Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
-Okej.- wzięłam pięć smyczy i pociągnęłam psy w stronę tylnego wyjścia.- Naprawdę?
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
- Należało do mojego dziadka, ale zapisał mi je w spadku. Więc teoretycznie tak. A praktycznie są bezpańskie. Niestety. To naprawdę cudowne zwierzaki.
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
- W sumie to mogłabym zaopiekować się jednym, mam teraz dużo wolnego czasu, albo mogłabym tutaj pomagać.- uśmiechnęłam się spoglądając na pieski.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
- A czemu nie dwie rzeczy na raz? Najszczęśliwszym momentem w życiu zarówno właściciela jak i psa ze schroniska jest odnalezienie temu drugiemu dobrego domu.
- Dobrze to niech będą dwie rzeczy na raz.- pokiwałam głową nadal z uśmiechem.- Jak sądzisz który z psiaków najbardziej by do mnie pasował?
Przyjżałem się zwierzakom - To zależy, ile czasu możesz mu poświęcić. Ile masz miejsca w domu i czy przeszkadza ci hałas.
- Czasu mogę poświęcić całkiem dużo odkąd nie chodzę nie na imprezy, dom ma ogromny z basenem i ogrodem a hałas mi nie przeszkadza.- uśmiechnęłam się.
- No to w takim razie Alice będzie idealna. Ma 3 lata. Jest wysterylizowana i zaczipowana, więc jakby zaginęła, to ją znajdę.
- Skoro tak mówisz, to zaufam specowi.- roześmiałam się cicho.- Muszę coś podpisać aby ją adoptować?
- Teoretycznie tak. Kilka papierów. Zwykła formalność i Alice jest twoja.
- Mogę je nawet teraz jak wrócimy z spaceru podpisać.- odparłam z uśmiechem, nareszcie będę miała kogoś fajnego do towarzystwa, kto nie będzie próbował zabić moich rodziców jak Hayden.
- Okay. Alice jest świetnym psem stróżującym. Wystarczy pokazać jej zdjęcie kogoś, przed kim ma cię chronić i nie masz się czego bać. A do tego jest cudowną przytulanką.
- O to świetnie się składa, według mojego nieszczęsnego byłego chłopaka, uwielbiam się przytulać.- uśmiechnęłam się szerzej.
Nieszczęsny i były? Czym zasłużył sobie na taki tytuł? - No cóż. To wierna przyjaciółka.
- Myślę, że się dogadamy, co nie Alice?- mrugnęłam do Alice, która radośnie zaszczekała.
Pogłaskałem sunie po głowie. - Powinniśmy wracać do schroniska.
Pokiwałam głową.- A potem muszę wrócić na parking po samochód i ten debil pewnie znowu będzie stał i mi nie da spokoju.- przewróciłam oczami.- Ma zakaz zbliżania, wyrok w zawieszeniu a nadal mnie szukał..- mruknęłam cicho.
- Mogę ci pomóc. Nasze psy chętnie pójdą na dłuższy spacer, a może nawet znajdę im kilka domów pod liceum.
- Jeśli byś mógł to z chęcią przyjmę pomoc, miejmy nadzieję, że psy cię obronią jak Hayden by się na ciebie rzucił, zawsze był zazdrosny.- uśmiechnęłam się smutno.
- O to bym się nie martwił. Chodź. - pociągnąłem za 10 smyczy i 10 psów jak szalone pobiegło przed siebie.
- Jutro mi do szkoły przynieś te wszystkie papiery okej?- uśmiechnęłam sie i podeszłam bliżej swojego samodu wokół którego krążył Hayden, zaczęłam wygrzebywać kluczyki z torebki modląc sie aby tak szybko mnie zauważył
- Okay. - stałem z 14 psami na smyczy. Alice stała już koło Crystal. Nagle w naszą stronę zaczął iść jakiś chłopak. - Nadciągają kłopoty.
- Zdecydowanie masz racje, drugie imię Haydena to kłopoty.-powiedziałam a po uśmiechu nie było już śladu. Po chwili podszedł do nas chłopak, kiedyś mogłam powiedzieć że to miłość mojego życia, teraz już tak zdecydowanie nie powiem.
-Crystal! - podszedł bliżej mnie a ja się cofnęłam do tyłu.- Jezu jak ty wyglądasz?!- powiedziałam dokładnie mnie oglądając od góry do dołu, a potem przeniósł wzrok na chłopaka.- Widzę że już znalazłaś sobie nowego chłopaka na pokaz.- warknął a ja przewróciłam oczami.
- Kolego, spokojnie. Nikt tu nie chce kłopotów. - jak na komendę całą piętnastka szczeknęła. Chłopak aż się cofnął. - O co ci chodzi, facet.
- Chodzi mi tylko o moją dziewczynę.- powiedział z niespotykaną u niego czułością.- Ona jest moja i tylko moja.
Przewróciłam oczami.Nie miałam najmniejszej ochoty o tym rozmawiać- Po pierwsze nie jesteśmy już razem, zniszczyłeś to co było między nami, dlatego już nigdy nie będę twoja.- westchnęłam kierując się w stronę samochodu, naprawdę chcę aby to wszystko się już skończyło.