Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nic takiego, Lio. - Uśmiecham się, na wspomnienie rozmowy. Potem patrzę na nią, ale od razu odwracam wzrok. Nie powinienem okazywać uczuć, ale jak będę na nią patrzeć, to wszystko zepsuję. Pamiętaj . Calliope. Nie Lio. - Drobne nieporozumienie.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
- Zapo... - nie dokańczam zdania, kiedy słyszę co mówi.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Ciekawe imię, Araelu. - przyznaję. - Tak samo ciekawe jak twoja maska.
Kobiety lubią siłę, ale jej nie naśladują; mężczyźni zaś - delikatność, ale jej nie odwzajemniają.
- Ja również dziękuję.- posyłam mu uśmiech i idę oprzeć się o ścianę. Nie wiedziałam, że Jordan tak dobrze śpiewa.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Jakie nieporozumienie? - dopytuję zaciekawiona.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Nie potrafię zapomnieć - mówię.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Szczerze mówiąc maskę wybrałem z nadzieją, że mnie będą unikać. A takie imię boźu mi wybrał, a nie ja... - westchnąłem. - Za to twoje Rosalie... kojarzy mi się z różą. Białą, piękną różą. - I wyszedł ze mnie poeta kurde...
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-04-17 22:58:32)
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Pomyliliśmy was. - Uśmiecham się. - A teraz czy łaskawa pani sprawi mi ten zaszczyt i da zaprosić się do tańca?- Zwracam się do Briss.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Na moje policzki wypłynęły rumieńce.
- Och.. Dziękuję. - mówię trochę zaskoczona. - A jeśli chodzi o twoją maskę... No cóż. Może jednych odstrasza, a drugich przyciąga. - wzruszam ramionami.
Kobiety lubią siłę, ale jej nie naśladują; mężczyźni zaś - delikatność, ale jej nie odwzajemniają.
- W takim razie nie zapominaj. I nie bój się miłości. Nie wszyscy są tacy sami. - mówię i chwytam ją za nadgarstek.
Idziemy w stronę sali balowej.
The dawn of a new day
Odstawiam drinka i przenoszę spojrzenie na Alana.
Uśmiecham się złośliwie i podaje mu rękę, a on zaciąga mnie na parkiet.
- Nie odmówię tylko dlatego, że wiem iż twoje ego mogło by sobie nie poradzić z tym faktem. - szepczę opierając brodę na jego ramieniu.
Lepiej żeby mnie nienawidzili takim, jaki jestem, niż kochali kogoś, kim nigdy nie będę.
- Pewnie masz rację... - zdejmuje maskę z oczu i przyglądam się jej. Przypomina mnie kiedy jestem zły.
- Czyli nigdy nie trafię do Nieba... - mruczę bardziej do siebie.
Nie wiem jak Jimmy to wytrzymuje. Po jednej piosence boli mnie gardło. Dawno nie śpiewałem. Bywa. Zaczynam kolejną piosenkę.
https://www.youtube.com/watch?v=BgZ4ammawyI
- To nie jest dobry pomysł, żebyś z nią rozmawiał - mówię cicho do Elijaha.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Ja tam nie wieżę w niebo... - wyrywa mi się.
Mogłam to zatrzymać dla siebie.
Teraz robię się pewnie czerwona jak buraczek.
- Tistale. Zatańczysz? - pytam.
The dawn of a new day
Splatam dłonie na jej plecach i zaczynam kołysać się w rytm piosenki.
- No raczej by sobie nie poradziło. - Uśmiecham pod nosem. - dlaczego tak szybko ucieklas ostatnio? - Pytam, szepcząc jej do ucha.
Każdy człowiek jest jak Księżyc. Ma swoją drugą stronę, której nie pokazuje nikomu.
Wychodzę na dwór. Nie mam ochoty już kompletnie na nic.
Staję przy barierce i wychylam się. Nigdy nie lubiłem statków.
I'm only human after all
Don't put the blame on me
- Czemu? Myślałem, że ją lubisz.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Czuję... Dziwne otępienie.
- Spieszyłam się. - kłamię.
Po prostu chciałam jak najszybciej wyjść.
Kręcę głową.
- Nic nie rozumiesz, Elijah - mówię. - Ona jest niebezpieczna. To znaczy, potrafi być niebezpieczna.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Wychodzę z wody i wracam na pokład. - Cześć, Jonathan. Co tu robisz?
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms
- Niebo istnieje. Tak samo jak Piekło - mówię nadzwyczaj twardo. - Istnoją również Anioły i Demony. Choć czasami trudno w to uwierzyć, ale niektóre są wśród nas - rzekłem.
Obok mnie staje cały mokry dzieciak. Unoszę jedną brew.
- Nic nie słychać. Za to widzę, że u ciebie ciekawiej.
I'm only human after all
Don't put the blame on me
Nie odpowiadam. Zamiast tego podnoszę koszulę i wyjmuję listy z kieszeni. Otwieram mój ulubiony i czytam
I am a question to the world
Not an answer to the heard
Or a moment
That's held in your arms