Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Chyba pomyliłeś kolejność. Przyszedłeś się napić piwa i przy okazji sprawdzić co u mnie. - Uśmiecham się krzywo i łapię za wysoką szklankę. - Żyję. Tyle powinno ci wystarczyć.
Fuck this shit, I'm out.
Odbieram od niego piwo i upijam kilka łyków. Przez chwilę zastanawiam się, co powiedzieć.
- Plotki głoszą, że była u ciebie Reynolds. - Zagaduję w końcu o to, o co chciałem zapytać.
If you wanna break these walls down, you're gonna get bruised.
Zamieram ze szklanką w jednej dłoni i ścierką w drugiej.
Skąd on może to wiedzieć? Czy ja mu to mówiłem? Albo ona?
- Może była, może jej nie było - mruczę. - Od kiedy słuchasz plotek, Khan?
Fuck this shit, I'm out.
Unoszę brwi zaskoczony.
- Czyli była. Cholera. A niedawno widziałem ją z tym kuzynem od primadonny. Wiedziałeś o tym? - Uważnie obserwuję jego reakcję, popijając piwo.
Zaciskam usta w wąską linię.
- Wiedziałem. - Wzruszam ramionami. - Melissa może się spotykać z kim chce. Nigdy nie byliśmy razem.
Fuck this shit, I'm out.
- I wcale ci to nie przeszkadza - kończę sarkastycznie. - Złapcie się za rączki i odtańczcie taniec BFF. - Upijam kilka łyków alkoholu i patrzę na niego przez chwilę. - Ale ją przeleciałeś. Choć bardziej wygląda to na to, że to ona przeleciała ciebie i cię wychujała.
Zaciskam usta jeszcze bardziej.
- Tego nie powiedziałem - kwituję krótko.
Fuck this shit, I'm out.
Z moich ust wydostaje się cichy jęk.
- Archer, ty idioto. Pozwoliłeś się wykorzystać Reynolds, a teraz mówisz o tym, jakby nic się nie stało. - Mam ochotę walnąć głową o blat.
- Nikt nikogo nie wykorzystał - warczę. Wracam do czyszczenia szklanki. - Dobrze wiedziałem, na co się piszę, gdy do mnie przyszła i zgodziłem się.
Fuck this shit, I'm out.
Unoszę brew.
- A na co cholera się pisałeś, przepraszam cię bardzo?
Coraz bardziej zadziwia mnie jego głupota.
Wzruszam ramionami.
- Na niezobowiązujący seks?
Nick przesadza. Daję sobie radę i nie potrzebuję żadnego durnego psychologa.
Fuck this shit, I'm out.
Tym razem naprawdę walę głową w blat.
- Archer. Ty. Idioto. Ty w ogóle wiesz co to znaczy "niezobowiązujący seks"? Czy dla ciebie to seks, który kończy się ślubem? - Kręcę głową. - I ta mała szmata dobrze wiedziała, ile byś dla niej zrobił i po prostu do ciebie przylazła. Cholera, a zaczynałem ją lubić.
Piorunuję go wzrokiem.
- Po pierwsze: Melissa nie jest szmatą. Po drugie: Ile razy jeszcze powtórzysz to, że jestem idiotą? - Przewracam oczami.
Fuck this shit, I'm out.
- Tyle razy, ile będzie trzeba, kretynie. - Wyciągam rękę i uderzam go w czoło. - Weź ty się ogarnij. Laska cię wykorzystała, a ty nadal jesteś na każde jej zawołanie. Jeśli jeszcze raz pojawi się w teatrze, to zrzucę ją z balkonu.
Raine: ZRZUCANIE Z BALKONU JEST SUPER!
Opieram dłonie o blat.
- Nikt nikogo nie będzie zrzucał z balkonu, Nick - mówię ostro. - To moje życie i ty nie masz prawa się w nie wtrącać. A to że podjąłem jedną, beznadziejną decyzję...
Żeby tylko jedną. Co chwila podejmuję złe decyzje. Zamykam usta. Powinienem był zakończyć tę rozmowę, zanim się zaczęła.
Fuck this shit, I'm out.
Milknę na chwilę.
- Stary. Znam ją krótko, ale powiem ci jedno: od początku widać było, że to egoistka. Córeczka miliardera, wychowana praktycznie jak jedynaczka. Zawsze musi dostać to, czego chce. - Kręcę głową. - Akurat napatoczyła się tobie, zabawiła się twoim kosztem.
Dopijam piwo do końca i odstawiam szklankę bliżej niego.
- A ty powinieneś o tym zapomnieć i znaleźć sobie w końcu dziewczynę, która będzie ciebie warta, pojebie. - Uśmiecham się krzywo.
Milczę przez dłuższą chwilę, czyszcząc szklankę.
- Może masz rację. - Wzruszam ramionami.
Sam już nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. To zauroczenie było cholernym nieporozumieniem, za które płacę.
- Ciągle podejmuję pierdolone, złe decyzje. - Przewracam oczami. - Czystą na koszt firmy?
Fuck this shit, I'm out.
Prycham lekko.
- Jeśli tak czystą jak Melissa, to podziękuję.
Kąciki ust mi drżą, gdy staram się nie roześmiać.
- To już było wredne nawet jak na ciebie, ciulu.
Łapię za dwa kieliszki i nalewam do niej wódki.
- Za co pijemy? - Łapię za jeden.
Fuck this shit, I'm out.
- Za wszystkie normalne dziewczyny w Insolitam. O ile takie są. - Mówię, unosząc kieliszek do góry.
- Nie wiedziałem, że będziesz chciał wznosić toast za Cinder - mówię ironicznie i unoszę brew.
Podnoszę kieliszek do ust i wypijam jego zawartość do końca.
Fuck this shit, I'm out.
Przewracam oczami.
- Zamknij ten swój krzywy ryj, Archer - odpowiadam, odkładając pusty kieliszek obok jego kieliszka.
- Kurwa, nie chcę wiedzieć, jak byś określił swój ryj, skoro mój jest krzywy - mówię rozbawiony i zabieram kieliszki.
Fuck this shit, I'm out.
- Każdy ryj jest prostszy od ryjów Melissy i Schaeffera. - Zauważam. - Dobra. Nie będę ci zajmował czasu w twojej fascynującej pracy. Ale jutro idziemy na piwo - dodaję, wstając i łapiąc za moją skórzaną kurtkę.
Khan plotkuje lepiej, niż nie jedna baba. Tylko że bardziej hejtersko. Uwielbiam tego gościa.
Co nie zmienia faktu, że Melissa nie ma krzywego ryja.
- Jutro pracuję. Wpadnij w piątek do tego baru co ostatnio. Dozo. - Rzucam, kiwając głową w jego stronę.
Robię sobie drinka i wracam do pracy.
Fuck this shit, I'm out.