Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- To musiało być ciekawe zajęcie - powiedziałam z uśmiechem.
"Nie rezygnuj i nie mów, że nie warto."
- Jeśli chodzi o stanie na recepcji to owszem było ciekawe momentami, do dziś pamiętam jak byłam na wieczornej zmianie i jeden z pijanych gości zaczął mnie podrywać a potem się do mnie dobierał. Od tamtego momentu już nigdy nie byłam nie wieczornej zmianie.- śmieje się.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
- Masz co wspominać - roześmiałam się.
- I tak nic nie przebije, takiej jednej babci która mnie nazwała demonem w skórze aniołka bo nie miałam jak jej podać godziny bo się śpieszyłam.- przewróciłam oczami.
Friends are angels who lift us to our feet when our wings have trouble remembering how to fly.
- Ludzie są dziwni - znowu się roześmiałam.
- Taak zdecydowanie.- uśmiecham się.
- Ja już może będę lecieć - stwierdziłam cały czas w dobrym humorze.
Pukam trzy razy do drzwi pokoju i czekam, aż ktoś otworzy mi drzwi.
I spoke to God today and she said that she's ashamed
What have I become? What have I done?
Leżę na łóżku i czytam książkę a moja pokojówka siedzi obok mnie i coś haftuję na szydełku. Gdy słyszę pukanie proszę Anabelle aby otworzyła drzwi.- Zapraszam.- mówi dziewczyna dygając.
Wchodzę do środka. Matko. One naprawdę mają przesadzone te pokoje.
- Lady Elodie. - Kłaniam się. - Przysyła mnie Jej Królewska Mość Andrea Castell.
Siadam na łóżku, wygładzam sukienkę i zamykam książkę.- Dzień Dobry gwardzisto Havensbee.- mówię patrząc na jego plakietkę.- W jakiej sprawie pan przyszedł?- pytam.
- Heavensbee. - Poprawiam ją. - Dostałem nakaz przeszukania pokoju panienki, w poszukiwaniu zaginionej, brylantowej kolii królowej Andrei - mówię beznamiętnym tonem.
Natychmiastowo się prostuję i wytrzeszczam oczy.- Bardzo proszę przeszukać, niczego nie ukrywam, Nie widziałam nawet na oczy tej brylantowej kolii.- mówię drżącym głosem.
Wchodzę do pokoju i otwieram szafę.
- To dziwne. - Unoszę brew. - Zdawało mi się, że królowa miała ją na szyi podczas rozmowy z panienką.
- Całkiem możliwe niestety nie przyglądałam sie wtedy biżuterii królowej, bardziej sie skupiłam na prowadzeniu rozmowy.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
- Chciałbym na to odpowiedzieć, ale muszę cię wyrzucić z pałacu, Juliett Falls - mówię i wyrzucam dziewczynę przez balkon.
- Całkiem możliwe niestety nie przyglądałam sie wtedy biżuterii królowej, bardziej sie skupiłam na prowadzeniu rozmowy.
- No widzisz. Widocznie nie bardzo nadajesz się na gwardzistę, bo jesteś mało spostrzegawcza - Wzruszam ramionami, przeglądając szafę.
Same ubrania. Stara walizka. Kieszenie puste, bo najwidoczniejsuknie świeżo uszyte.
-I co znalazł pan coś?- bawię się nerwowo bransoletką.
Zamykam szafę i unoszę brew, patrząc na Lady Elodie. Lady...
- Czemu panienka jest taka nerwowa, skoro nic nie ma? - Pytam i przechodzę do toaletki.
- Bo nie spodziewałam się że pan przyjdzie i dlatego jestem troszkę zdenerwowana tą nagłą wizytą.- stwierdzam
Przeglądam kosmetyki, otwieram małe szafeczki.
- O, tutaj jest.
Naciskam ukryty przycisk, przez co uruchamia się mechanizm otwierający skrytkę. Oczywiście nic w niej nie ma. Pewnie ta dziewczyna nawet nie wiedziała o istnieniu tej skrytki.
Coś mało skryta ta skrytka, skoro ją znalazłem.
Wytrzeszczam oczy na widok skrytki fajnie, że dopiero teraz dowiedziałam się o jej istnieniu.- Więcej jest tutaj takich skrytek?- pytam cicho patrząc na niego.
- Mhm - mruczę. - Ale muszę cię rozczarować, bo wiem o wszystkich.
Zamykam skrytkę i idę w stronę szafki nocnej. Otwieram pierwszą szufladę. Jeszcze trochę niech się podenerwuje. Znając królową, byłaby zdolna podrzucić jej tę kolię, a Elodie jest pewnie tego świadoma.
Mam nadzieję że nie znajdzie nigdzie tutaj tego przedmiotu i tak już mam ciężką sytuację z królową. Patrzę po przerażonych twarzach pokojówek mam nadzieję, że ta wiedźma, oj przepraszam królowa nie kazała żadnej podłożyć tego tutaj.- Nic nie ukrywam, nie jestem złodziejką. - wzdycham i opadam na łóżko.