Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Kręcę głową.
- Nawet nie chcę wiedzieć, o co dokładnie chodzi. Ale chyba niedługo same się przekonamy. Zastanawia się, czemu nas wszystkich nie ostrzegł.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
Uniosłam jedną brew, sugerując, że odpowiedź jest bardzo prosta.
- Do głowy przyszedł mi tylko jeden powód - powiedziałam. - Klasa.
"Nie rezygnuj i nie mów, że nie warto."
Zastanawiam się przez chwilę.
- Możliwe. Może innym Szóstkom też to mówił, tylko się nie przyznają. - Krzywię się. - Mimo wszystko przeszła mi ochota na poznanie królowej, nie wiem jak tobie.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
Roześmiałam się.
- Ja też nie pałam radością na poznanie Waszej Wysokości - powiedziałam nadal z uśmiechem.
- Zapowiada się super. Mało które kandydatki ze sobą rozmawiają, despotyczna królowa, która chce nas zniszczyć i poparzenia słoneczne. - Śmieję się krótko.
- ŚWIETNA zabawa - powiedziałam sarkastycznie.
- Włażenie w cudze sny się do tego nie umywa. Oby przynajmniej ksi... Fabian okazał się plusem tego wszystkiego.
- Taką mam nadzieję - powiedziałam lekko unosząc kąciki ust.
Patrzę na zegarek, który mam na ręce.
- Chyba powinnyśmy się już zbierać. Trzeba się przygotować na kolację. - Marszczę lekko brwi. - Coś nie znalazłaś tej książki.
- Trudno - machnęłam ręką. - Wezmę następnym razem.
Podnoszę się z ziemi.
- Dobrze, że jest ktoś, kto nie siedzi zamknięty w pokoju - mówię. - To do potem.
Macham jej ręką na pożegnanie.
- Cześć - pożegnałam się i również ruszyłam do swojej sypialni.
Siedziałam w najdalszym kątku w bibliotece. Akurat czytałam jedną z moich ulubionych serii, gdy ktoś zaczął się zbliżać.
Is it hard for you to realize?
She'll never be me!
- Witaj Nicole - przywitałam się z uśmiechem. - Nie przeszkadzam?
Kto umarł, ten nie żyje. Amen.
- O hej Lawrence. - Zaznaczam sobie fragment przy którym skonczylam czytać i odkladam książke na bok. - Nie, nie przeszkadzasz. Co u ciebie?
She'll never be me!
- W sumie to bardzo fajnie - Uśmiechnęłam się. - W końcu coś zaczyna się dziać. A co u ciebie?
- Też dobrze. Nareszcie ze sobą rozmawiamy. - mówię. - Jak ci się podoba pałac? - pytam.
She'll never be me!
- Jeszcze nie byłam we wszystkich miejscach, ale mam nadzieję, że niedługo to nadrobie - opieram się o regał. - Co czytałaś?
- Klątwę Tygrysa. Polecam. - odpowiadam.- Co myślisz o Księciu? - pytam ciekawa.
She'll never be me!
- Pierwszy raz słyszę ten tytuł - unoszę jedną brew. Skąd takie pytanie? - Jest sympatyczny i kochany, nadaje się na księcia. No i na kandydata na męża.
Przytakuje. Muszę przyznać, ze nie zachowuje się jak inne Dwójki. Jest nawet spoko. Ale pozory mogą mylić...
She'll never be me!
Nastaje cisza. Znudziłam ją rozmową? Jakby tu...
- Słyszałaś o tym, że będą nas uczyć Tańczyć?
Patrzę na dziewczynę.
- Tak. Z resztą nie jest mi to potrzebne. Umiem tańczyć. - przyznaje.
- Czym sie zajmowałas przed eliminacjami?
She'll never be me!
- Jeszcze nie pracuję, ale lubię gotować - pochwaliłam się. - Może kiedyś będę miała dostęp do kuchni...
Zaśmiałam się.
- Myślę, że jak poprosisz Księcia, to może pozwoli ci coś upichcić. - mrugam do niej i cicho chichoczę.
She'll never be me!