Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
-Tak dokładniej to ją organizujemy razem z Zoe, koniecznie musicie przyjść oboje jesteście zaproszeni.- uśmiechnęłam się pokrzepiająco do Zoe, muszę jej oddać troszkę mojej odwagi i pewności siebie.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Ogólne:
Imię i nazwisko: Evelyn Shannon
Rodzice:
Leila Shannon- Hawkins – przybrana matka Evie; prawniczka w prestiżowej kancelarii;
Vincente Shannon – ojciec Evie; były wokalista w mało znanym zespole rockowym; aktualny smakosz piwa w własnym fotelu
Rodzeństwo: brak
Charakter:
-wrażliwa,
- ambitna,
- odważna,
-dociekliwa,
- inteligentna,
-aktywna,
- troskliwa,
-konkretna,
- zdolna do poświęceń,
Inne:
Co można powiedzieć o Evelyn? Cóż, gdy miała jedenaście lat straciła matkę, później w wieku piętnastu lat brata. Wydawało się ,że gorzej już być nie może. A jednak. Po śmierci Harry’ego, Evie wraz z tatą przeprowadziła się do miasteczka w południowej części Ohama. Tam jej ojciec poznał samotną wdowę. Po paru miesiącach postanowił się ożenić. Nastolatka nie miała nic do powiedzenia. Ba! Nawet nie pytano ją o zdanie.
Po ślubie zmienił się o sto osiemdziesiąt stopni. Został zgorzkniałym i surowym ojcem, któremu zależy tylko na paczce papierosów i przeterminowanym piwie.
Ciekawostki:
- jeździ na deskorolce,
- zazwyczaj ubiera się na sportowo,
- ma psa o imieniu Baron,
- pisze fanfiki o ulubionych bohaterach z książek,
- nie ma przyjaciół,
- Evie to zdrobnienie od Evelyn
" Wolę nie mieć nic, niż mieć coś na niby.."
- Z wielką chęcią. Jak zaszalejecie za bardzo to nie martwcie się. Mój brat jest gliną.
Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
Niechcący znowu spojrzałam na Thomasa. Cholera.
- Co mówiłaś? - zapytałam zdezorientowana
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
Parsknąłem śmiechem.
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
- Nic takiegooo.- roześmiałam się.- Dobra to ustalone sobota o 20 u Zoe w domu, szykujcie się na genialną zabawę.- uśmiechnęłam podekscytowana.- Ja nigdy nie przesadzam, bądźcie spokojni.- dodałam z uśmiechem niewiniątka.Po czym skarciłam się w myślach " Jasne, jasne Crystal, przypomnij sobie jak Hayden cię zbierał zalaną w trupa z podłogi na ostatniej imprezie na której byłaś, od tamtego czasu miałaś zakaz imprezowania, nadany oczywiście przez Haydena." Ugh zdecydowanie muszę przestać o nim myśleć.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Spojrzałem na Thomasa - A może ty chcesz zwierzaka?
- No nie wiem. Mam trójkę rodzeństwa, a niedługo urodzi się kolejne. Albo kolejni. Muszę pogadać z ojcem. - odszedłem na bok i po kilku minutach wróciłem - Mogę, ale jest jeden warunek. Moje rodzeństwo też ma sobie wybrać po zwierzaku. - widząc ich zdziwione spojrzenia, dodałem - Mamy ogromną działkę pod miastem. To kiedy mogę ich zabrać do schroniska?
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Dzisiaj po lekcjach? Tylko w jakim wieku masz rodzeństwo?
Idiotko. Przestań. Się. Na. Niego. Gapić. Weszliśmy do sali od geografii, a ja usiadłam w ostatniej ławce.
- Chcę wam przedstawić dwie nowe uczennice - wskazała na mnie i Caroline. Chodźcie na środek. - Nie każcie mi tego robić. Błagam! Przecież znałam się prawie ze wszystkimi... (1 dzień)
- Edward, 24 lata. Jay, 14 lat. Nora, 12 lat. I jeszcze dwoje się nie urodziło. To na pewno dwoje. Tylko nie wiem, jacy. Ale na 100% dwoje. Wczoraj podsłuchałem rozmowę rodziców.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
Pokiwałem głową. - Znajdziecie coś dla siebie. - weszliśmy do klasy, gdzie geograficzka przedstawiała Zoe i jeszcze jakąś dziewczynę. Usiadłem za Crystal. - Gotowa na 45 minut piekła?
Pokazałem Zoe dwa kciuki uniesione do góry. - Wszystko będzie dobrze. - wyszeptałem szczerząc się jak opętany, za co oberwałem morderczym spojrzeniem od nauczycielki. Uniosłem ręce do góry w geście niewinności.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Caroline, przedstawisz się pierwsza? - Zaproponowała nauczycielka. Oo tak. Już ją lubię. Car one, Car one!
- Umm, dobrze... - Udałam zmieszaną, ej dobra jestem. - Więc, nazywam się Caroline jak już wiecie.
Cichy chichot. Czy to ta idiotka, blondi?
- Interesuje się modą i makijażem. Zamierzam kiedyś zostać kosmetyczką. Lubię wy... - powstrzymałam się. Nie lubię wytykać błędów. - Lubię wypracowania. Taak, to dziwne, ale lubię pisać. Mam mobla na punkcie psów, a najbardziej rasy Boo. Ale lubię też inne. I to chyba tyle...
Kto umarł, ten nie żyje. Amen.
Odwróciłam się do Scandera.- Chyba tak.- uśmiechnęłam się - Ugh znowu ta Caroline nie cierpię jej.- zachichotałam cicho.
Uff... Dzięki Thomasowi nieco się uspokoiłam. W ramach podziękowania obdarzyłam go za to najmilszym uśmiechem na świecie.
- A więc Zoe? - zapytała
Jak zwykle w swoim świecie.
- Czy mogłaby pani powtórzyć?
- Słyszałam, że masz sła...
Nie dokończyła, a ja zaczęłam mówić:
- No więc jestem Zoe... Interesuję się aktorstwem i tańczeniem... Jeszcze nie wiem kim zostanę w przyszłości.
Szybko usiadłam z powrotem w ławce, a Caroline nadal tam stała. Geograficzka zanotowała coś przy moim nazwisku.
- Przypomina lalkę Barbie. Pełno na zewnątrz, pusto w środku. - parsknąłem śmiechem.
Popukałem Zoe w ramię. - Nie było chyba tak źle. Po tym, jak ja się przedstawiłem, matematyczka prawie zeszła na zawał.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
Popatrzyłam się na niego zdziwiona:
-Co... Co ty jej powiedziałeś? - zachichotałam cicho. - i dzięki za uspokojenie. Rzadko zdarza mi się aż tak stresować...
- Zdecydowanie muszę przyznać ci rację.- zasłoniłam dłonią twarz próbując zakryć kolejny chichot bo i tak nauczycielka patrzyła na nas krzywo.
- Zacząłem normalnie. "Cześć, jestem Thomas Allen, mam 17 lat i będę waszym nowym kolegą". A potem dodałem "Z wielką chęcią poznam was bliżej" i mrugnąłem do matematyczki. Klasa turlała się ze śmiechu. Za to ta wiedźma... Od tamtej pory nie zapytała mnie o nic na lekcji.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
Spojrzałem na Thomasa i Zoe. - Co o nich sądzisz?
Roześmiałam się.
- Panna Crystal, Panna Zoe, Pan Scander i Pan Thomas... UWAGI! Przypominam, że jest lekcja! Jeżeli chcecie iść na randkę to nie w szkole!
- Co do Zoe to chyba wreszcie znalazłam normalną prawdziwą przyjaciółkę.- uśmiechnęłam się ciepło- A co do Thomasa to nie wiem, nie poznałam go jeszcze dobrze, ale wydaje się być zabawny.
- Proszę pani, zwracam honor. Jednak randki zwykle odbywają się w domu, a przecież szkoła to nasz drugi dom.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how