Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
WERA WRACAJ, BO DZIECKO PŁACZE! :')
- Emma, proszę wyjdź. - Mówię tonem, który zaczyna zmieniać się w... sam nie wiem. Złość wymieszana ze smutkiem. - Mama przyjedzie za chwilę. Chcesz się czegoś napić?
W końcu wychodzę z łazienki prosto w ramiona ojca. Zaczynam szlochać.- Tatuusiuu...
- Cii... - Głaszczę ją po głowie i cały czas tulę.
Leon, strzeż się
- Będzie dobrze... - Mówię cicho.
- Nie bedzie.- kręcę głowa.- Moje życie jest do dupy- wzdycham i znowu zaczynam płakać
Stoimy tak przez chwilę, a ja cały czas gładzę Emmę po włosach. Teraz mam wyjątkową ochotę zabić tego śmiecia.
- Chodźmy na dół. Zrobię ci coś do picia i obejrzymy jakiś film, zgoda? - Pytam łagodnie.
- A wywalisz gdzieś moja pościel a najlepiej całe łóżko?- pytam cicho i mrugam rzęsami.- Jestem wykończona, mogę spac u was?
- Jasne. - Odpowiadam natychmiastowo.
Powinienem zadzwonić do Mirage.
- Najlepiej połóż się spać. Zaraz przyjdę. - Mówię.
- Dobrze.- idę powoli do pokoju rodziców. Od razu wchodzę do łóżka i zakrywam sie kołdra aż po same uszy. Niemal natychmiast zasypiam
Wchodzę przez balkon do pokoju dziewczyny, która leży na łóżku ze słuchawkami na uszach. Nawet mnie nie zauważyła. Wzruszam ramionami i mruczac coś pod nosem zamykam drzwi.
Otwieram na chwile oczy a przed sobą widzę.... Nie to niemożliwe. To jest tylko sen... To tylko koszmar. Przyszła pewnie dokończyć dzieła. Gwałtownie się podnoszę i mrugam rzęsami a ona nadal nie znika. To nie jest sen..- Jeśli przyszłaś dokończyć dzieła to moi rodzice są na dole..- mówię słabym głosem.
I wszyyyystko widzą
Prycham, kręcąc głową.
- Daj spokój, chce tylko porozmawiać. - wyjaśniam.
- Jasne, juz ci wierzę.- kręcę głowa i obejmuje dłońmi kolana. O czym ona by chciała pogadać? Pewnie o tym jak Leon sie upił, a ja nie zamierzam o tym rozmawiać, pewne rany wciąż bolą. Dobrze wiedziałam, że tak bedzie.... Dlaczego w takim razie to tak boli? Ani troche nie przeszło
Marszcze brwi.
- Tajemnica. Zobowiązuje cię od teraz tajemnica. Nie możesz, nie wolno ci nikomu powiedzieć, że wiesz. Rozumiesz? - pytam nerwowo.
- Nie jestem idiotka. Nic nikomu nie powiedziałam i nie powiem.- wzdycham.
Prycham.
- Wiem co do niego czujesz. - ciągnę, zakładając ręce na ramiona. - Przysięgasz, że w obliczu niebezpieczeństwa Nie piśniesz słówka?
- Skąd wiesz ze cos do niego czuje?- Nie zaprzeczam ani nie potwierdzam.- Przysięgam nic nigdy nikomu nie powiedzieć.- stwierdziłam
Wzdycham.
- Czuć to od ciebie na kilometr. Mniejsza. - krece głową. - A twoi rodzice? Wiedzą? Załatw to z nimi. Koniecznie. - mówię. - Kiedy ktoś ważny się o tym dowie... możesz pożegnać się z Leonem. Swoim życiem i rodziną. Ze wszystkim.
- To i tak nieważne, bo nic z tego nie wyjdzie. Pogodziłam się z tym.- wzdycham- Moi rodzice widzieli was, jak wtedy jak napadłaś na nasz dom. Ale nie wiem czy się domyślili kim jesteście. Ja nie pisnęłam ani słowa.- stwierdzam.- A i mój tata aktualnie tak trochę chciałby zabić Leona po tym jak biegiem uciekł rano od nas z domu, od mnie z pokoju.- krzywię się na samą myśl, nie chce pamiętać tego dnia.
Uśmiecham się pod nosem znacząco. Wiedział co robić, kiedy się upił.
- Nie zabije go. - stwierdzam, machnięciem ręki. - Ale pamiętaj. Od tej pory jesteś odpowiedzialna za życie Leona, jak i moje. - prycham. - Wątpię by Leon coś począł w kierunku kontynuowania znajomości i powiedział coś więcej. - wzruszam ramionami.
Gdy widzę ten jej znaczący uśmieszek przewracam oczami.- Do niczego nie doszło..- mówię cicho.- Rozumiem.- kiwam głową. Boże kochany w co ja sie wpakowałam?! Gdyby ten demon czy nie wiem co to było mnie zjadł to by było chyba najlepiej dla wszystkich.
- Domyslilam się. Gdyby doszło, Leon już byłby cały w rozsypce. - kręcę głową. - Biedaczek i tak już nie wychodzi z domu.
- Mówił coś na ten temat?- opieram twarz na dłoni.
Kręcę głową.
- Nie odzywal się. - zaprzeczam. - Ale widać, że coś jest na rzeczy.
- Pewnie zżera go poczucie winy.- wzdycham,- Mnie zresztą też. Mogłam sie nie mieszać, mogłam go zostawić na sali balowej.- dodaje. Ostatnio cały czas myślę, co by było gdyby...