Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Również schodzę z poręczy i staję na przeciwko niego.
- Tak! - Mówię stanowczo. - Może w końcu dowiem się, co tak naprawdę sobie o mnie do cholery myślisz, a nie będę wysłuchiwać ciągle tego pieprzenia o tym, jak to jest w porządku!
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Zaciskam dłonie w pięści.
- Calliope. Nie. Zaczynaj. - Syczę każde słowo, jakby było osobnym zdaniem.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
- Bo co do jasnej cholery?! - Mówię podniesionym głosem, starając się jednocześnie uspokoić. - Chcę wiedzieć, rozumiesz? Przestań choć raz pieprzyć, żeby zachować spokój i zacznij w końcu mówić to, co naprawdę myślisz! Nie będę ci czytać w myślach, Elijah!
It is in herself.
- Nie będziesz? - Coś we mnie pęka. - No to jakaś nowość! - Opanuj się. - Powiedz mi, Calliope. Od jak dawna wszystko o mnie wiesz? Po cholerę ze sobą rozmawialiśmy, skoro wszystko wyczytywałaś w moich myślach? Żebym nie czuł się jak idiota?
- Nigdy. Nie czytałam. Ci. W myślach. - Warczę. - Nienawidzę tej mocy. To przez nią prawie się zabiłam, idioto.
It is in herself.
- Mam ci współczuć? - Pytam. - Dlatego przeszłaś na stronę złych? Bo "nienawidzisz swoich mocy"? - Prycham. - Nie wmawiaj mi tego, Calliope. Oni je kochają. Bawią się nimi, doskonalą je, żeby wyniszczać ludzi.
Patrzę na niego z niedowierzeniem.
- Żartujesz sobie? - Pytam słabo i cofam się o krok. - Żartujesz, prawda? Naprawdę masz mnie za kogoś takiego? Po... tym wszystkim?
It is in herself.
Milczę.
- Nie wiem już, co mam myśleć - mówię w końcu.
Opieram się z tyłu o barierkę.
- Ale w sumie... - Opuszczam głowę. - Sama tego chciałam. Sama chciałam, żebyś mi powiedział, co tak naprawdę myślisz. - Powstrzymywana łza spływa mi po policzku. - Myślałam, że nam to wyjdzie na dobre, ale...
It is in herself.
- Ale nie wyszło. - Przygryzam wargę i odwracam wzrok.
Sam nie wiem, czemu to powiedziałem.
- Nie powinienem był tego mówić.
- Ale powiedziałeś, bo ja tego chciałam. - Biorę głęboki oddech. Nie potrafię. - Nie wiem czy... - Przełykam ślinę. Nie. Potrafię. - Nie wiem, czy to ma sens, Elijah - mówię w końcu szeptem.
It is in herself.
Przyglądam jej się nieco zaskoczony.
A czego się spodziewałeś, życiowa łajzo?
- Czyli chcesz to zakończyć? - Pytam i wstrzymuję oddech.
Strzelam palcami. Łzy ciekną mi po twarzy i nie wiem, już kompletnie nie wiem, co mam robić.
- Nie wiem, Elijah! Wszystko się spieprzyło. - Trzęsą mi się dłonie. - Myślałam, że jak nic ci nie powiem... ale to tylko pogorszyło sprawę. I teraz... - mówię bez ładu i składu.
It is in herself.
Przyłapuję się, że moja dłoń wędruje w stronę jej twarzy. Kręcę głową i opuszczam bezwiednie ręce wzdłuż ciała.
- Jak się namyślisz, daj mi znać - mówię słabym głosem i odwracam się w stronę wyjścia z balkonu.
I SPYCHAM CALLIOPE Z BALKONU. (speszyl dla ciebie, Oliwka. Nie no. Nie zrobi tego XD)
Elijah wraca do pokoju, a ja odwracam się znowu w stronę S.T.A.R. Labs. Przewieszam głowę przez barierkę, żeby łzy leciały na dół i biorę kilka głębokich wdechów. Nienawidzę się za to wszystko. Po co ja to zrobiłam? Chciałam coś sobie udowodnić?
Jesteś zadowolona? Usłyszałaś, co chciałaś.
Zaciskam dłonie na poręczy. Wdech. Wydech. Opanuj się. To nie jego wina. To ty spieprzyłaś.
It is in herself.
*po hmm jakimś czasie*
Nawet nie wiem, jak długo leżę w łóżku, próbując zasnąć. Gapię się tępo w sufit, próbując przestać myśleć.
Calliope nadal nie wraca. Musi być jej zimno na tym balkonie. Zagryzam wargę. Jesteście na krawędzi rozstania, Elijah. O czym ty myślisz?
Odwracam się na bok i zamykam oczy.
To bez sensu. I tak nie zasnę.
Otwieram drzwi od balkonu i wracam do środka. Ocieram dłońmi ramiona, starając się pozbyć gęsiej skórki. Waham się, gdy zauważam sylwetkę Elijaha w łóżku. Biorę drżący oddech.
- Elijah? - Mówię, robiąc niepewny krok. Może śpi?
It is in herself.
Odwracam się, słysząc jej głos.
- Calliope - mówię zaskoczony. Nie sądziłem, że będzie chciała ze mną rozmawiać. - Um... Nie jest ci zimno?
Idealne pytanie, Elijah.
Kręcę głową. Stoję jak wmurowana w podłogę.
- To wszystko było takie... bez sensu. - Kręcę głową i mówię nieco łamiącym się głosem. - Nie mam pojęcia, po co to zrobiłam.
It is in herself.
Przyglądam się jej przez dłuższą chwilę. Po chwili przesuwam się na jej małym łóżku i odkrywam jego część.
- Chodź, Lio - mówię po prostu.
Waham się tylko przez chwilę, ale w końcu kładę się obok niego. Elijah przykrywa mnie kołdrą i przygląda się mojej twarzy.
- Przepraszam - szepczę.
It is in herself.
Nadal patrzę na nią. Jest piękna. Te oczy tylko dodają jej urody.
- Nie powinienem był tego mówić. Wcale tak nie myślę. - Z lekkim zawahaniem odsuwam jej kosmyk włosów z twarzy i zakładam jej za ucho.
Lekko drżę pod jego dotykiem.
- To moja wina.
It is in herself.
Wzdycham.
- Nie kłóć się ze mną - mówię i przybliżam się do niej, nadal trzymając kosmyk włosów, który zakładałem jej za ucho.
Jest coraz bliżej mnie. Jego ciemnobrązowe oczy, te same, rozmarzone jak zwykle, błądzą po mojej twarzy, aż zatrzymują się dłużej na moich ustach.
Wpatruję się w niego, gdy jego twarz zbliża się całkowicie, a jego usta muskają moje.
It is in herself.