Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Wywracam oczami - Halo, okulista? Potrzebne okulary. Ciężki przypadek ślepoty.
It's hard to be evil
- Nie jestem ślepy. Myślę o sobie jako o realiście - poprawiam kota. Czy tam diabła.
- Pracujemy ze sobą, byliśmy na kawie, by utrzymać przyjazne stosunki i tyle.
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
- Jakby Adam i Ewa chcieli utrzymać przyjazne stosunki, to byś po świecie nie chodził. - prychnąłem - Wiecznie otoczony idiotami. Za jakie grzechy?
It's hard to be evil
- Wiesz... może nie jestem specjalistą, ale jesteś Królem Piekła... Tak trochę grzech to twój chleb powszedni - rzuciłem wzruszając ramionami.
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
- Inteligent się znalazł. Ale kobiety nie poderwie. - znów wywracam oczami - Marnujesz się
It's hard to be evil
- Ej, miałem żonę i syna, czyli coś mi się udało! - zastrzegam.
- Gdyby ci się udało, to by jeszcze żyli. - oglądam pazurki - 20 sekund. Przetrzymałbyś ich 20 sekund i nic by im nie było.
It's hard to be evil
Milknę. Setki razy już analizowałem tą sytuację. Mogłem przekonać Bri by zjadła śniadanie, mogłem sam pójść ubrać Tekieliego, to zawsze dłużej trwało...
Odwracam wzrok.
- Ha! Mam cię! A gdzie zadośćuczynienie? To twooooja wina Connor. Mogłeś ich zatrzymać. Mogłeś sam go zawieźć. Ale pozwoliłeś im zginąć. - mówię obojętnym tonem
It's hard to be evil
- Nie miałem na to wpływu. Nie znam przyszłości - wysyczałem tylko. - Choć najbardziej na świecie chciałbym by żyli, bądź pewny.
Wskoczyłem na oparcie ławki i usiadłem mu za uchem - To twoja wina
It's hard to be evil
Strząsnąłem kota z ramienia.
- Nie. Pogodziłem się z wieloma rzeczami. A już na ich śmierć, na którą nie miałem wpływu na samym początku - warknąłem.
- Miałeś miałeś. Wiedziałeś o Sabrinie i Marcusie. Gdyby byli razem... Nic by się nie stało. Nie byliście sobie przeznaczeni, Sheppard. - zwijam się w kłębek
It's hard to be evil
Spojrzałem na niepozornego Króla Piekieł.
- Jeśli ja i Sabrina nie byliśmy sobie przeznaczeni, to znaczy, że nie istanieje coś takiego jak "przeznaczenie". Zresztą... Co Król Grzechów może o tym wiedzieć? Kochał Cię ktoś kiedyś? Ty kogoś kochałeś? - odbijam piłeczkę.
- To akurat nie ma znaczenia. - macham łapą obojętnie - Przeznaczenie istnieje, doświadczyłem tego na własnej skórze. A ty usilnie próbujesz je pogmatwać. A za tym idą ofiary
It's hard to be evil
- Pognatwać? Ja i Bri byliśmy dla siebie stworzeni i żadne twoje słowo nie zmieni mojego zdania. Jesteś tylko klamliwym kotem - wywracam oczami.
- Bingo! - wykrzyknąłem uszczęśliwiony - A jednak będzie z ciebie człowiek.
It's hard to be evil
Mimowoli lekko się uśmiechnąłem.
- Przez to, że byliśmy dla siebie stworzeni nie szukam nikogo innego. Nie znajdę już takiej idealnej kobiety - dodaję.
- Cholera. Dopóki się znowu nie odezwałeś myślałem, że jednak nie jesteś głupi. Pudło - prycham
It's hard to be evil
- Nie jestem głupi kocie - wróciłem oczami.
- Jesteeeeś. - zachichotałem - Kiedyś zmądrzejesz. A teraz wypier papier spod mojego drzewa. Zakłóciłeś mi spokój
It's hard to be evil
- Poszukaj innego drzewa. Byłem tu pierwszy - przypomniałem.
- Nie byłeś. Poza tym, pies ci uciekł. - przeskoczyłem na gałąź
It's hard to be evil
- Takieli nie ucieka. Wróci jak go zawołam. Psy są wierniejsze od kotów - uśmiecham się szeroko.
Prychnąłem - Co za tupet. - zawisłem na gałęzi i zasnąłem
It's hard to be evil