Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Posyłam mu pełne nienawiści spojrzenie.
- Nic. Nie. Mówiłem - warknąłem i odwróciłem się do Lou. - No więc... spróbuj jeszcze raz biec do kosza z piłką, a kiedy będziesz czuła, że już je nie utrzymasz to rzuć do mnie - instruuję dziewczynę.
And just go crazy
Do what we want with no reason why
Life ain't long enough
So let's celebrate
And get drunk on good love
Kiwam głową i robię to co mówi. Biorę głęboki oddech i zaczynam. Biorę rozpęd i biegnę kozłując piłkę. Hm... to chyba nie jest aż takie trudne.I po co ja to mówię? Niecałe piętnaście sekund potem coś zaczyna się psuć, więc rzucam piłkę do Kiana.
- Jest... w sumie trochę lepiej niż wcześniej. Przynajmniej piłka współpracowała kilka sekund dłużej. - Stwierdzam szukając jakiejś dobrej strony.
Po prostu żyj dobrze. Po prostu żyj.
- Aleee, dzięki temu, że podałaś mi, ja teraz mogę gładko zrobić dwutakt i... - kozłuję w stronę kosza a potem raz, dwa, wysok i... nie zdołałem złapać obręczy i piłka wyleciała gdzieś w bok na trybuny.
- I nico, bo rozgrywający jest debilem... - warknąłem zły na siebie.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
Klepie Kaina w plecy - W końcu się nauczysz
'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
- Tsaa... I tego stwierdzenia się trzymajmy, jakkolwiek byłoby ono idiptyzmem. Mniejsza... - podbiegłem i zgarnąłem piłkę. - Lu, a jak twoje rzuty osobiste? - pytam podając kozłem jej piłkę.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Naprawdę genialnie. - Mówię z udawanym entuzjazmem. - A tak serio... - Odchylam się nieco do tyłu i celuję do kosza, ale piłka przelatuje prosto obok niego. - Jak widzisz, mam predyspozycje do zostania gwiazdą koszykówki. - Parskam śmiechem. - Długo uczyliście się grać w kosza? - Patrzę na obu chłopaków.
- Heh ja nadal nie umiem. To bardziej gra dla przyjemności, a nie nauka... - zauważam. - Dawaj, stań tutaj gdzie ja - pokazuje stojąc trzy i pół metra od kosza.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
Przyglądam się ich poczynaniom - A ja... Właściwie gram odkąd wiem jak koordynować ruchy. Blisko 13 lat.
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
- Oczywiście, profesorze Batmanie. - To brzmi bardzo dziwnie. Bardzo.
Staję na wyznaczonym miejscu i czekam. Po chwili docierają do mnie słowa Alarica? Miał cztery lata kiedy zaczął grać? To... w sumie niesamowite, ale też brzmiące nierealnie. Musi być w to naprawdę dobry.
- "Profesorze Batmanie"?! - jęknąłem. - Błagam zrób przysługę światu i mnie tak nie nazywaj... - odsuwam się o kroczek by Lou stanęła w wyznaczonym miejscu.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Oke. W takim razie zostanę przy Kian. - Mówię uprzedzając go. - To... co teraz mam zrobić?
Oprócz tego, żeby uważać na piłkę.
- Noo... po prostu wrzuć piłkę do kosza. Spróbuj trzy raz. Skup sie i patrz na kosz i swoje dłonie trzymające piłkę. Pamiętaj o pracy nadgarstka - stanąłem tuż za nią - I piłka odrobinę powyżej oczu...
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- To urocze - mruczę rozbawiony i czekam na rozwój sytuacji
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
- Przymknij się Ryś, ja tu uczę - warknąłem w stronę wyrodnego przyjaciela.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- Nioch nioch nioch - przerzucam piłkę nad ich głowami i próbuje zrobić wsad tyłem do kosza.
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Słyszę jego głos tuż za mną, więc dłonie zaczynają mi się lekko trząść. Wcaaale się nie stresuję. Dalej uśmiecham się do siebie i robię to co każe. No... próbuję zrobić. Odpycham piłkę od siebie, a ta prawie, że ląduje w koszu. Prawie.
- No... nie było tak źle... Biorąc pod uwagę moje zdolności.
Nawet nie porównuję się z nimi. Są... świetni w to.
Poklepałem ją po ramionach.
- Daj spokój, rzuć jeszcze raz, a trafisz. Tylko nie odpychaj tej piłki tak od siebie, bo cofasz się i prawie na mnie wpadłaś. Kolana ugiente, ale stopy mocno przytwierdzone do ziemi. Inaczej na mnie polecisz - parsknąłem śmiechem. - No, to jeszcze raz...
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
Zaczynam nucić jakąś starą piosenkę miłosną rozbawiony i znów próbuje zrobić ten nieszczęsny wsad tyłem
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Dobra, muszę się skupić. Nie chcę być aż taką fajtłapą. Chociaż raz mogłoby się udać. Tym razem wsłuchuję się w jego głos, a w międzyczasie spoglądam na Alarica. Kieruję na niego wzrok typu "Baaardzo śmieszne" i rzucam. Piłka ląduje w koszu. A właściwie na nim. Obraca się przez jakąś chwilę, a ja już mam nadzieję, że wpadnie do kosza. Mogłaby to zrobić. Wiruje przez trzy krótkie sekundy, a potem... spada w dół.
- Oto dowód na to, że potrafię załamywać. - Kończę mówić.
Biorę piłkę jeszcze raz do rąk i z determinacją przyglądam się temu koszowi. Wrednemu koszowi. Rzucam jeszcze raz i... trafiam. TRAFIAM!
Uśmiecham się jakbym... jakbym spełniła jakieś marzenie i podskakuję zadowolona, a potem odwracam się do Kiana.
Przypadkiem rzucam piłką tak, że zamiast trafić do kosza trafia Kiana w plecy, popychając go do przodu - Sorka! - mówię najpoważniejszym tonem, na jaki aktualnie mnie stać, ale w środku wyje
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Stoję milimetry od Lou, a moja żądza mordu wzrasta.
- Gartki Lu. Hehe, czyli jednak umiem nauczyć! - śmieje się.
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- No fakt... heh... - śmieję się nerwowo.
Dosyć... dziwna sytuacja.
- Będę musiała ci się odwdzięczyć. Powiedz jak będziesz czegoś potrzebował czy coś. - Uśmiecham się niepewnie.
Przypominam sobie tytuł tej piosenki i znów zaczynam ją nucić. Oj Alaricu, zginiesz marnie
https://m.youtube.com/watch?v=TrRbB-qUJfY
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Chce coś powiedzieć, ale słyszę głos Alarica i uszy mi czerwienią. Ze złości rzecz jasna. Robię krok w tył.
- Luz, to była bezinteresowna pomoc, więc nie musisz się odwdzięczać...
And just go crazy
Life ain't long enough
So let's celebrate
- I tak chcę to kiedyś zrobić, a rzadko zapominam o różnych sprawach. - Mówię spoglądając przez chwilę na niego, a potem idę w stronę trybun. Sprawdzam na telefonie godzinę i cicho wzdycham. - Będę się za chwilę zbierać. Obowiązki domowe wzywają. - Stwierdzam i podnoszę torbę na ramię.