Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Myślę, że masz bardzo ładne pismo. I wynik jest bezbłędny. Na sprawdzianie nie musisz już przepisywać tak wszystkiego, ale babka nie uzna Ci to za błąd - wyjaśniłem uśmiechnięty. - I umiem nauczyć!
And just go crazy
Do what we want with no reason why
Life ain't long enough
So let's celebrate
And get drunk on good love
- Teraz jestem podwójnie zadłużona. Najpierw koszykówka, a teraz geografia. Kian, czy jest chociaż jeden przedmiot, z którego jesteś słaby? - pytam ze śmiechem.
Po prostu żyj dobrze. Po prostu żyj.
Drapie się lekko zawstydzony po karku.
- W sumie tata kilkakrotnie próbował, i w sumie nadal próbuje nauczyć francuskiego, ale jakoś mi nie idzie - wyznałem ze śmiechem.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
A już myślałem, że nigdy nie zaczną słodzić.
- Louisa może cię podszkolić z francuskiego! Zna trzy języki! A jak masz problem z biologią to też cię nauczy! Nawet w praktyce! Tylko zależy też o jaki temat ci chodzi, bo ostatnio omawiali układy rozrodcze!
Potrzeba czasu żeby dokonać rzeczy trudnych. Aby dokonać rzeczy niemożliwych potrzeba trochę więcej czasu.
- William, czy mógłbyś łaskawie się zamknąć?! - pytam go z góry, a ten coś mamrocze pod nosem. - Mogę ci pomóc trochę z francuskim jak chcesz. To nie jest trudne. - Uśmiecham się i spoglądam na drzwi czy ten nie ma zamiaru zacząć coś mówić i jeszcze bardziej mnie kompromitować.
- Leeeepiej nie. Załamiesz się Lu, mój tata już próbował, a on w sumie... jest francuzem - śmieje się.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Mogę spróbować - mówię z proszącym uśmiechem. - Znaczy... uczyłam się francuskiego w zerówce, a potem przez kolejne lata. Uznamy, że mniej więcej odwdzięczyłam się, jeśli to wyjdzie. A jeśli nie... to spróbujesz jakichś innych metod. - Dodaję.
Kręcą głową zaprzeczając.
- Nie nie nie, to zły pomysł. Tylko tego brakowało, nie lubię się ośmieszać - zauważam, wspomninajac moje nieudolne dukanie.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- No proooszę... - robię minę smutnego pieska. - Poza tym, widziałeś jak ja gram w kosza i się nie śmiałeś. Nie mam zamiaru robić czegokolwiek wrednego i złego. Chcę tylko pomóc. I... nie pozwolę ci wyjść dopóki się nie zgodzisz. - Stwierdzam z niewinnym uśmiechem.
Śmieje się.
- Mam wyjść siłą? Mógłbym ale za bardzo Cię lubię, aby to praktykować. Po prostu powiedziałem, co sprawia mi trudność...
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- W sumie, gdybyś wyszedł siłą to uprosiłabym rodziców, żeby wreszcie zmienili wystrój wnętrza. Więc to jest na plus. A tak serio... musi być coś w czym mogłabym ci pomóc. Choćby coś... drobnego, nie wiem. - Kręcę głową i zastanawiam się.
- JAAA WIEM W CZYM! - krzyczę zadowolony. - Znaczy... pewnie jesteście trochę za młodzi, ale...
Potrzeba czasu żeby dokonać rzeczy trudnych. Aby dokonać rzeczy niemożliwych potrzeba trochę więcej czasu.
- WILLIAM! Mogę cię zapewnić, że nasza matka... - kończę, bo wreszcie się zamyka. - Zdecydowanie wolałabym mieć młodszą siostrę. - Mówię do Kiana. - No wiesz, można się z nią pobawić, trochę porozmawiać, robić jakieś ciekawe fryzury i tak dalej...
Śmieje się.
- Może? Choć wiem jak czuję się twój brat. Gdyby Harleen zaczęła przyprowadzać chłopaków do domu, nieistotne, czy byliby tylko przyjaciółmi, miał bym ich na oku - przyznałem.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Ale nie ośmieszałbyś swojej siostry. - Śmieję się niepewnie.
I... znowu odbiegłam od tematu.
- To... serio, jeśli byłaby jakakolwiek rzecz, w której mogłabym ci pomóc to daj znać. - Mówię szczerze.
- Nie ma problemu, ale nie spodziewaj się tego szybko - śmieje się. - Nauczyłem się radzić samemu. Względnie mam jeszcze Ryśka.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Jasne. - Uśmiecham się. - Ale, pamiętaj... i tak tego nie zapomnę, ewentualnie dopytam się Alarica w czym mogłabym pomóc. Oczywiście, jeśli byś "przypadkowo" - robię cudzysłów - spróbował zapomnieć.
Unoszę ręce w geście obronnym.
- Dobrze dobrze... - dźwignąłem się na nogi. - Chyba będę się zbierał skoro już wszytko jest jasne.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
Kiwam głową.
- Tylko, uważaj na Willa. Tak na wszelki wypadek. - Mówię i odprowadzam chłopaka do drzwi.
Na szczęście starszy braciszek gdzieś zniknął, więc ryzyko ośmieszenia spadło do zera.
Macham jej na pożegnanie.
- To nara, powiedz jak Ci poszła geografia!
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Okej! To... cześć! - żegnam się z nim i zamykam drzwi.
Teraz muszę dorwać Willa.
Wchodzę do domu uśmiechnięta na twarzy. Widzę, że wszyscy siedzą na kanapie oglądając jakiś film. Podchodzę do Lewisa siedzącego obok Lou i biorę garść popcornu z miski, którą trzyma po czym siadam obok niego. Teraz jeszcze zastanowić się, jak im o tym powiedzieć...
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
- Coś się stało? - pytam cicho.
W sumie Lisa wraca zwykle o tej porze, ale... dzisiaj wydaje się inna.
It all starts with a dream
The dawn of a new day
- Później ci powiem. Zresztą... wam wszystkim. - Kładę mu głowę na ramieniu i spoglądam na ekran.
Jest Will, Lou, Nath, ale... brakuje mi Sarah. I tak pewnie wyprowadziłaby się, ale nie w tak wczesnym wieku. Mogłaby być sławną tancerką albo kimkolwiek by chciała być, ale... pilotką? Od czterech lat tylko o tym myślałam, ale nadal nie rozumiem. Czekam aż film się skończy, ale w ogóle się nie przysłuchuję temu co w nim mówią.
What you don't have you don't need it now
What you don't know you can feel it somehow
Czyżby...? Nie.
Kończy się na tym, że Louisa i Will przestają oglądać film tylko dogryzają sobie, a Nath idzie do siebie do pokoju.
- To... co się stało? - unoszę brew.
It all starts with a dream
The dawn of a new day