Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Cudownie - mamroczę i siadam obok Calliope.
In the night I hear them talk the coldest story ever told
Somewhere far along this road he lost his soul to a woman so heartless
Razem z Lewisem, już nieco upici idziemy w stronę chłopaka. Już nie mogę się doczekać...
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Łapie Araela za rękę.
- No choć - zachęcam go i jak zwykle udaje mi się go przekonać. Patrzę na mężczyznę z butelką i rozpoznaje w nim kalekę, którego kiedyś uzdrowiłem.
- Dołączymy się - rzuciłem.
"A Bóg odsłania przyszłość niesłychanie rzadko i tylko wtedy, gdy zapisana została po to, by odmienić jej bieg."
Marszczę brwi.
- A Arael nie miał przypadkiem... nie żyć? - Pytam konspiracyjnym szeptem Elijaha.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
Pochodzę do Jeremiego z szerokim uśmieszkiem lekko kiwając się na boki. Troszku za dużo wypiłam, ale nadal nie aż tak pijana by stracić na sobą panowanie.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
Usłyszałem szept Calliope.
- Też miło mi Cię widzeć - westchnąłem.
"ARAEL NIEŻYJE. JESTEM TYLKO JA - UOSOBIENIE OGNIA I ZŁA."
Otwieram szeroko oczy zszokowany. Calliope jest już nieźle pijana. Mi też się kręci w głowie, ale... nie do tego stopnia, żeby miał mi się przewidzieć Arael. Co tutaj się dzieje? Niemalże natychmiast odzyskuję trzeźwe myślenie.
Przesuwam się na ziemi do Araela i obejmuję go.
- Dobrze cię widzieć, Arael! - Wołam i śmieję się.
It is in herself.
Zdezorientowany nie wiem jak zareagować i klepie ją niepewnie po plecach. Co TO ma być?!
- Taa dzięki - błagalnie patrzę na Michaela, który się tylko śmieje.
- Chodź, Lio. - Obejmuję ją i patrzę przepraszającym wzrokiem na Araela. - Idziemy grać.
Cofam nas na swoje miejsca, a Calliope macha w stronę Araela po raz ostatni.
Obejmuję ręką Juliett i całuję ją w skroń. Siadamy na ziemi, a ja stawiam butelkę na środku.
- Dobra. Koniec tego dobrego - mówię. - Zaczynamy grę. Kto tu jest najmłodszy?
- Ja. - mówię zrezygnowana. - Mam kręcić czy od razu dostaję pytanie czy wyzwanie? - unoszę brew.
Śmieję się.
- Jako, że dzieciom się ustępuje, ty zakręcisz jako pierwsza - mówię żartobliwym tonem, żeby nie poczuła się urażona.
- Świetnie. - uśmiecham się.
Biorę do ręki butelkę i kręcę nią. Ląduje na... *chwila napięcia* Elijahu.
- Pytanie czy wyzwanie?
Super. Idę na pierwszy ogień. Kręcę się nerwowo.
- Pytanie - wybieram mniej ryzykowną rzecz.
- Największa wpadka jaką do tej pory zaliczyłeś. - zaczyna mi się wydawać, że jestem już całkiem pijana.
Uśmiech nie schodzi mi z twarzy.
Kąciki ust mi drgają. Jestem pijany i odważniejszy niż zazwyczaj.
- Chyba... - Zastanawiam się. - Thomas.
Wybucham śmiechem. Calliope robi to samo.
- Ale to bardzo urocza i pozytywna wpadka. - Uśmiecham się szeroko.
Pokładam się ze śmiechu, gdy przypominam sobie moją reakcję na to, żę Calliope jest w ciąży. Opieram głowę o ramię Juliett.
Tym razem ja kręcę butelką.
- Dobra... pora na... - Czekam, aż butelka się zatrzyma.
- Araeeeeel! - Wołam radośnie, gdy butelka wskazuje na niego, zanim Elijah zdąży dokończyć zdanie.
It is in herself.
Wzdrygnąłem się na dźwięk swojego imienia. Już zapomniałem jak to jest gdy ludzie są pijani. Postanawiam raczej nie odpowiadać na ich idiotyczne pytania.
- Wyzwanie - mówię z lekką obawą.
Drapię się po głowie. Mimo, że jestem pijany, mam wrażenie, że Arael jest jakiś nieswój.
- Może niech wyzwanie lub pytanie zadaje osoba, która ma pomysł? Taka... ulepszona wersja butelki? *wcale nie cytowałam Aleła. Wcale.* - Pytam z nadzieją.
- Ja mam pomysł.- chichoczę, chyba jestem jeszcze bardziej pijana. I wydaję mi się, że znam go skądś i on chyba umarł, ale na pewno mi się wydaje.- Zatańcz na stole albo na barze jak ci wygodniej kaczuszki.- uśmiecham się.- Zaraz znajdę ci podkład muzyczny.
My name is Juliett Falls and I am the blondest women alive. To the outside world I'm an ordinary nurse, but secretly, with the help of my friends in Agency, I use my blonde hair to fight crimes and find other metahumans like me. I didn’t hunt anyone, but in doing so, I opened up my blonde hair to new threats. And i'm the only one blonde enough to stop them. I am.. CURARIE.
Kiedy słyszę co pada z ust Juliett parskam śmiechem.
- W takim razie ja chcę kamerę, żeby to nagrać! - śmieję się przez cały czas.
Najpierw zdegustowany wstałem z kółeczka i wlazłem na najbliższy stół. Kiedy muzyka zaczęła grać poczułem się wręcz zawstydzony bo porumieniałem. Dziękowałem temu co wysłuchało moje błagania kiedy muzyka się skończyła.
Chciałem zaskoczyć ze stołu, ale ześlizgnęła mi się noga i spadłem dokładnie na... Ellijaha.
- Wybacz stary - przeprosiłem go z niewyraźnym uśmiechem i wygramoliłem się wracając na swoje miesjce.