Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
-No bo stał i się patrzyl. Więc zaproponowałam mu do nas dołączenie. - mówię wesoło.
- A to ty wyrwalas mi go z ręki. A tak w ogóle to jest profesorem? - zwracam się do mężczyzny.
"Jeśli nie czujesz straty po odejściu człowieka, to znaczy, że ten człowiek nic dobrego dla ciebie nie zrobił."
- Bezsilność jest dobijająca. Bycie niezauważonym też. Ale chyba wolałbym tak żyć, zamiast stracić prawdopodobnie na zawsze kogoś, kogo się kocha.
Ostatnio edytowany przez James (2016-04-17 00:18:42)
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Jestem. Dlatego się przejmuję, żeby moja studentka nie rozwaliła sobie głowy przy spadaniu ze stołu.
Kręcę głową zrezygnowany.
- Idę poszukać Corrin.
Wychodzę na dwór. Faktycznie tam są. Nie chcę im przeszkadzać. Może coś pomogą Corrin. Dopijam piwo i wyrzucam butelkę.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
- H!mm... Profesorek... Ciekawie. To co, Calliope? Kończymy śpiewanie, czy może pójdziemy do basenu? - pytam się jej. Alkohol wciąż krąży w moich żyłach.
"Jeśli nie czujesz straty po odejściu człowieka, to znaczy, że ten człowiek nic dobrego dla ciebie nie zrobił."
Śmieję się.
- Basen! - Wołam. - Ścigamy się!
Zaczynam biec na dwór.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Przesada. Teraz już mam w dupie czy mnie Michael usłyszy czy nie.
- A bycie tak małym, że jesteś niezauważony przez kogoś kogo kochasz?! Mijanie go, z cichą nadzieją, że może mnie zobaczy?! Byłem larwą u stóp ideałów! - powiedziałem wkurzony.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Ale od początku miałeś rodzinę. - szepczę i spuszczam głowę.
Or a moment
That's held in your arms
- Już ci mówiłem to co było w Niebie... trudno mi nazwać RODZINĄ... - chrząknąłem. - Tym nie mniej współczuję ci młody...
Spoglądam to na Araela to na Jimmiego i zastanawiam się czy nie odejść.
Biegnę za Calliope w stronę basenu.
-Na bombę! - krzyczę i wskakuję do środka. Jednak Calliope mnie przegoniła.
Śmieje sie głośno.
- Tu nie chodzi o to, żebyś się nade mną użalał, tylko żebyś zrozumiał, jak wiele masz. Kogoś kto cię kocha. Rodzinę w niebie, przyjaciół w piekle, dom na ziemi. Nie ważne, jak fatalne może ci się to wydawać. Niektórzy nie mają nawet tego.
Or a moment
That's held in your arms
Wskakuję do wody w ubraniach. Uwielbiam to! Wypływam na powierzchnię.
- Aaa! To był IDEALNY pomysł!
It is in herself.
Szczerze się do dziewczyny.
- Tak, to był świetny pomysł.
Jestem strasznie zmęczona.
Ziewam przeciągle. Opieram łokcie na kolanach, a głowę na dłoniach i zamykam powieki.
- Możliwe. Ale mam wszystko rozstrzelone we wszystkich światach. Nie mogę wybrać jednego i zabrać ze sobą dom. Do Nieba nie mogę wrócić. W Piekle nie mogę mieć swojej miłości. Na ziemi, mam "dom" ale Piekło rusza za mną w pościg - wyliczyłem. - Ty masz wszystko wykreowane tutaj na nowo. Masz nową rodzinę. Masz prawdziwych przyjaciół. Masz dom na statku... I możesz mieć wszystko. Ja zawsze muszę z czegoś rezygnować - westchnąłem. Piekło musi być zadowolone.
Śmieję się. Przepływam kilka razy wokół basenu i zaczyna mi się to nudzić.
Wow. Początkowo to było fajniejsze.
- Nudzi mi się - stwierdzam i wychodzę z basenu.
Jest zimno. Brr.. Pocieram dłońmi ramiona.
It is in herself.
- W tym twój problem.
Or a moment
That's held in your arms
Zauważam, że Corrin usnęła. Nie przerywając dość poważnej rozmowy Araela i Jimmiego, wnoszę ją do środka, kładę na kanapie i przykrywam kocem. Muszę jeszcze ogarnąć Calliope. Nie wiem, co jej dzisiaj odbiło. Nigdy się nie upiła...
- Dzięki za fenomenalne podsumowanie - mruczę. Nikt już chyba nie ma nic do dodania. Patrzę gdzieś w dal.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-04-17 00:47:55)
- Źle mnie zrozumiałeś. Nie chodzi o to, że nie możesz. Możesz. Tylko nie potrafisz wybierać.
Or a moment
That's held in your arms
Chass pływa nadal, a ja stoję jakiś czas na brzegu. Już chyba zaczynam trzeźwieć. Jedyne, co pozostało z mojego alkoholowego nastroju to zawroty głowy i mdłości. Obrzydliwe.
Po chwili zauważam Elijaha. Jaką ja byłam kretynką.
- Nie komentuj tego. Proszę - mówię.
Chce mi się wymiotować, ale powstrzymuję to jakoś.
It is in herself.
- No to oświeć mnie ludziku. Wiem, że mam z tym problem. Pochopnie podejmuje bardzo ważne decyzje. Ale teraz... nie mam jak wybrać. Nie mam z czego - mówię.
Uśmiecham się jednym kącikiem ust. Wraca Calliope.
- Plus jest taki, że teraz wiem, że potrafisz śpiewać - mówię.
- Masz. Możesz wrócić do piekła, gdzie jesteś doceniany, ale samotny. Możesz wrócić do nieba, gdzie jesteś nie doceniany, ale masz Michaela. A możesz zostać na ziemi, gdzie nie masz ani tego ani tego, ale jesteś szczęśliwy.
Or a moment
That's held in your arms
Zasłaniam twarz dłońmi, przez co prawie się przewracam, ale on mnie łapie.
- Przepraszam - mamroczę. - Nie chciałam.
It is in herself.