Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Um... Nie, ale gdy wszedłem na to osiedle przeraźliwie wielkich domów, to poczułem się co najmniej nie na miejscu - wyznałem ze śmiechem.
And just go crazy
Do what we want with no reason why
Life ain't long enough
So let's celebrate
And get drunk on good love
- Osobiście wolałabym mieszkać w... czymś nietypowym. A tak, każdy dom jest taki sam i coraz nudniejszy. Szkło, drewno i jeszcze raz szkło. Ale, to w sumie mania rodziców. A ty, gdzie mieszkasz? - pytam, kiedy wchodzimy do pokoju.
Po prostu żyj dobrze. Po prostu żyj.
- W porcie, na statku - odpowiadam luźno, a dopiero potem się ogarniam. - To jest chyba ten "nietypowy" rodzaj domów, co nie?
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Ale, za to jaki oryginalny. Nie spotkałam się jeszcze z takimi... - dwie sekundy potem, ktoś mi przerywa.
- Louisa, jak chcesz pogadać z... tym chłopakiem, którego zaprosiłaś to chociaż przymknij drzwi! Nie chce mi się wysłuchiwać tych całych przesłodzonych rozmów! - Krzyczę do góry i rozbawiony czekam na rozwój sytuacji.
Potrzeba czasu żeby dokonać rzeczy trudnych. Aby dokonać rzeczy niemożliwych potrzeba trochę więcej czasu.
Uderzam dłonią w twarz. Czy on na serio to robi?
- W każdym razie, jeśli kiedyś nie będziesz miał nic przeciwko to... z chęcią go zobaczę. Lubię nietypowe domy. - Uśmiecham się i lekko przymykam drzwi, żeby ten debil nie zaczął znowu krzyczeć.
Parskam śmiechem ignorując krzyki jej starszego brata.
- Taa... Musiałbym spytać ojca i tak dalej... No i mam jeszcze młodszą siostrzyczkę, więc nie wiem, czy siedzenie u mnie to dobry pomysł...
Ostatnio edytowany przez Kian Darhk Knight (2016-11-01 19:26:18)
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Ile ma lat? - pytam zaciekawiona.
Siostry są z reguły miłe, a jeśli jeszcze jest młodsza...
- Pięć. Harleen jest... czystą słodyczą, naprawdę. Nie da jej się nie pokochać - śmieje się uśmiechnięty od ucha do ucha.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Harleen... Jak ta dziewczyna Jokera! - śmieję się i wyciągam z torby książki do geografii.
Kiwam głową.
- Moja mama wychowała się i przez dłuższy czas mieszkała w Gotham City, więc coś musi mieć to wspólnego... No i nazwisko jej i taty... Sama wiesz jak brzmi - śmieje się.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
Kiwam głową.
- Tylko lepiej, żeby nie zakochała się w zielonowłosym psychopacie. - Mówię wtórując mu śmiechem. - Wiesz, potem próby zabicia Batmana, a to by nie wyszło na dobre... - przegryzam wewnętrzną stronę wargi.
Kiwam z wolna głową.
- Niee, mała by muchy by nie skrzywdziła. Ale dość o Małej Leen, mieliśmy się wziąć za geografię - zacieram ręce. - Kiepsko ci idzie?
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
I tak wszystko słyszę. Było całkowicie zamknąć drzwi.
- ONA KOMPLETNIE TEGO NIE ROZUMIE! Ale, możesz spróbować ją nauczyć, chociaż moje nauki z dziewczynami dosyć... nie kończyły się na przeglądaniu podręcznika!
Potrzeba czasu żeby dokonać rzeczy trudnych. Aby dokonać rzeczy niemożliwych potrzeba trochę więcej czasu.
Czy on się wreszcie zamknie?
- Ostatni test o wyżynach był dosyć... no, niezbyt sobie poradziłam. - Mówię, mając nadzieję, że Will zamilknie na wieki.
Kiwam głową, powstrzymując śmiech z docinek brata Lu. Chyba ignorowanie tego typu dogryzek weszło mi w nawyk po wychowywaniu się z Alariciem.
- Luz, da się temat ogarnąć. Mam nadzieję, że ogarniasz to bardziej niż kosza... - zaśmiałem się i zacząłem grzebać w swoim plecaku.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- To akurat zdecydowanie. W koszu jest za dużo zasad, no i... łatwo się pogubić. - Nagle, sobie coś przypominam. - Swoją drogą... o co chodziło wtedy, na hali Alaricowi? - pytam.
Muszę przestać wreszcie zmieniać temat. Geografia powinna być na pierwszym miejscu. Wyciągam z piórnika długopis i otwieram zeszyt.
Westchnąłem.
- Nie wiem i nie chcę wiedzieć... - Wiem, ale nie chciałbym wiedzieć. - Odsuńmy chore teorie spiskowe Ryśka na bok... Tu mam moje notatki z zeszłego roku z gegry, powinny pomóc, jeśli mnie rozczytasz...
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
Czytam po kolei treść za treścią.
- Szczerze, nie masz złego pisma. Mój brat... w sensie ten głupi, pisze o wiele gorzej, ale... zna się też na koszu, więc jak coś to możesz go pytać. O ile nie zacznie się zachowywać tak jak przedtem. - Przechodzę do zadań i znajduję wreszcie moją słabą stronę. - Te dwa są straszne. - Stwierdzam.
Przysuwam się bliżej Lu by zajrzeć jej przez ramie.
- Co dokładnie? - pytam.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- To. - Wskazuję palcem. - Znaczy, te wyżyny w każdym kraju, opisanie tego i do tego jakieś obliczenia. Ale, one są najbardziej skomplikowane, bo dane zaczynają się mylić. - Odpowiadam spoglądając na niego.
Kiwam głową.
- To czysta pamięciówka, a na pamięcióki trzeba mieć sposób. Czasami pomaga słuchanie kogoś jak mówi, a czasami pomaga przepisywanie informacji do upadłego. Ja osobiście jestem słuchowcem i zawsze nagrywam sobie wszystkie formułki, czy nazwy na dyktafon i odtwarzam nagranie kiedy idę spać. A obliczenia... Hm, wystarczy zapamiętać wzór, a potem podstawić odpowiednie liczby, nic trudnego - stwierdziłem, a potem zabrałem jej zeszyt i zacząłem w nim pisać ołówkiem. - Jeśli te liczby zamienimy na coś prostszego... Na przykład 1 i 4... to wynik będzie taki. Widzisz, to kwestia spojrzenia, bo obliczenia i wzory się nie zmieniły - wyjaśniłem cierpliwie.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
Kiwam głową.
- Czyli jak zapiszę te dane tutaj, a potem to odejmę, nie... dodam albo podzielę... argh... to potem mam zrobić kolejne działanie i wyjdzie mi wynik? - pytam.
Tylko się nie stresuj.
Śmieje się cicho.
- Wyluzuj, powtórz jeszcze raz, dobrze Ci szło - zauważam.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Okej. - Mówię i zaczynam wszystko rozrysowywać.
Przepisuję dane, potem nazwy i na końcu liczby. Z wzorem jest chyba wszystko dobrze... chociaż lepiej będzie jak Kian to sprawdzi. Podaję mu kartkę.
- I... co myślisz? - pytam.