Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nie wiem nigdy siebie ani żadnej nie próbowałam.- chichoczę.- Ale demony w żadnym razie nie są dobre, są złymi kreaturami.
- Zobacymy. - zamykam oczy i skupiam się na konkretnym obrazie w głowie. I faktycznie, obok mnie zaraz pojawia się szpetna istota o czerwonych ślepiach i czarnych rogach. Biez jom. Wydaje polecenie w głowie, a stwór zaczyna biec w stronę wróżki.
Dum dum dum dum durum dum durum
O święta matko Naturo to Demon. Jakim cudem?! Potykam się i uciekam się przednim chowając się w jakimś sklepie i przepychając ludzi obok.
Zadziałało! Twór mojej wyobraźni znika, a ja szybko zbieram swoje rzeczy i razem z psami wracam do domu.
Sobotni wieczór. To dziś. Rocznica wypadku Sabriny i Tekieliego. Straszne wspomnienie. Pamiętam telefon, jak sie dowiedziałem...
Siadam załamany na ławce i kryje twarz w dłoniach. To dla mnie za ciężkie. Krótki pistolet ciąży mi w kieszeni, ale wiem, że to nie pomoże. Sabrina byłaby wściekła na mnie za takie myśli.
Znów wzdycham bezradnie. Jej przecież nie ma...
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
Spaceruję parkiem z Altairem i Kastorem, kiedy zauważam znajomą twarz. Z szerokim uśmiechem podchodzę do pana Connora. - Dzień dobly. - mówię, siadając obok niego
Uspokajam się szybko.
- Cześć Olivier... - powiedziałem starając się by głos mi się nie wahał.
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
- Co u pana? - macham beztrosko nogami, obserwując bawiące się szczeniaki
- Nic... ciekawego - spróbowałem się uśmiechnąć słabo. Kłamanie jednak nie idzie mi za dobrze...
Przekrzywiam głowę i przyglądam mu się podejrzliwie. - Nie wyglonda pan za dobze. Moze powinien pan pójść do lekaza? - proponuję
Kręcę głową.
- Nie Ollie. Lekarz mi nie pomoże... - westchąłem.
- Hm... To co panu jest? - spytałem ciekawsko
- Nic Olie... tylko złe wspomnienia, nie martw się - uspokoiłem go.
- Złe wspomnienie? Jakie? - moja ciekawość sięgnęła zenitu
- Złe Olivier. Bardzo złe - kwituje. Nie umiem powiedzieć nic więcej.
- Opowie mi pan? - podciągam nogi i siadam po turecku na ławce, odwracając się głową w stronę pana Connora.
- Nie... lepiej nie Olie - weschnąłem przeczesując włosy.
- Dlaczego? - marszczę brwi
- Bo to dość... ciężkie dla mnie - wyjaśniłem niechętnie.
- O... Ktoś umarł? - domyślam się
Zamilkłem. Nie wiedziałem co powiedzieć po prostu patrzyłem na tą malutką, niewinną twarz ciekawskiego chłopca. Czy taką samą miałby Tekieli? Czy w taki dzień wyszlibyśmy z Sabriną i malym na spacer? Niedaleko nas był taki śliczny plac zabaw, Bri zawsze mówiła że jak Tekieli podrośnie będziemy go tam... razem... zabierać... I bawić się... Tak beztrosko...
Znów ukryłem twarz w dłoniach.
- Tak... dokładnie dwa lata temu... zginęła moja żona i mój mały synek... - wyszeptałem tracąc oddech.
- O... Ojej... - przygryzłem wargę - Przykro mi... Co się wtedy stało?
- Wypadek samochodowy... Moja żona... Sabrina... odwoziła Tekieliego mojego synka do żłobka... I na skrzyżowaniu... pijany przejchał na czerwonym i zderzył się czołowo z ich samochodem... A potem wybuchł zbiornik z bęzyną... - czuję jak w gardle pojawia mi się wielka gula. Jeszcze nigdy nikomu o tym nie mówiłem. - Tekieli... byłby w twoim wieku...
Spuściłem wzrok, a po chwili objąłem mężczyznę mocno. - Ale psecies oni som cały cas z panem.
Niepewnie, objąłem małego. Jakby z obawą.
- Nie wiem już... cały czas widzę ich... I to tak boli....