Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Jak formalnie. - Przewracam oczami i śmieję się. - Wiesz, chyba na ciebie i Jaya najlepiej mi się wpada. I na Maxa, ale na niego rzadko. Dobrze, że na Cynthię tak często nie wpadałam.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Trochę mina mi rzednie.
- No faktycznie... - patrzę na ekran. - To jak... Znalazłaś coś ciekawego? - zmieniam temat.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Hmm... - Zastanawiam się. - Miałam kilka propozycji, ale skoro tu jesteś, musimy wybrać coś razem. Jaki gatunek lubisz najbardziej?
Leader of the whole pack
Wzruszam ramionami.
- Właściwie to prawie wszystko oprócz horrorów. - przyznaję. - Wybór pozostawiam tobie. - wygodnie rozsiadam się w fotelu i dokładnie owijam szalem.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
Przeglądam filmy i nagle natrafiam na jeden. Wskazuję Alex na ekran.
- "The Duff"? Co ty na to? Moje pokojówki mówiły, że to całkiem fajna komedia.
Leader of the whole pack
Kiwam głową.
- Tego jeszcze nie oglądałam. - Harm przytakuje i włącza film.
Zdecydowanie film zaliczy się do moich ulubionych. Pękałyśmy ze śmiechu przy scenach w centrum handlowym. No po prostu genialne!
Film kończy się tak, jak się spodziewałam. I w sumie tak, jak chciałam, żeby się skończył.
-O la la. - Wachluję się dłonią. - Chyba muszę stąd wyjść, bo Robbie Amell jest taki gorący, że chyba zaraz zemdleję
Leader of the whole pack
Wybucham nieopanowanym śmiechem.
- Harm... - chichoczę dalej i łapię się za brzuch.
- JA TU UMIERAM, A TY SIĘ ŚMIEJESZ! DLACZEGO ONI WYPUŚCILI W OGÓLE TEN FILM? PRZECIEŻ TO, JAKI GORĄCY JEST AMELL, MOŻE DOPROWADZIĆ DO MASOWYCH OMDLEŃ! - śmieję się głośno.
Leader of the whole pack
Nie mogę przestań się śmiać aż łzy płyną po moich policzkach.
- U... DU... SZĘ... SIĘ. - mówię próbując złapać oddech. - STOP!
- Mówiłam! - Ciągnę temat. - To wszystko wina Amella! Powinni go wysyłać do wszystkich dziewczyn, które oglądały ten film i kazać mu je reanimować.
Leader of the whole pack
W końcu "jakoś" się uspokajam i ocieram łzy.
- A potem zaprosił na jakąś kolację. - dodaję chichocząc.
- Tak. To idealny pomysł. Albo na basen. Mogłybyśmy go zobaczyć bez koszulki. - Zastanawiam się chwilę i kręcę głową. - Nie, to zły pomysł. Znowu by trzeba było mnie reanimować.
Leader of the whole pack
Trącam Harmony łokciem.
- Jasne... Specjalnie byś mdlała. - śmieję się. - Bo kto by mnie mdlał?
- No ja na sto procent bym mdlała. Ale tylko pod warunkiem, że robiłby mi reanimację usta-usta. - Śmieję się. - Proszę cię, nie mówmy lepiej Maxowi o tej rozmowie. Uzna nas za wariatki.
Leader of the whole pack
Rozglądam się po czy szeroko uśmiecham.
- Jakiej rozmowie? - znów wybucham śmiechem. - Ja nic nie wiem!
- O nie, ja o tym tak szybko nie zapomnę. Nie da się zapomnieć o Robbiem. - Znowu się wachluję. - Dobra, trzeba się ogarnąć. Zachowuję się conajmniej dziwnie.
Leader of the whole pack
- Właściwie... To wydaje mi się, że spora większość reaguje jak ty. - przyznaję i śmiesznie marszczę nos. - Dawno się tak nie śmiałam... Rzadko zdarza mi się śmiać aż do łez.
- A szkoda - mówię. - W tym całym zamieszaniu związanym z Eliminacjami, przydaje się taki śmiech.
Leader of the whole pack
Biorę parę głębokich oddechów.
- Zdecydowanie. - zastanawiam się chwilę. - Byłam na "randce" z Maxsem. - mówię szybko. - A raczej na spotkaniu... Ale chodzi mi o to, że... Po prostu boję się, że teraz zacznie się pomiędzy nami rywalizacja. - wzdycham.
Zastanawiam się nad jej słowami.
- Obawiam się, że masz o co się bać. Pewnie teraz wszyscy będą walczyć o uwagę księcia. - Opieram się bardziej o fotel. - Ale chyba nie musisz bać się o rywalizacje ze mną. Nie nadaję się do walki z ludźmi, których lubię. Przynajmniej do takiej poważnej walki.
Leader of the whole pack
Posyłam jej szczery uśmiech.
- Wiem, Harmony. - znów wzdycham. - Myślisz, że w najbliższym czasie książę znów kogoś wyrzuci? - pytam choć sama mogła bym udzielić sobie odpowiedzi.
- Myślę, że tak. Już trochę czasu minęło odkąd odpadła Cynthia. - Waham się. - Mogę ci coś powiedzieć? Z jednej strony, chcę tu zostać ze względu na księcia, z drugiej nie chcę już widywać Luke'a. Męczy mnie to.
Leader of the whole pack
- Jesteś kandydatką i wydaje mi się, że jeśli poprosisz Maxsa to on coś z tym zrobi. - wzruszam ramionami. - Wiem jedno: ja ci nie pomogę. Po pierwsze nie nadaję się bo nie umiem nikomu dogadać. Po drugie po tej akcji i alkoholem i tym dzwonieniem do niego... - chowam twarz w dłoniach i śmiejąc się sama z siebie.
Śmieję się.
- Och, nawet nie masz co się przejmować tym co o tobie myśli. - Zastanawiam się przez chwilę. - Tylko, że co Max miałby z tym zrobić? Przecież Luke nic mi nie robi. Po prostu... jest?
Leader of the whole pack