Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Wiadomość dodana po 02 min 28 s:
Wchodzę po krętych schodach na samą górę i otwieram drzwi. Nie do wiary! Mają tu nawet salę plastyczną!
Lekko oniemiała wchodzę do środka.
Is it hard for you to realize?
She'll never be me!
Błądziłam po pałacu szukając sali tanecznej. Koniec końców trafiłam do sali plastycznej. Zobaczyłam, że w pomieszczeniu była Nicole.
- Cześć - powiedziałam. - Nie przeszkadzam?
"Nie rezygnuj i nie mów, że nie warto."
- Nie. Dopiero co przyszłam. - mówię z lekkim uśmiechem. Cassidy. Szóstka.
She'll never be me!
- Nie wiedziałam, że mają tu też salę plastyczną - zaczęłam przeglądać półki. - Świetny sprzęt.
Ostatnio edytowany przez Cassidy Skiver (2016-05-09 17:46:46)
- Umiesz szkicować? - pytam. Podchodzę do panoramy okna i spoglądam na rozciągający się widok.
She'll never be me!
- Lubię - stwierdziłam. - A ty?
Uniosłam moje kąciki ust ku górze. Wydaje się sympatyczna.
- Też lubię, ale jakoś nie wychodzi mi to zbyt pięknie. - śmieje się na wspomnienia moich "szkicy".
- Ciekawe czy jest tu gdzieś jakaś farba i pędzle... - szperam między szufladami.
She'll never be me!
- Tam widziałam pędzle, a tam farby - wskazałam ruchem głowy dwie szuflady. - Ja jednak zostanę przy szkicowaniu, nie lubię zabawy z farbami.
Roześmiałam się na jedyne wspomnienie z farbami. Śmieszne. Dla mnie.
- Co cię tak bawi? - spytałam lekko podentuzjowana. Chwycilam tubkę niebieskiej farby i już miałam namalować niebo, lecz sie potknęłam a tubka rozchlapała sie tuż na środku czystego płótna.
- Ups...
She'll never be me!
Roześmiałam się.
- Czyli jednak abstrakcja? - Uniosłam zabawnie brwi.
- Em... Mozliwe. - zaśmiałam się, utrzymując równowagę. Westchnęłam patrząc na płótno. Raczej nic z tego nie będzie, chyba, że...
Chwyciłam pędzel i zaczęłam kreślić pojedyncze linie, ochlapując przy tym całą sukienkę.
She'll never be me!
- Teraz módl się, abyś nie spotkała królowej - powiedziałam z udawaną powagą, patrząc na jej sukienkę.
Zrobiłam przez chwilę zniesmaczoną minę po czym postanowiłam się chwilę zabawić. Wyprostowałam się prosto, ręce złożyłam z tyłu i uniosłam głowę wzwyż. Po czym odchrzaknelam i ruszyłam powoli w przod, utrzymując gracje.
- Droga Nicole. Powinnas sie wstydzić! Przynosisz hańbę naszemu królestwu i mojemu synowi. Na twoim miejscu poważnie bym się zastanowiła, zanim następnym razem zrobię coś takiego... - próbowałam naśladować głos Krolowej.
She'll never be me!
- Nieee... - Roześmiałam się. - Twój ton i wypowiedź brzmiały za sympatycznie.
Dołączyłam do Cass. Teraz śmiałyśmy się we dwie.
- Bosze... Ciekawa jaka była by reakcja Królowej, gdyby tu przyszła. - usiadłam i zaczęłam się na nowo śmiać.
She'll never be me!
Udałam przerażenie.
- Chyba nie chce wiedzieć - niestety nie udało mi się nie roześmiać.
Wstałam niezgrabnie i podeszłam do sztalugi z płótnem. Chwyciłam pędzelek, lekko umoczony w farbie, podeszłam do Cass i lekko maznęłam ją po policzku.
- To. Bylo. Niechcący. - wydusiłam pomiędzy kolejnymi salwami smiechu.
She'll never be me!
- To. Nie. Było. Mądre. Z. Twojej. Strony. - Chciałam zabrzmieć groźnie, ale komizm tej sytuacji mi nie pozwolił. Zamiast tego, również maznęłam ją farbą, czerwoną, w sam czubek nosa.
- Osz ty! - zakrzyknęłam cicho i zrobiłam "poważną" minę. Po chwili zrobiłam jej kilka kropek na dłoni.
- Teraz dostałaś hiva. - Chciałam brzmieć serio, ale niestety rozbawienie mi w tym przeszkodziło.
She'll never be me!
Zaczęłam niepohamowanie się śmiać w drodze po chusteczki. Rzuciłam parę Nicole, a sama starłam farbę z twarzy i "HIV'a" z dłoni.
Zaczelam ścierać farbę z czubka nosa, ale chyba zaschła. O nie! Jak teraz dojdziemy do swoich pokoi? A jak ktoś nas zauważy? Królowa... Księżniczka? Spojrzałam z lekkim przerażeniem i jednocześnie rozbawieniem w oczach nac Cass.
She'll never be me!
- Spokojnie - uśmiechnęłam się pod nosem. - To jest sala plastyczna, tu musi być jakiś dostęp do wody... O! Tam jest mały zlew.
Podeszłam do niego i zmoczyłam chusteczkę odrobiną wody..
Podążyłam za Czasie. Uff... Zmywa się. Ale niestety z sukienki plamy nie zejdą. Hm... Może jest tu jakaś suknia czy cos innego do przebrania? Zaczęłam rozglądać się wokół.
She'll never be me!
- Wątpię- roześmiałam się.
Zrezygnowana opadłam na krzesło. Lekko się uśmiechnęłam.
- Też myślałaś, że będzie inaczej? Że będziemy miały do siebie dystans i niewidoczną nienawiść?
Ostatnio edytowany przez Nicole Kanim (2016-05-09 20:28:21)
She'll never be me!