Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Parsknąłem.
- Na moje rogi, jakie to było głębokie - jęknąłem. - Nie wiem co odpowiedzieć... - Nie odopowiadaj. Miej go w dupie. Zlituj się i idź do diabła.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
- Nie musisz odpowiadać. Po prostu zostań i przestań się przejmować jak było dawniej. Zmieniłeś się, ale każdy się kiedyś zmieni - powiedziałem. - Daj sobie szansę.
"A Bóg odsłania przyszłość niesłychanie rzadko i tylko wtedy, gdy zapisana została po to, by odmienić jej bieg."
Oparłem głową na jego ramieniu.
- No dobra... Jest jedna pozytywna zmiana w tym całym syfie jaki nabyłem w Piekle - stwierdziłem.
- Co takiego? - spytałem ciekaw.
"A Bóg odsłania przyszłość niesłychanie rzadko i tylko wtedy, gdy zapisana została po to, by odmienić jej bieg."
- Kiedyś strasznie bałem się okazywać uczuć. Teraz już tak nie mam. - Bo nie masz uczuć. - I kiedyś strasznie bałem się tego słowa, ale teraz to minęło... - Spojrzałem na Anioła. - Kocham Cię Michael. - Ty nie wiesz co to miłość.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-07-30 23:10:35)
Spojrzałem mu w oczy i serce mi stopniało.
- Też Cię kocham mój diabełku - odparłem i pocałowałem go. Miałem wrażenie, że mówi szczerze i dlatego sprawiało mi to jeszcze większą przyjemność.
Wchodzimy do parku. Muszę odsapnąć po tym wszystkim (Olgeł też). Zauważam Michaela i Araela.
- Cześć. - wysilam się na uśmiech i staję razem z wózkiem.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Cześć Liso - uśmiecham się i patrzę do wózka kucając. - A ty to pewnie Sarah... - uśmiecham się do niemowlaka.
Dziewczynka uśmiecha się na widok Michaela i próbuje dotknąć go rączką.
- Przeżyliśmy ostatnio dosyć nietypową noc. - mówię. - Nie rozumiem czemu ona nadal jest taka... wesoła. - kręcę głową z niezrozumieniem.
- Proste, jest nie normalna - dostałem kuksańca od Anioła. - No co? Taka prawda.
Ostatnio edytowany przez Smok (2016-07-31 00:11:08)
- Jak każdy z nas. Misty włamała się do domu w nocy i porwała Sarah. Poleciała gdzieś z nią na ścianie. - mówię zmęczona. - Zaczynam mieć wrażenie, że to miasto coraz bardziej głupieje.
- CO? Jak to się włamała?! Czy ją do reszty coś popiep... - Michael posyła mi kolejne spojrzenie, a ja milkne. - Najważniejsze że Sarah czuję się dobrze...
- Tak. Gorzej z tym co się działo i poszukiwaniami. I nerwami. Do tego za tydzień chrzest. Ojciec Chrzestny przygotowany? - pytam starając się rozchmurzyć.
Wstaję i odruchowo łapie Demona za rękę.
- Ależ oczywiście! Nie śpię z podekscytowania. Fakt faktem wcale nie sypiam, ale to co innego - wzruszam ramionami z szerokim uśmiechem.
- Czyli Anioły też nie muszą spać? - pytam z lekkim zaskoczeniem. - W każdym razie nadal się cieszę, że będziesz jej Chrzestnym. - dziewczynka próbuję chwycić rączką małą karuzelę przyczepioną do wózka, ale wciąż jej się nie udaje.
Głaskam ją po głowie.
- Też się cieszę z tego zaszczytu. Choć gdyby Arael miał możliwość wejścia do świątyni to on nim byłby - śmieje się.
Ostatnio edytowany przez Michael (2016-07-31 00:34:54)
- Arael... - patrzę na mężczyznę. - Mógłby trochę demoralizować. - śmieję się. - Więc myślę, że tak czy siak dobrze wybrałam.
Ostatnio edytowany przez Lisa Steward (2016-07-31 00:43:08)
- Ja? Demoralizujący? - prychnąłem. - Z której strony? Jestem bardzo porządnym Demonem, prawda Miki? - wyszczerzyłem się do niego.
- Och, ależ oczywiście diabełku - mówię ironicznie i cmokam go w policzek.
- Ile ja musiałam czekać, żeby zobaczyć taki widok. - udaję, że ocieram łzę wzruszenia.
Sarah w tym czasie zasypia.
Przewraca oczami.
- Ależ ty zabawna - burknąłem, a potem mimo wszystko zaśmiałem się. - Ja musiałem czeka dłużej - zauważyłem.
Wszystko było takie naturalne, że aż zacząłem podejrzewać, że coś jest nie tak. Zignorowałem to jednak i uśmiechałem się dalej.
- Ale chyba opłacało się? - śmieję się cicho. - To... co robicie w parku? - zaczynam delikatnie kołysać wózkiem.
- Wyprowadzam go na spacer, bo to taki pracuś, że resztę wieczności spędził by tylko za barem - wyjaśniam z uśmiechem.
- Taka ironia w ustach Anioła - przewracam oczami. - Lubię tam przebywać. I odpuść z tym wyprowadzaniem. Co ja jestem, pies, czy demon...? - pytam retorycznie.
Parskam śmiechem.
- Gdyby to była komedia to dostalibyście główne role. Chociaż... te wszystkie zwariowane sytuacje przypominają bardziej "Modę na sukces". - spoglądam na nich.