Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Śmieję się lekko.
- Skąd ja to znam... - mruczę pod nosem. - Jak ma na imię? Jaki jest?
You'll always be mine, in the back of my mind... I'll look for you first in my next life.
- Ma na imię Leon- uśmiecham się. Myślę, że wolałby aby go przedstawiać skrótem.- I jest umm boi się ludzi za każdym razem dowiaduję się o nim coś nowego. Zdecydowanie ogromnie się różni od chłopaków od mnie z szkoły.- przegryzam wargę.
Pomagam jej się ubrać, po czym znowu siadam na łóżku. Przechylam głowę.
- Cieszę się, że kogoś sobie znalazłaś. To znaczy... że możliwe, że coś z tego będzie. - Uśmiecham się, opierając głowę na dłoniach, a łokcie o kolana.
You'll always be mine, in the back of my mind... I'll look for you first in my next life.
- Umm nie do końca jestem przekonana czy jakikolwiek związek z nim byłby możliwy.- wzdycham.- I nie, na pewno nie jest gejem. Nie umiem go określić innym słowem niż specyficzny.- kręcę głową.- A co u ciebie? Znalazłaś sobie kogoś?
Wzruszam ramionami.
- Nie bardzo. Dopiero się tutaj niedawno wprowadziłam i trudno mi się wbić w jakieś towarzystwo.
Zaczynam bawić się bransoletką na nadgarstku.
"O, a tak w ogóle, od kilku nocy facet, który mi się śni od kilku lat, w końcu ma jakąś wyraźną twarz." Oho. Pewnie nie wyszłabym na wariatkę.
Marszczę lekko brwi.
- W ogóle śmieszna sprawa, ostatnio śni mi się chłopak, którego spotkałam tylko raz w życiu. - Marszczę śmiesznie nos.
- O kurcze, naprawdę? Ale to tak codziennie ci się śni?- otwieram szerzej oczy i wiążę podbrudzone w krwi włosy w kucyka a potem koczka.
- Powinnaś umyć włosy - rzucam, przerywając na chwilę rozmowę. Czuję ciepło na policzkach. Nie powinnam była zaczynać tego tematu. Z resztą... To jest zbyt skomplikowane... - No... tak wyszło. Choć w sumie jak na razie to trzecią noc.
- Zaraz umyje.- przewracam oczami. Baardzo subtelna zmiana tematu z tymi włosami.- A rozmawiałaś z nim w ogóle czy tak tylko przypadkiem go spotkałaś?- marszczę brwi.
- Rozmawiałam. Krótko. Nie patrz tak na mnie - mówię, widząc jej spojrzenie. - Miłość od pierwszego wejrzenia nie istnieje i nawet nie mam w planach się z tym sprzeczać. Po prostu to jest dziwne i mnie zastanawia.
- A mi się wydaję, że istnieje coś takiego jak przeznaczenie i miłość od pierwszego wrażenia... Tylko niekoniecznie musi to wyglądać tak jak w filmach i książkach.- wzruszam ramionami.- A przystojny chociaż?
Wzruszam lekko ramionami. Ciepło z policzków wędruje w stronę uszu.
- No nie mówię, że nie. Ale jakoś... nie w moim typie. - Przeczesuję włosy palcami. - Mam wrażenie, że to taki typ mężczyzny, który szuka dziewczyn tylko na szybki numerek.
- Całkiem możliwe, ostatnio jest takich pełno.- stwierdzam.- Myślisz, że dzisiaj też ci się będzie śnił?
Krzywię się lekko.
Wiesz, że będzie. Śni ci się od dobrych kilku lat, a od kiedy zobaczyłaś jego znamię, ta postać zaczęła przybierać jego twarz.
- Oby nie. - Wzdycham. - Męczy mnie już to. Może to kolejna jego sztuczka?
Pewnie, Robyn. On cię nawet nie znał, gdy to się zaczęło.
- Myślisz, że ma zdolność wpływania na sny?- marszcze brwi i kręcę głową.
Wzdycham.
- To iluzjonista. Oni są poza moim rozumowaniem. - Przewracam oczami, czego zazwyczaj nie robię.
- Iluzjoniści, obrzydliwe cosie, wróżki... Jestem ciekawa czego jeszcze w tym mieście nie było.- wzdycham.- Nigdy nie miałam do czynienia z iluzjonistą więc praktycznie nic na temat nie wiem.
Wzruszam ramionami.
- Z tego co wiem, miesza się w sprawy Agencji kiedy sobie zechce, choć w sumie w żadnej nie działa. - Znów opieram łokcie o kolana. - Widocznie lubi robić show.
- Widocznie ten typ tak ma.- stwierdzam.- Ale jak to miesza się w sprawy agencji? Pomaga im w misjach?- marszczę brwi. Błagam nie mówcie mi, że to ten pewien siebie typek co mnie wtedy uwięził w klatce...
I po co ja zaczynałam ten temat? Cała ja... Oby tylko nie domyśliła się, że działam dla Dobrych. Tacie na pewno by się to nie spodobało...
- No nie wiem. Sprawdziłam go. - Mrugam kilka razy. - W sumie sama nie wiem, po co. Ostatnio pomagał Dobrym przy rozbrajaniu jakiejś bomby, czy coś takiego. To chyba nie była głośna sprawa. Ale z drugiej strony słyszałam, że kiedyś pomógł Złym obrabować jakiś sklep.
O mój Boże czyli jednak myślimy o tej samej osobie. Mam nadzieję, że nie będzie moim przyszłym szwagrem.
- Może ma rozdwojenie jaźni?- zastanawiam się na głos.
Nie wiem dlaczego, ale od razu kręcę głową. Skąd ja mogę wiedzieć takie rzeczy?
- Zdaje mi się, że po prostu działa tak, jak mu to pasuje i kiedy dostaje jakieś zyski. - Macham ręką. - Z resztą... to nie ważne. To tylko mężczyzna, który mi się pojawił we śnie.
- Jak poetycko brzmi to tylko mężczyzna który pojawił mi się w śnie. Normalnie jak wyjęte z jakiejś książki młodzieżowej.- śmieje się cicho.
Kręcę głową lekko rozbawiona.
- Może wezmę się za pisanie powieści? - Zastanawiam się cicho. - Nie. Chyba za dużo we mnie z informatyka.
- Cóż chyba nie szkodzi mieć dwóch sprzecznych hobby.- wzruszam ramionami i ziewam.
- O ile potrafi się pisać. - Śmieje się i wstaję z łóżka. - Idź spać. Jesteś zmęczona.