Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2
Zaskoczona reakcją Harmony odpowiadam szybko.
- Nie. Nikt nie wie. A ja od tamtej pory rozmawiałam z Kath, która się wszystkiego wyparła tylko raz. - przełykam ślinę. - Harm? Właściwie co ci tak zepsuło humor? - pytam szybko.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Dokładnie to, o czym mówiłaś. Troszkę się spóźniłaś, bo Kath mi się wygadała. Ale mimo wszystko dzięki. I dzięki, że nikomu nie powiedziałaś poza mną. - Śmieję się histerycznie. - Oni chcą się zabić, czy są po prostu głupi?
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Harmony w takim stanie wydaje się dziwna. Jak by miała się rozsypać za tysiące kawałeczków. Przytulam ją mocno do siebie.
- Powinnam była przyjść wcześniej. - głaszczę ją po plecach. - Spokojnie. Będzie dobrze. - nie wiem co mam więcej powiedzieć.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Ta, mam nadzieję, że będzie dobrze. O ile ich nikt nie przyłapie. Najlepiej by było, jakby Jay nigdy jej nie poznał.
Leader of the whole pack
- Rozmawiałaś z nim już? - pytam zaciekawiona, nie przestają gładzić jej po plecach. Może to ją uspokoi?
- Rozmawiałam. Nie wiem, czy lepiej, że wiem, czy lepiej by było, gdybym nie wiedziała. - Odsuwam się od Alex. - Dzięki za pomoc. Jakoś to wszystko ogarnę. Tylko nie mam siły trzymać tej tajemnicy. Jay oberwie. - Śmieję się cicho.
Leader of the whole pack
Śmieję się razem z nią.
- Nie chciała bym być teraz w skórze Jaya i Kath. - rzucam jej roześmiane spojrzenie i zmieniam szybko temat. - Wiesz, że już przyjechali? - pytam, a gdy widzę w jej oczach niezrozumienie, zaczynam tłumaczyć. - Nasze rodziny. Nie mogę się doczekać kiedy zobaczę Megan i tatę.
- Co? Oni już tu są? - W tym wszystkim o tym zapomniałam. - Chciałabym ich zobaczyć. Ale to chyba dopiero bliżej balu.
Leader of the whole pack
- Taak. Nie pozwolą nam ich zobaczyć dziś. Dopiero jutro. Podobno zajmują się teraz ich "wizerunkiem", jak to ujęła moja pokojówka. - śmieję się cicho.
Śmieję się.
- No... To życzę im powodzenia z poprawą wizerunku Theo!
Leader of the whole pack
- Ha ha... Moja siostra jest do ciebie podobna. Z charakteru. Musicie się poznać.
- Ta, u mnie wszyscy są tacy porąbani jak ja poza Lucy. Ale chyba najgorzej jest ze mną i Theo. Jutro ci ich przedstawię.
Leader of the whole pack
Dławię się ze śmiechu.
- Najgorzej? Jest ktos jeszcze kto jest tak "porąbany" jak ty? - pytam się żartobliwie. Przy Harm czuję się na prawdę swobodnie. To chyba przez ta akjcję z bimbrem.
- Kobieto. Musisz poznać Theo. Naprawdę, tego typa nie ogarniesz. - Śmieję się. - Nienormalny, ale przynajmniej jest przystojny.
Leader of the whole pack
Przyglądam się jej uważne zastanawiając się czy mogę to powiedzieć.
- Czy ty masz tylko przystojnych braci? - próbuje powstrzymać śmiech który powoli zaczyna zmieniać się w głupawkę.
Zastanawiam się przez chwilę.
- Mam tylko dwóch i obaj są przystojni.. Więc tak. Mam tylko przystojnych braci.
Leader of the whole pack
- Coraz bardziej żałuję, że ja nie mam brata tylko taką "małą" - robię cudzysłów w powietrzu ponieważ o Meg nie można, a przynajmniej ja nie mogę mówić że jest mała. - i przymodrzałą siostrę. - powoli zaczynam się uspokajać, z tego śmiechu aż brzuch mnie rozbolał.
- Zastanawiam się, czy jakbym nie mieszkała z takimi idiotami w domu, czy byłabym normalniejsza. - Uśmiecham się. - Niee, nie ma co nad tym myśleć.
Leader of the whole pack
_ Harm... Gdybyś taka nie była to byś po prostu nie była sobą. - biorę głęboki oddech. - Dobra. Cieszę się, że czujesz się już lepiej. - wstaję z jej łóżka. - Czuje się na reszcie potrzebna. - mamroczę pod nosem. - To widzimy się na kolacji. - uśmiecham się do niej szczerze. - Trzymaj się i nie zabij Jaya. On na pewno nie chciał przecież zrobić ci na złość.
- Nie zabiję. Ale lepiej, żeby nie próbował mnie znowu zirytować. Cześć Alex! - macham jej na pożegnanie.
Leader of the whole pack
- Cześć. - ostatni raz posyłam jej rozbawione spojrzenie i wychodzę. Ciekawe jak zareagowała kiedy Kath jej powiedziała... A jeszcze całkiem niedawno twierdziła, że nic pomiędzy nimi nie ma. Wzruszam ramionami i powoli kieruję się do swojego pokoju.
Strony: Poprzednia 1 2