Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nie tym razem Cegło.- śmieje się i postanawiam zaryzykować. Wysypuję na niego na pół opowiadania mąki, na szczęście na stole jest jeszcze jedna paczka.
- I tak oto właśnie zostałem bałwanem. - Mówię przymykając oczy.
Na podłodze jest tego pełno.
No one's gonna bother me anymore
No one's gonna mess with my head no more
- Sam tego chciałeś.- szczerzę się i otrzepuje mąkę z twarzy.
- Nie chciałem. - Protestuję. - To ty wysypałaś mi połowę torby na głowę. - Dodaję rozbawiony.
- Dokończyłam to co ty zacząłeś. I wygrałam!- stwierdzam z triumfem.
- Mhm, taaa... Coś czuję, że te pierniki nie wyjdą. - Marszczę brwi.
-Mówiłam to od początku. Stawiam, że tylko chciałeś mnie obsypać mąką.- kręcę głową rozbawiona.
- To też. - Znowu się uśmiecham. - Idziemy coś oglądać?
- A kto posprząta kuchnie?- śmieję się.
- Warren. - Odpowiadam. - Jakieś konsekwencje muszą być.
- Oberwie mu się za mnie. Norma.- kiwam głową.- Kurde, zjadłabym tych pierniczków, muszę namówić Warrena aby mi upiekł.- wzdycham.
- O ile wróci dzisiaj. - Marszczę śmiesznie brwi. - To.. co oglądamy? - w międzyczasie przeglądam szafę.
- Jak to o ile wróci dzisiaj?- opieram dłoń na biodrze.- Błagam cię, to Warren...- przewracam oczami.- Obojętne, ważne aby był romans.
- Nie, tylko nie romaaanse. - Jęczę. - One są tak nudne i tak naszpikowane sztucznością... Eh.
Wypijam kolejny kieliszek leżąc na łożku Warrena. Jest co świętować, spędzę u nich całe swieta i sylwestra.
Warren znowu zostawił ten cholerny instrument w moim pokoju. Wchodzę do jego sypialni. Widok, który widzę mnie dosyć... zaskakuje.
- Myślałem, że nie pijesz. - Stwierdzam.
- Ja nie pije? Ja nie pije?!- wybucham niepochamowanym śmiechem. Tracę na sobą kontrole, ale to nic. Wypijam kolejny kieliszek, juz nawet bez krzewienia sie
- Mhm. - Marszczę brwi, opierając gitarę o ścianę. - Zostawił cię samą? Z alkoholem?
Kiwam głowa z szerokim uśmiechem. Nawet nie wiem co potwierdzam.- Alkohol jest faaajny.- przeciągam wyrazy.
Idiota. I-D-I-O-T-A. Nie wiem gdzie znowu polazł, ale zabiję.
- Bosz... dobra, to odstawiasz. - Biorę jej z ręki kieliszek. - To nie jest dobry pomysł na świętowanie... - Bo niby sam tak nie robisz.
- Oddaaaaaj mi kieliszek.- krzywię sie i ciągnę go za rękę.- Ty niedobry ciastku jeden!- chichoczę próbując byc poważna. A walić kieliszek. Pije prosto z butelki.
Otwieram szerzej oczy, a po chwili wyrywam jej też butelkę.
- Myszko, uwierz mi, nie chcesz mieć jeszcze większego kaca. - Odpowiadam.
- Nooo oddaj mi prooosze.- uśmiecham sie słodko.- Chce mi sie pic odaaaaj mi.- sięgam po butelkę
Szukam czegoś wzrokiem. Znajduję zwykłą butelkę wody.
- O, patrz. Woda. Miła, bezalkoholowa... - Podnoszę ją i podaję dziewczynie. - Hm?
- Chce tamto wcześniejsze.- kręcę głowa.Podnosze sie do pozycji siedzącej, nawet nie zwracając uwagi, ze podwinęła mi sie spódniczka.- Proooosze Panie Ciastek, daaaj mi!- rzucam w niego poduszka.