Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: Poprzednia 1 2 3
Kiwam głową.
- Tristan. Nie mam pojęcia, kim jest. Ale skoro mieszka z Chloe, to tylko mogę się domyślać - krzywię się. - Boże, zabierz tę wizję sprzed moich oczu.
It is in herself.
She will find the strength she needs.
- Błagam cię przestań. Na pewno tak nie jest, a poza tym... Dobra. Chloe to Chloe, ale... nie. Ten chłopak na pewno jest mądry i... no dobra zamieszkał z nią. Ale, argh. Ta dziewczyna miała kiedykolwiek chłopaka? - pytam ze skrzywionym wyrazem twarzy.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Unoszę brew.
- Wiesz, nie interesowałam się jej życiem miłosnym, dopóki nie odbiła chłopaka mojej córce. - Wzdycham. - Choć może to i lepiej. Skoro poleciał na nią, to nie mógł być zbyt wiele wart. - Wzdycham, przymykając oczy. - Tylko nikomu nie mów, że tak o niej mówię. Staram się być bardziej... obiektywna przy dzieciach.
It is in herself.
- Jasne. - Śmieję się cicho i zaczynam ją przedrzeźniać. - Khione, Chloe nie jest aż taka zła! A poza tym to twoja kuzynka. Czasem się cieszę, że nie mamy jakiejś wielkiej rodziny. Chociaż... wasza jest na pewno ciekawsza. No i nie jest nudno. - Stwierdzam.
- Taaa, strasznie mała ta wasza rodzina. Tylko wasza dwójka, Nath, Lou, Will i Sarah. Z czego tylko Sarah nie mieszka z wami. - Marszczę brwi. - Och. Czekaj. Patrząc na to, że Tommy mieszka poza domem, naliczyłam się o jednej osoby mniej u was, ode mnie. - Śmieję się.
It is in herself.
- Ale, to nadal mniej. - Mówię. - I w sumie nie zamierzam być w kolejnej ciąży, więc... raczej tak zostanie. Wiesz jakie to straszne, kiedy oprócz mnie jest tylko jedna dziewczyna w domu? - śmieję się. - Reszta to cichy syn, chodzący sarkazm i Lewis, którego nie mogę podporządkować do żadnej kategorii.
Chichoczę.
- Wiesz, kiedyś nawet ty podporządkowywałaś go do kategorii uczuciowa ciota. Choć... ty akurat przyporządkowywałaś go do ciot ogólnie.
It is in herself.
- Taa... Byleby tylko żaden syn się w tą kategorię nie wdał. O Lou bym się trochę martwiła, ale... zawsze może zostać feministką. - Po chwili dodaję. - Cieszę się, że przez te dwadzieścia parę lat nie zamknęłyśmy kontaktu jak niektóre osoby i wciąż rozmawiamy. No, bo... kiedy byłyśmy jeszcze w Złych nie pomyślałabym, że mogłybyśmy pójść razem na zakupy. Co innego jeśli chodzi o studia, bo tam to mogłyśmy poplotkować. I... ciekawe co z Johnatanem Reynoldsem. Mało o nim słyszałam przez ten czas. - Mówię.
Wzruszam ramionami.
- Szczerze? Nie bardzo wiem. I nawet nie staram się dowiedzieć. - Milknę na chwilę. - Ale podobno nie jest już szefem Agencji już od sporego czasu.
It is in herself.
- I dobrze. Chociaż, bardziej ucieszyłaby mnie wieść, że nie żyje. - Odpowiadam.
W głowie znowu mam scenę jak walczę z Briss, a potem ten ból. Gdzieś w głębi duszy zawsze będę nienawidzić Reynoldsa.
Uśmiecham się krzywo.
- Ja mam go głęboko w poważaniu. Dla mnie mógłby nie istnieć. - Podchodzę do kasy z sukienką i płacę za nią.
It is in herself.
- Dawno nie słyszałam o napadach, więc może Agencja Złych przestała funkcjonować? - wzruszam ramionami i ostatni raz oglądam spodnie.
Biorę je do kasy.
Kręcę głową nieco zaniepokojona.
- Nie działa tak pochopnie. Ale obawiam się, że coś zacznie się dziać. Wesley zawsze miał wszystko zaplanowane. - Wzdycham. - Nie wiem, kogo bardziej się bałam. Jego, czy Reynoldsa.
It is in herself.
- On... rzadko go spotykałam, ale zawsze był usłany tajemnicą i powodował jakiś dziwny lęk. Są nowe lata i nowe osoby z mocami. Zobaczymy jak to wyjdzie, ale ja nie mam zamiaru mieszać się w sprawy Agencji, bo wybrnięcie z nich trochę zajęło. - Mówię. - Mamy nowych superbohaterów, którzy może nareszcie uratują to miasto. - Płacę za spodnie i podchodzę do Lio.
- Ja już od ponad 24 lat nie mam z tym nic wspólnego i nie chcę mieć. Elijah jakoś niedawno odszedł.
Nie mówię, że moje dzieci zaangażowały się w walkę. To... nie jest temat, który powinnam poruszać. Patrzę na zegarek.
- Na mnie już chyba pora. Idę z Elijahem na kolację. - Śmieję się. - Pora przetestować nową sukienkę.
It is in herself.
- Zastanawiam się czy życzyć powodzenia, ale zamiast tego... Miłej randki. - Uśmiecham się.
Uśmiecham się krzywo.
- Jasne. Dzięki. To do następnego razu! - Macham jej i idę w stronę samochodu.
It is in herself.
- Cześć! - Żegnam się z dziewczyną i chwilę później wychodzę ze sklepu.
Strony: Poprzednia 1 2 3