takim razie zapraszam na spacer. Co ty na to?
- Z chęcią się przejdę, zdecydowanie muszę się dotlenić.- uśmiechnęłam się delikatnie.
- W takim razie zapraszam. - zaoferowałem jej ramię, po czym skierowałem się do wyjścia do ogrodu na dachu. Kilka minut później już tam byliśmy. Spojrzałem na miasto na horyzoncie. - Całkiem niezły widok.
Spojrzałam na parking przed budynkiem i przewróciłam oczami, oczywiście, że tam stał i na mnie czekał.- Jest jakieś tylne wyjście z szkoły, jak najdalej od parkingu?- zapytałam wciąż patrząc jak mój były chłopak przechadza się po parkingu.
- Jest z pięć. A co, masz ochotę zupełnie uciec? - nie sądziłem, że da się uśmiechać aż tak szeroko.
- Mam wielką ochotę, tylko jest problem zostawiłam samochód na parkingu a tam stoi i poluje na mnie mój były groźny chłopak.- wskazałam Haydena ruchem ręki i uśmiechnęłam się.
- Możemy się przejść, to niedaleko. Tylko musisz mi zaufać. Nie będzie cię tam szukał.
- Okej zaufam ci tylko mam nadzieję, że nie zaprowadzisz mnie do żadnej starej opuszczonej rudery z nawiedzoną piwnicą.- roześmiałam się, zdecydowanie muszę sobie jakoś poprawić humor.
- Spokojnie. - pociagnąłem ją za rękę. 20 minut później staliśmy przed lekko zardzewiałą bramą. - Tadam. - było to schronisko dla zwierząt, w którym jestem wolontariuszem. - Stąd wziąłem Scotta. Masz ochotę wejść?
- Pewnie!- powiedziałam z ogromnym uśmiechem, uwielbiałam zwierzęta, niestety w NY nie miałam żadnego.
Wszedłem do środka i skierowałem się do lewego skrzydła. W środku szczekało 15 psów. - Musimy je wyprowadzić na spacer. Ale najpierw ci ich przedstawię. - zacząłem wskazywać na boxy. - Aaron, Arion, Denim, Fidiasz, Quentin, Jeremi, Cobalt, Crimson, Navy, Emerald, Sweetie, Luna, Alice, Meggy i Daisy. To wszyscy.
- Dużoo ich, ale zaraz chęcią ci pomogę je wyprowadzić.- uśmiechnęłam się i spojrzałam na krytycznie na swój strój.- Macie tutaj może jakoś koszulkę i spodenki do pożyczenia? Niezbyt wygodnie mi w tym stroju durnej cheerleaderki.- uwielbiałam tańczyć, dlatego zapisałam się do cheerleaderek ale ich stroje są naprawdę strasznie nie wygodnie i wyzywające.
- Tak, zaraz za rogiem. Najciekawsze jest to, że każdy z nich jest innej rasy - włączył się spec - Aaron to Labrador. Arion jest dobermanem. Denim wyżłem weimarskim, a Fidiasz bernardynem. Quentin to Mops, a Jeremi golden retriver. Mój ulubieniec, Cobalt, jest wilczakiem czechosłowackim. Crimson to beagle, a Navy spaniel. Emerald jest owczarkiem niemieckim. Sweetie jest suczką yorka, a Luna to husky. Alice to border collie, Meggy to berneński pies pasterski, a Daisy to owczarek australijski typu amerykańskiego.
- Wow mówisz o tym z ogromną pasją, musisz naprawdę to lubić.- uśmiechnęłam się i znalezioną na dnie torby gumką związałam włosy w luźnego koka.
- Potem przedstawię ci koty. A teraz idź się przebrać. Łazienka jest na końcu korytarza. Jakieś ciuchy też tam są. Ja przygotuję zwierzaki.
Weszłam do łazienki i przebrałam się w troszkę za dużą i dłuższą koszulkę z logiem schroniska oraz dżinsowe szorty które o dziwo pasowały. Przejrzałam się w lustrze, wyglądałam o dziwo jak zupełnie normalna dziewczyna a nie bogata snobka którą byłam kiedyś. Uśmiechnęłam się do swojego odbicia, kiedyś nigdy w życiu bym się tak nie ubrała ale teraz wcale mi to nie przeszkadza a nawet muszę przyznać że podoba mi się. Wracam do chłopaka z uśmiechem.- To co teraz?
- Weźmiesz suczki, a ja psy. - podałem jej pięć smyczy. - Dziewczyny są łagodniejsze. Niedaleko jest polana otoczona drzewami. Tam pójdziemy. - pociągnąłem całą dziesiątkę i skierowałem się do tylnego wyjścia. - Teoretycznie te wszystkie zwierzaki są moje.