Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna
- Z nudów przeglądam zdjęcia - mówię spokojnie.
Jednym, spokojnym kliknięciem przełączam mapę na galerię. Akurat pojawia się twarz Mitchella. Uśmiechnięty jak idiota. Chyba śmiał się z czegoś, co powiedziała Ronnie.
Może akurat Carmen straci zainteresowanie moim telefonem.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
Prostuję się.
- Twój brat? - bardziej stwierdzam ten fakt niż pytam.
Czasem trzeba wyciszyć bicie serca,
by usłyszeć czyjeś kroki w naszym świecie samotności.
A jednak nadal patrzy.
Kiwam głową.
- Bliźniak. - Uśmiecham się krzywo, po raz pierwszy podczas tej rozmowy. - Wygląda tutaj jak idiota.
And the fear of falling in love with somebody - I realized - is itself already silent love.
Śmieję się.
- No troszkę. - kręcę głową. - Masz jeszcze jakieś rodzeństwo?
Kręcę głową.
- Tylko ja i Mitch. I chwała Bogu. Wystarczy mi on i jego żona. - Przewracam oczami.
- Hej - powiedziałam.
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
- Żona? - pytam zdziwiona. Jest trójką, nie musiał tak szybko się żenić. - Wielka miłość? - pytam pół żartem pół poważnie.
Przez ta rozmowę zaczynają mi przez głowę przelatywać obrazy mojego brata i tej... Belli. Brr...
Odganiam je jak najszybciej się da.
Śmieję się. Kretyn. Naprawdę kretyn.
- Podobno wielka miłość. Wiesz, Mitchell to taki trochę buntownik. Wbrew rodzicom został pisarzem i ożenił się z Piątką. W sumie jego żona jest całkiem w porządku, tylko strasznie cicha.
Znów te myśli...
Oddycham głęboko.
- A ty poszłaś z myślą rodziców? Oni ci narzucili bycie naukowcem? - pytam zmieniając temat.
- Mam potrzebne do tego umiejętności - odpowiadam wymijająco. - A ty od zawsze chciałaś pływać?
Kiwam głową.
- Od zawsze ciągnęło mnie do wody. I od najmłodszych lat pływałam. Ba! Sama nauczyłam się "pływać" - robię cudzysłów w powietrzu. -,a raczej unosić się na wodzi w wieku pięciu lat. - uśmiecham się na to wspomnienie. - No i rodzice to wyłapali... Zaczęli mnie zapisywać do różnych klubów i tak dalej i tak dalej...
- Najważniejsze, że robisz to, w czym jesteś dobra i że twojej rodzinie to nie przeszkadza. Znam trochę Dwójek, które chcą zrobić ze swoich córek modelki i tylko modelki. Ewentualnie aktorki, względnie piosenkarki. Uważają, że sport jest zbyt męski. - Przewracam oczami.
- Wiem. - mówię niedbale. - Ale ja i mój brat nigdy nie byliśmy do niczego zmuszani. - na mojej twarzy pojawia się cień uśmiechu.
Wracam do poczekalni z delikatnym uśmiechem.- Książę prosi następną kandydatkę.- mówię i siadam na swoje miejsce,
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
- Dobra. To chyba moja kolej - mówię do Carmen i wychodzę.
Kiedy Del wychodzi odchylam głowę do tyłu i zamykam oczy.
O czym może chcieć rozmawiać książę? - zastanawiam się.
Wychodzę z pokoju spotkań prosto do poczekalni.
- Lily Sheve? Twoja kolej - mówię do dziewczyny w trampkach i wracam na miejsce obok Carmen.
Patrzę się niepewnie na pozostałych i wchodzę do środka. Raz kozie śmierć.
“You will always be the greatest gift that God ever gave me.” - Lenny Kravitz
Mam ochotę zapalić. Cholera. Kiedy to się skończy? Czemu po rozmowie musimy wracać do poczekalni?
Wbiegamy z Mike'em do jakiegoś pomieszczenia. Chłopak biegnie tuż przede mną, ale udaje mi się go wywrócić. Przystawiam mu jedną kulę do gardła. - Najwyraźniej nie jestem tylko 3 centymetry wyższy, ale też silniejszy. - parskam i dopiero po chwili zauważam, gdzie jesteśmy. Wybucham śmiechem. Szczerym śmiechem. - Mój przyjacielu, zdaje mi się, że podczas naszej szalonej gonitwy przenieśliśmy się do Arabii, bo chyba trafiliśmy na harem. - pomagam Mike'owi wstać i wybuchamy śmiechem po czym Mike spogląda na mnie. - Nie bądź niemiły, Ash. - mówi, a ja robię minę zbitego szczeniaczka, na co Mike reaguje chichotem.
Your eyes, they shine so bright
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Zaleciało zazdrością - mruczę na słowa Ashanima.
- Oo cześć Ash.- uśmiechnęłam się i poprawiłam sukienkę, może wreszcie coś się teraz ożywi, zalatywało tutaj nudą.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Skłoniłem się w pół z ironicznym uśmiech. - Witam panie. Mój przyjaciel... - spojrzałem na Mike'a - Michael Patton - dokończył chłopak i wybuchnęliśmy śmiechem.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
- Mam nadzieję, że lepiej traktujesz dziewczyny, niż twój przyjaciel. - Zwracam się do Michaela.
Spojrzałem na Mike'a, ale ten już zaczął. - Co Ash potrafi zrobić, żeby zdobyć dziewczynę. U nas wszystkie na niego leciały. Poważnie. Jak dziś pamiętam, jak poznał Elizabeth. Tak czarujący jeszcze chyba nie był.
I wanna save that light
I can't escape this now
Unless you show me how
Strony: Poprzednia 1 2 3 4 Następna