Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Zerknąłem po swojej lewej.
- Cześć kolego... - zmarszczyłem brwi zauważając małe rogi i skrzydełka u kota.
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
- No siemka. - podrapałem się za uchem - Jaki leci?
It's hard to be evil
Na chwilę tracę rezon.
- Em... mówisz? No dobrze... u mnie wszystko w porządku... - powiedziałem niepewnie.
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
Wywracam się na grzbiet - Szczerze wątpię. Kiepsko kłamiesz facet. Co u żonki?
It's hard to be evil
Skrzywiłem się.
- Moja żona nie żyje od dwóch lat... - odparłem w miarę spokojnie. - Skąd wiesz, że mam żonę?
- Miałeś. - zaznaczam - Z tego co wiem syna też miałeś. Słodki dzieciak, ale naiwny okropnie.
It's hard to be evil
Zaciskam usta.
- Miał dwa lata, nie zdążył być mniej naiwny niż normalne dziecko - zauważam.
- Ty też jesteś naiwny. - wyciągam grzbiet - Nie widzisz jak ci dobra społeczne przed nosem przelatują.
It's hard to be evil
Unosze brwi.
- Dobra społeczne? - powtarzam. - Co niby masz na myśli...?
- Te, trochę szacunku do kobiet, co? Nie "o czym" tylko "o kim". Matka nie nauczyła? - pytam rozbawiony
It's hard to be evil
- Czekaj, kobiet? To tak trochę nie smaczne. I jakie dobra społeczne, przed nosem, błagam - wywracam oczami. Najpierw Kim, teraz gadający kot? Ratunku...!
- Oj wy ludziki wyjątkowo ślepi jesteście. Wyjaśnię ci to łopatologicznie, jak facet facetowi: Pani Miseczka G, z którą byłeś na kawie nic ci nie mówi?
Ostatnio edytowany przez Lucien (2017-02-05 14:32:09)
It's hard to be evil
Otwieram i zaraz zamykam usta. Odwracam wzrok.
- Nie sprawdzałem miseczki - warknąłem.
- No to co z ciebie za facet? - unoszę brwi - A rumienisz się jak średniowieczna panna. Żałosne.
It's hard to be evil
- Nie rumienię się, a ty jesteś kotem, więc co do diaska możesz wiedzieć? - mruknąłem patrząc na zwierzaka po swojej lewej. - Hannah, bo tak jej na imię, nie jest "Dobrem społecznym", litości.
- Mniejsza. Na twoim miejscu bym brał bez miauczenia. - o ironio
It's hard to be evil
- "Brał"? Wybacz, chyba ustąpie innym. Byłem z nią tylko na jednej kawie. Zresztą, nie sądzę by chciała znów się wybrać na kawę - wzruszam ramionami.
- Po co kawa? Ja bym ją zabrał gdzie indziej. - uśmiecham się znacząco - Trochę o tobie słyszałem, Connorze. Niezłe z ciebie ziółko. Masz całkiem przyzwoitą kartotekę.
It's hard to be evil
Spojrzałem na rogatego kota marszcząc brwi.
- Kim Ty jesteś? Albo czym - pytam.
- A fakt. - usiadłem - Lucien. Ale lepiej znany jako król Piekła. Miło poznać.
It's hard to be evil
- Król Piekła? Ahm... to wiele tłumaczy - kiwam głową lekko zszokowany przeczesując włosy.
Przekrzywiam głowę - Grzeszna z ciebie istotka Sheppard, czuć na kilometr. Ale ona teeeż ma swoje za uszami. - If you know what i mean.
It's hard to be evil
- Nie mam zamiaru jej prześwietlać - wywracam oczami. - Zresztą wiem, że święty nie jestem. Ale to było dawno.
- Dawno nie dawno. Było. Ale ty po prostu ciota jesteś. - znów przewalam się na grzbiet - Pięciolatek lepiej podrywa niż ty.
It's hard to be evil
- Może podrywa... Ale ja nie szukam nikogo i tyle. Zresztą już mówiłem, że nie mam nikogo takiego - wzruszam ramionami.