Wybrane

Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Proszę dodanie zdjęcia swojej postaci jako avatara/ zdj profilowe oraz proszę aby loginem było imię i nazwisko kandydatki. Pozdrawiam

#26 2016-07-23 22:45:10

Elodie Fitzgerald
Kandydatka
Liczba postów: 426
Klasa: 4
MacintoshSafari 601.1

Odp: Schron podziemny

Patrzę na swoje dłonie i paznokcie które sie strasznie trzęszą. Jezu, cała sie trzęsę. I jest mi cholernie zimno ale to chyba tez z nerwów. Zawsze było mi zimno z nerwów. Obejmuje sie ramionami.

Frien­ds are an­gels who lift us to our feet when our win­gs ha­ve troub­le re­mem­be­ring how to fly.
giphy.gif

#27 2016-07-23 22:58:42

Fabian Castell
Książę Illei
Liczba postów: 1,032
Klasa: 1
LinuxChrome 49.0.2623.105

-Jak się czujesz, Di? -klękam obok dziewczyny.
Patrzę jej w oczy. Widzę w nich tylko przerażenie.
W tym momencie coś uderza w drzwi. Mocno. Cholernie mocno. Rozlega się huk, a niektóre dziewczyny zaczynają piszczeć.
W drzwiach zostaje okrągłe wgniecienie. Taran. Jak oni to do cholery wnieśli.
-Spokojnie, nie ma szans, żeby się przebili- mówię podniesionym głosem, żeby wszystkie mnie usłyszały- To stal. Jesteście bezpieczne.
Nie, nie są. Nie mogą być całkowicie bezpieczne. Znowu przypominam sobie historię matki i przechodzi mnie dreszcz.
Dwie rzeczy się nie zgadzają.
Skąd, u diabła mieli taran?!
I skoro to Północ(inny alarm), to czemu próbują wejść do schronu?

giphy.gif

#28 2016-07-23 23:02:38

Carmen Dawson
Kandydatka
Liczba postów: 1,038
Klasa: 2
Windows 8.1Chrome 51.0.2704.103

Znów zaczynam się trząść. Mocno wbijam palce w kolana.
- Bezpieczne?! - pytam spanikowana.

Cza­sem trze­ba wy­ciszyć bi­cie ser­ca,
by usłyszeć czy­jeś kro­ki w naszym świecie samotności.

tumblr_od9jtyMtXw1vrzep8o1_250.gif

#29 2016-07-23 23:02:59

Elodie Fitzgerald
Kandydatka
MacintoshSafari 601.1

- O Boże!- odruchowo chwytam Fabiana za ramiona.Zaczyna sie trząść jeszcze bardziej. - Błagam powiedz że tu nie utkniemy na zawsze albo co gorsze, że tu nie umrzemy.- zaczynam szlochać i wpatruje  sie w wgniecenie pozostawione na drzwiach.

Frien­ds are an­gels who lift us to our feet when our win­gs ha­ve troub­le re­mem­be­ring how to fly.
giphy.gif

#30 2016-07-23 23:04:00

Lily Rose Sheve
Kandydatka
Liczba postów: 671
Klasa: 5
Windows 7Chrome 40.0.2214.115

Bezpieczne? Ale na jak długo? Jeżeli poddadzą się to może i ujdziemy z życiem. Ale jeśli nie... Przetrwamy może z godzinę? Zaczynam się opierać o ścianę, bo jestem pewna, że gdyby nie ona już dawno leżałabym na ziemi. Ale to nie czas na płacz... nie mogę płakać, bo to i tak nic nie da. Najwyżej zdołuję się jeszcze bardziej. Zaczynam mieć nieprzyjemne dreszcze, które przenikają moje całe ciało. Boję się.

“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
tumblr_ocigluCtsv1vrzep8o2_500.gif

#31 2016-07-23 23:04:27

Melody Infernum
przyszła pani Sharpe
Liczba postów: 705
Klasa: 6, obecnie 3
Wzrost : 1,75 m
AndroidChrome 38.0.2125.102

Mocniej przyciskam się do Cassidy, a wolną ręką sięgam po nóż. Umiem się bronić, ale... strach jest paraliżujący.

"Miłość to nagroda otrzymana bez zasług."

giphy.gif

#32 2016-07-23 23:06:40

Nicole Kanim
Kandydatka
Liczba postów: 251
Klasa: 3
WindowsOpera 38.0.2220.41

Podnoszę głowę do góry. Co do cholery?!
Boże... mam nadzieję, że nic nam się nie stanie i że wszyscy zdążyli się schronić... Wszyscy... O mój boże Rubin!
Po moim policzku spływa jedna łza. Nigdy sobie nie wybaczę, gdy coś mu się stanie.

Is it hard for you to realize?
She'll never be me!

large.gif

#33 2016-07-23 23:09:00

Fabian Castell
Książę Illei

Przyciskam El mocno do siebie.
-Nikt dzisiaj nie umrze- mówię do niej uspokajającym szeptem. -A na pewno nie ty. Żadna z was
Dalej szlocha, a ja nie wiem, jak ją pocieszyć, więc tylko buja się z nią w ramionach.

giphy.gif

#34 2016-07-23 23:15:15

Elodie Fitzgerald
Kandydatka
MacintoshSafari 601.1

- Boże tak bardzo sie boje, jeszcze nigdy w życiu sie tak nie bałam, nawet jak tata był w szpitalu.- mowię szeptem i wtulam sie w Fabiana, nawet nie zdaje sobie sprawy że mowię o tacie i momencie jego śmierci. Nigdy o tym nie mowię.

giphy.gif

#35 2016-07-23 23:18:21

Fabian Castell
Książę Illei

BUM. Kolejne uderzenie, większość dziewczyn juz płacze, a ja nie mam pojęcia, co mógłbym jeszcze zrobić. Elodie łka jeszcze mocniej. Schron jest mały, nie ma żadnych gwardzistow.
Broń. Gwałtownie puszczam Elodie i podbiegam do schowka po prawej stronie schronu. Trzy pistolety. Dwa noze. Woda, prowiant i koce.
Biorę pistolet i patrzę na dziewczyny.
Cassidy.
Jest Szóstką i musiała sobie radzić z życiem.
Odciagam ją na bok.
-Idy, potrafisz strzelać? - mówię wprost.
Nie ma teraz miejsca na emocje.

giphy.gif

#36 2016-07-23 23:22:05

Melody Infernum
przyszła pani Sharpe

- Ja umiem - mówię szybciej niż Cassy, która wpatruje się we mnie z niemą wdzięcznością. Wstaję i wycieram łzy wyrywając Fabianowi pistolet. Sprawdzam czy jest naładowany, a potem go odbezpieczam.
- Odsuncie się... - proponuję dziwnie spokojnie. Z bronią w dłoniach czuję się bezpieczniejsza.

giphy.gif

#37 2016-07-23 23:33:41

Fabian Castell
Książę Illei

Melody? To najmniej spodziewalna... Ale bądź co bądź też jest Szóstką. I tez musiała się bronić.
Jestem zaskoczony, ale pozytywnie. To bardzo dobrze.
W Melody nagle zachodzi zmiana. Jest pewniejsza i spokojniejsza. Juz nie płacze.
Nie znałem jej od tej strony. To takie... dziwne
-Dzięki, Melody- mówię cicho.
Może to szczegół, ale wiem, że mówię do niej teraz kompletnie innym tonem. Małe rzeczy... dużo zmieniają.
Spoglądam jeszcze na Cass. Szybko i prawie niedostrzegalnie kiwa głową. Jej też daję pistolet. Trzeci jest dla mnie.
Dokonuję szybkiego wyboru. Delilah. Wciąż jest...niewzruszona. Chociaż gdy podchodzę bliżej, wygląda... Łamie się. Powoli, praktycznie niedostrzegalnie, ale widać, że jednak się boi.
Obejmuję jak szybko, czuję, że jest zaskoczona
-Ja wiem- mówię i podaję jej nóż. Będzie wiedziała jak go uźyć.
Elodie jest zbyt roztrzesiona. Nicole płacze bezgłośnie. Lily jest... za delikatna. Nie potrafilaby wbić w człowieka noża. Zresztą nie wiem, czy którakolwiek by potrafiła.
Podchodzę do Carmen. Płacze i trzęsie się. Ale wiem, że potrafi. Gdyby chodziło o jej życie, zabilaby.
Dlatego w milczeniu daję jej ostatni nóż. Patrzy na niego z... przerażeniem.
Staję naprzeciwko dziewczyn.
Nie będę ich oklamywal.

giphy.gif

#38 2016-07-23 23:39:45

Melody Infernum
przyszła pani Sharpe

Podnoszę pistolet celując w stalowe wrota. Muszę trzymać broń oburącz, ponieważ dłonie nadal się trzęsą. Ja jednak mam jak nigdy dotąd oczyszczony i świeży umysł. Kątem oka widzę jak w podobnej pozycji obok mnie staje Cassidy. Widzę inne wybory Fabiana i nie jestem nimi zaskoczona. Chłodna krew zalewa moje żyły, a oddech przestaje być taki łapczywy. Po łzach pozostało tylko wspomnienie zaschniętych śladach na policzkach. W bezruchu i uzbrojona czekam na nasze dalsze losy... Boję się...

giphy.gif

#39 2016-07-23 23:40:08

Carmen Dawson
Kandydatka

Patrzę na przedmiot w moim ręku. Nóż jest ciężki. Od razu mam ochotę go odrzucić i schować się w kącie. Ale... Jeśli od tego jednego, małego przedmiotu ma zależeć moje życie?
Ostatni raz pociągam nosem i ocieram łzy, które w końcu wydostały się spod moich powiek.
Zaciskam palce na rękojeści noża, cały czas w niego wpatrzona. Przeraża mnie, a jednocześnie daje małe poczucie bezpieczeństwa. Za małe. O wiele bardziej się boję. Za bardzo się boję.
Biorę drżący oddech.

#40 2016-07-23 23:43:28

Nicole Kanim
Kandydatka

Patrzę co Fabian robi. Rozdaje broń. Patrzę oniemiała, jednak szybko się otrząsam. Wycieram mokry policzek i wstaję, ale nie wychodzę z kąta. Tam choć trochę czuję się bezpieczniej.  Mimo to wciąż dręczą mnie myśli o śmierci Rubina.

She'll never be me!

large.gif

#41 2016-07-24 00:05:28

Fabian Castell
Książę Illei

-Posłuchajcie- mówię na tyle glosno, żeby mnie słyszaly.- Nie będę was oklamywal. Nie ma stuprocentowej gwarancji, że nikt się tu nie dostanie.-wciąż nie wspominam o Eliminacjach matki- Ta stał jest bardzo gruba, ale...-łamie mi się głos. -Jesli coś by się stało, uciekajcie. Cassidy, zaprowadz je tam, gdzie byłaś. Wtedy- domyśli się, że chodzi i ten pusty pokój, w którym Andrea ją zamknęła. -Biegnijcie. Tak szybko, jak potraficie. Cass, musisz być dzielna. Jeśli nie ty, to... Strzelajcie. Do wszystkich i wszystkiego co się rusza. Naboi jest dość. - ŁUP.-  Bądźcie silne- mówię coraz szybciej.- Pochylajcie głowy. Znajdzcie gwardzistow po drodze. Zabierzcie ich ze sobą do schronu, niech was bronią- ŁUP.- A przede wszystkim: nigdy, pod żadnym pozorem nie oglądajcie się na mnie
BUM

giphy.gif

#42 2016-07-24 00:10:01

Nicole Kanim
Kandydatka

Wstrzymuję oddech. Czy to bomba do cholery?  Wciskam się bardziej w ścianę. Co tu się odwala?
Próbuję unormować oddech i zachować zimną krew. Nie czas na płacz, mimo to jak bardzo się  boję.

She'll never be me!

large.gif

#43 2016-07-24 00:13:50

Elodie Fitzgerald
Kandydatka
MacintoshSafari 601.1

Ukrywam twarz w dłoniach i zginam kolana. Cicho sie modlę aby przeżyć. Nagle gdy słyszę BUM zaczynam piszczeć

giphy.gif

#44 2016-07-24 00:23:48

Fabian Castell
Książę Illei

Cholera.
W ciagu sekundy pomieszczenie wypełnia dym. Gęsta, biała mgła. Od razu zakrywam twarz koszulką.
-Zakryjcie usta!-krzyczę zdławionym glosem.
Gaz usypiająco-lzawiacy.  Cholera, cholera, cholera....
Praktycznie nic nie widzę. Nie słychać strzałów, tylko krztuszace się kandydatki.
Koło mnie ktoś upada na ziemię. Chwilę błądzę w dymie, a potem ją dostrzegam.
Elodie. Uśpiona. Na ziemi. Przewrocila sie. Krwawi. Z głowy. Cholernie krwawi. Jej włosy juz nie są jasne, całe pokryły się szkarłatem. Nie. Nie, nie, ni, nie...
Unoszę ją szybko i przyciskami do piersi.
Muszę się skupić. Z El na rękach, idę dalej. Nikogo nie widzę.
Lufa. Przez dym przewija się lufa pistoletu.

giphy.gif

#45 2016-07-24 00:28:16

Melody Infernum
przyszła pani Sharpe

Urywam skrawek sukienki i przyciskam sobie do twarzy. Wycofują się plecami dotykam ściany. Może i lepiej. Jedną ręką nadal trzymam wysoko pistolet i mimo gazu staram się coś dojrzeć we mgle. Boję się jak diabli. Muszę się opanować. Jeśli zacznę zbyt szybko oddychać - szybko padnę. Spokój Melody, spokój.

giphy.gif

#46 2016-07-24 00:28:32

Nicole Kanim
Kandydatka

Krztuszę się. Po chwili obrywam kawałek sukienki (dosyć spory) i przewiązuje sobie go przez dolną część głowy. Upadam na ziemię. Dzięki temu mogę lepiej oddychać. Ale... o cholera. Widzę przy drzwiach majaczące się sylwetki. Muszę uciekać. Muszę uciekać.

She'll never be me!

large.gif

#47 2016-07-24 00:30:33

Carmen Dawson
Kandydatka

Krztuszę się, a moje oczy łzawią. Nie słyszałam słów Fabiana. Prawie nic nie słyszałam. Tylko przeraźliwie szybie bicie własnego serca.
Pierwszy raz w życiu tak bardzo cieszę się, że miałam na szyi chustkę.
Mam nadzieję, że nie pierwszy i ostatni. Oby nie.
Wstaję. Lewą ręką przytrzymuję chustkę przy ustach i nosie, a w prawej mocno ściskając nóż.
Muszę stąd wyjść.

#48 2016-07-24 00:35:18

Lily Rose Sheve
Kandydatka
Liczba postów: 671
Klasa: 5
AndroidChrome 51.0.2704.81

Cholera. Robi mi się słabo. Nie widzę pozostalych kandydatek, bo wszystko przejmuje mgła. Zaczynam się krztusić. Przykładam najmocniej jak potrafię dłoń do ust i próbuję się opanować od krzyku. Odchodzę od sciany, ale wtedy słyszę huk. Strzelają. Muszę stąd uciec. Muszę... Zaczynam czuć piekielny ból przy prawym ramieniu. Coś jakby spływało z niego. Robi mi się jeszcze bardziej słabo. Uderzam ręką w jeden z policzków i próbuję zacząć normalnie myśleć. Nie jestem w stanie. Wszystko to jeden wielki chaos. A ja zostałam postrzelona.

“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
tumblr_ocigluCtsv1vrzep8o2_500.gif

#49 2016-07-24 00:42:26

Fabian Castell
Książę Illei

Nie myślę o tym, co robię. Zupełnie.
W ułamku sekundy zakrywam lufę ręką i z całą siłą naciskam. Czuję, że kogoś przewracam.
Wszystko dzieje się tak szybko... Próbuję zabrać rękę, ale...
Huk wystrzalu. Czuję krew i obezwladniający ból. Tylko adrenalina sprawia, że się wciąż chodzę. Patrzę na swoją dłoń... to co z niej zostalo.
Robię szybki krok do przodu. Czyjas sylwetka.
Zdrową ręką trzymam El. Postrzeloną nic nie zrobię. Więc.. z całej siły kopię postać przede mną. Przewraca się. Czuję to. Poprzez mglę znajduję twarz i znowu kopię.
Krew, krew jest wszędzie. Przysuwam się, żeby zobaczyć, kogo obewladnilem.
To kobieta. Ogólna na lyso. Jej twarz pokrywa nierówny tatuaż.
Ale szokuje mnie jedno.
Jest bardzo, bardzo bogato ubrana.
Czyli to nie rebeliantka

giphy.gif

#50 2016-07-24 00:48:35

Nicole Kanim
Kandydatka

Podnoszę się z ziemi. Muszę iść.
Niestety nic nie widzę, wszystko pokryła mgła. Chwiejnym krokiem  ruszam w stronę wyjścia. Nigdzie nie widzę  Fabiana. Cholera. Kandydatki też tracę z oczu. Świetnie.
Opieram się o ścianę i ruszam w stronę wyjścia.  Nawet je widzę. Już byłam tak  blisko, gdy nagle poczułam czyjąś dłoń na  ustach. To na pewno nie był Książę ani Kandydatki. Zaczęłam krzyczeć... wyrywać się, lecz to na nic. 
- POMOCY! - krzyknęłam, korzystając z okazji, gdy ten na chwilę zsunął rękę z mojej twarzy. Po chwili jednak dostałam czymś mocnym w głowę , a moje oczy lekko się przymknęły. Na szczęście nie zemdlałam.

She'll never be me!

large.gif

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
hydraulik warszawa | szlaban | pralnia wilanów