Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Od razu po powrocie z jadalni rzuciłam się na łóżko i zakopałam w kołdrę.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
Pokojówki na korytarzu powiedziały mi, który pokój należy do Elodie. Podeszłam do wskazanych drzwi i zapukałam, czekając na odpowiedź.
"Nie rezygnuj i nie mów, że nie warto."
" Weejść" krzyknęłam głośno nadal zakopana w kołdrę a moje zakłopotane niewiedzące co sie dzieje pokojówki poszły otworzyć drzwi.
- Cześć! Przyniosłam zestaw ratunkowy - uśmiechnęłam się najpromienniej jak potrafiłam i wyciągnęłam zza pleców lody i ciastka. - O ile ci nie przeszkadzam.
- Niee, nie przeszkadzasz siadaj sobie.- wyjęłam głowę zza kołdry i zrobiłam jej miejsce na łóżku.- Po prostu ja mam dość i uważasz że moja idealna siostrunia zdecydowanie lepiej by tutaj pasowała.
- Nie znam jej - powiedziałam i podałam jej jeden kartonik z lodami. - Ale z twojego tonu wnioskuję, że za sobą nie przepadacie.
- Zupełnie nic tracisz na tym, że ją nie znasz. Też bym chciała jej nie znać.- przewracam oczami i otwieram kartonik lodów.- Jest idealna w każdym calu.
Unoszę jedną brew.
- Nie ma ludzi idealnych - stwierdzam.
- Może i Maya nie jest człowiekiem tylko istotą preidealną ( cytując Dobi)-wzruszam ramionami.- Albo po prostu dobrze udaje, nie wiem w każdym razie ma wszystko co ja chcę, myślałam że Eliminacje będą jedyną rzeczą której to ona będzie zazdrościć mi, ale jednak jest zupełnie inaczej.
ZAPRZECZAM. JA JESTEM IDEALNA. *uśmiecha się promiennie* xD
Czasem trzeba wyciszyć bicie serca,
by usłyszeć czyjeś kroki w naszym świecie samotności.
- Może tylko udawać, że ci niczego nie zazdrości - wzruszyłam ramionami i zjadłam trochę lodów. - Ale jak jest naprawdę, możliwe, że nigdy się nie dowiesz. Nie mówię, że nie masz racji, może i masz, lecz ile, to nie wiemy.
CARMEN! Nikt cię tu nie chce! Gdybyś była idealna, miałabyś trochę instynktu samozachowawczego (XDXDXD)!
Ostatnio edytowany przez Cassidy Skiver (2016-05-07 17:40:29)
- Możliwe, ale czego mogłaby mi zazdrościć to ją matka uważa za ósmy cud świata i to ona ma cudownego chłopaka na którego nie zasługuje i którym się tylko bawi.- westchnęłam.- Ale koniec marudzenia o tym o mojej siostrze, zazwyczaj nie jestem taką marudą.
- Każdy musi czasem pomarudzić - uniosłam delikatnie kąciki moich ust.
- A ja w szczególności gdy dostałam od tej suk... oj przepraszam królowej 24 godziny tygodniowo bo nie powiedziałam pełnego imienia jej chłoptasia.- przewróciłam oczami.
Parsknęłan śmiechem, kiedy usłyszałam "uwielbienie" w jej głosie, kiedy mówiła o królowej.
- Wybacz, to nie jest śmieszne - zaczęłam tłumić śmiech, przez co znowu parsknęłam. - Naprawdę cię przepraszam, ne umiem podnosić ludzi na duchu, a na domiar złego, zawsze się śmieję w nieodpowiednim momencie.
Ostatnio edytowany przez Cassidy Skiver (2016-05-07 18:05:52)
- Nie no co ty, to jest baaardzo śmieszne, aż boki zrywać.- również nie wiedzieć czemu wybuchłam śmiechem, Cass ma bardzo zaraźliwy śmiech widocznie.- Ciekawe czy..- tutaj zrobiłam przerwę.- Biedny Ashanim wie jakie zamiary ma co do niego królowa.- podrobiłam ton głosu królowej.
To co powiedziała Elodie spowodowało jeszcze większą salwę śmiechu. Po chwili obie śmiałyśmy się w niebogłosy.
- Z czego my się w ogóle śmiałyśmy? Bo zapomniałam - powiedziałam, a uśmiech nie schodził mi z twarzy.
-Z tego, że królowa leci na naszego ulubionego prezentera.- ponownie wybuchłam śmiechem po raz nie wiem który i przywali głową o poduszkę.
Roześmiałam się i uniosłam opakowanie z lodami jak do toastu.
- Za dobry humor ! - Powiedziałam z uśmiechem.
Podniosłam z szafki nocnej swoje pudełko lodów.- Za dobry humor którego nie zepsuje nawet nasza despotyczna królowa!- uśmiechnęłam się.
- Zgadzam się… A tak zmieniając temat, wiesz może kto będzie prowadził z nami resztę zajęć? - Zapytałam.
- Niestety niee.- kręcę głową.- Ale szczerze to mnie mało obchodzi.
- I tak niczego nie zmienimy - pokiwałam głową. Nagle naszła mnie ochota, aby dowiedzieć się czegoś o Elodie. - Czym się zajmowałaś przed eliminacjami?
- Pomagałam mamie w hotelu, na początku stałam na recepcji, ale gdy zaczęłyśmy mieć małe problemy finansowe, mama zwolniła większą część personelu i z siostrą pomagamy czasem sprzątać pokoje.- oznajmiłam z uśmiechem.