Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Taa... - Wywracam oczami.
Nagle w sali błyska mi przed okiem zielona sukienka i ciemnoskóra dziewczyna. Kręcę tylko głową i wychodzę poszukać taksówki. I tak właśnie kończą się bale.
You got to lose to know how to win.
- Och dziękuje bardzo, ze chociaz raz specjalnie dla mnie zabawisz sie w księcia z bajki.-uśmiecham sie i zarzucam mu nonszalancko ręce na szyje.
- Ale pamiętaj... Tylko dzisiaj. A potem czar pryśnie. - Szczerzę się i wychodzimy.
No one's gonna bother me anymore
No one's gonna mess with my head no more
- Cieżko ci?- pytam i macham stopami ukrytymi pod ogromna suknia.
- Droga Evelyn, czy ty zdajesz sobie sprawę ile ważysz? - Pytam spoglądając na dziewczynę.
- W tej sukni to na pewno z tonę.- śmieje sie.
- Masz nie-do-wa-gę. - Literuję. - Zobaczysz, kiedyś porozmawiam z tymi jędzami w domu dziecka.
- Przesadzasz...-kręcę głowa.- Powinieneś sie cieszyć, przynajmniej sie nie nadźwigasz.- uśmiecham sie.-Ale jestem wdzięczna za próbę bycia moim obrońca.- stwierdzam i kładę mu głowę na ramieniu tak samo jak podczas tańca.
Już mam coś powiedzieć, gdy słyszę głos Warrena. Wychodzimy na zewnątrz.
- Wydaje mi się, że szykuje się śnieżna zamieć.
- Mhm..- mruczę cicho i zamykam oczy nagle zrobiłam sie jakoś senna.- Zimnoo mi- jęczę gdy czuje zimny powiew na twarzy i ciele
- Zaaraz będziemy w samochodzie. - Mówiąc to podchodzę do taksówki i wsadzam tam Evelyn. - Kierunek, dom.
Udaję kompletny szok, gdy na nią patrzę.
- Cholera, Aqua, czy ty czytasz w myślach? Moim życiowym celem jest bycie nudziarzem. Więc aktualnie chyba powinienem wrócić do domu i pograć z moimi rodzicami w warcaby. - Marszczę brwi. - Pomimo, że oni nie grają w warcaby.
"Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?"
- Okej, okej, zajarzyłam - mruknęłam rozbawiona. Zamówiłam znów to samo co poprzednio. - Zaraz... - Zmarszczyłam brwi. - Aqua? - pytam, bo może się przesłyszałam. Nie, nie przesłyszałam się, przecież jeszcze nie jestem pijana. Patrzę na niego wyczekująco.
Wstań, nie skupiaj się na swoich słabościach i wątpliwościach. Żyj wyprostowany!
Przechylam głowę, patrząc na nią.
- Tak masz na imię, no nie? Aquamaryna? - Pytam.
A może mi tego nie powiedziała? Sam już nie wiem, co czytam w myślach, a co faktycznie słyszę od ludzi. Matka mówiła, że ciągle jej się to zdarzało. No i że muszę nad tym zapanować. Czego oczywiście nie zrobiłem.
"Jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu, oznaką czego jest puste biurko?"
Szczęśliwie przez cały bal jeszcze nie wpadliśmy na Joe. A jestem pewien, że tak się stanie. Przewracam lekko oczami na samą myśl o nim.
- Gdybym wiedział, że go nie będzie, nie poniżałbym cię, prosząc o to - mówię cicho do dziewczyny.
Poprawiam mój pierścień na szyi, który dobrałem do stroju Nate'a Drake'a z Uncharted.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
Gwiżdżę pod nosem.
- Uważasz, że flirtując powiedziała bym ci moje pełne imię? - pytam zażenowana. - Tylko moja kochana siostrzyczka i rodzinka tak do mnie mówi - wzdycham, jeszcze bardziej zażenowana. - Mary, okej? I przestań mi w takim razie grzebać w głowie - dodałam rozbawiona, pół serio, pół żartem. W tym mieście w sumie wszystko jest możliwe.
Kiedy to sobie uświadamiam... O Boże, koleś na serio może czytać w myślach. Prawie wybucham śmiechem.
- Wybacz - mruczę, zerkając wyczekująco na Iana.
Wstań, nie skupiaj się na swoich słabościach i wątpliwościach. Żyj wyprostowany!
Marszczę lekko brwi, na jego słowa.
- Zapraszanie mnie na randkę jest upokarzające? - Pytam nieco zbita z tropu.
"Gdybyś był w połowie tak zabawny za jakiego się uważasz, mój chłopcze, byłbyś dwa razy bardziej zabawny niż jesteś."
Mrugam kilka razy.
- Co? - Pytam głupio.
W myślach powtarzam kilka razy to, co do niej powiedziałem. Gdy rozumiem swój błąd, od razu czuję ciepło na policzkach.
- Nie. To nie tak... Źle mnie zrozumiałaś - mruczę, plącząc się w zeznaniach. - W sensie... Nie prosiłbym cię, żebyś brała udział w tej akcji z fejkową dziewczyną. Zaproszenie cię na randkę nie jest upokarzające. Zaprosiłbym cię. - Marszczę brwi. Co? - Znaczy nie czułbym się upokorzony, robiąc to.
Mam ochotę przywalić sobie w czoło. Logika, Noel. Gdzie jest? Puff. Chyba wyparowała.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów."
Wytłumaczenie? Jakieś wyjaśnienie, Ian.
Ach. Czemu ja na to wcześniej nie wpadłem?
- Moja siostra zna Lynn Fennell i wcześniej powiedziała mi, kim jesteś - kłamię jak z nut, upijając drinka. Macham ręką. - Chyba moja tajemniczość w zatrważającym tempie spada do zera. Zbliżam się do poziomu gościa z blatu.
Ta.. Dobrze powiedziane. Ale nie mogę jej powiedzieć prawdy.
Chichoczę głupio, kiedy Noel się plącze. Matko, co się ze mną dzieje?
- Jasne. Zrozumiałam. Tylko się z ciebie nabijam - mówię, z krzywym uśmiechem. Rozglądam się po sali.
"Gdybyś był w połowie tak zabawny za jakiego się uważasz, mój chłopcze, byłbyś dwa razy bardziej zabawny niż jesteś."
Zakładam nogę na nogę.
- Może ociupinkę - mówię żartem. - Każdy ma lepsze i gorsze dni - zauważam. - Gość z blatu ma te gorsze już od roku... No cóż. - Robię na chwilę przydługawą minę, a potem wybucham śmiechem. - Nici z miłego flitowana? To przez moje głupawe imię? - żartuje, wydymając wargi.
Przewracam oczami, nieco rozbawiony.
- Moi rodzice nazwali mojego najmłodszego brata Phineas Reuel. Moja siostra zawsze wkurza go tekstem "Czeeeść Fineasz, coo dziś robicie?". Już chyba nic mnie nie zdziwi. - Uśmiecham się lekko. - Poza tym moje imię to też ściema. - Prostuję się na krześle i wyciągam do niej dłoń. - Cześć. Jestem Damien.
Wzruszam lekko ramionami, uśmiechając się krzywo.
- Czyli norma. Kolejny powód, dla którego Noel Beau Lawrence to fail.
Ona śmieje się lekko, ale z tym dziwnym, ironicznym brzmieniem w śmiechu. Zauważyłem, że często to robi.
- Wszędzie cię szukałem! - Słyszę za sobą głos. Sztywnieję i odwracam się. - Już myślałem, że wolisz w nieskończoność ukrywać swoją dziewczynę.
A raczej prawdę, że jej nie masz. Słyszę w głowie, choć tego nie powiedział na głos. Ale na pewno miał na myśli.
- Jaka miła niespodzianka - burczę.
Przyciągam do siebie Florence i obejmuję ją ramieniem.
- Re, poznaj Joe Burke'a. Mojego ukochanego kuzyna - mówię ze sztucznym uśmiechem.
Podałam mu dłoń.
- Damien - powtórzyłam jego imię. - Myślisz, że skoro polubiłam tego tańczącego Iana to polubię też ciebie? - pytałam szeptem, nachylając się do niego.
Na pewno jest niższy od Noela. Możliwe, że z centymetr wyższy ode mnie, choć aktualnie mam na sobie szpilki w których jestem od niego wyższa. Ma blond włosy i niebieskie oczy. Innym słowem, są kompletnie niepodobni z Noelem. Nigdy w życiu nie powiedziałabym, że są rodziną. Szczególnie, że cała jego rodzina jest ciemnowłosa, z tego co pamiętam.
Wyciągam do niego dłoń, a on łapie za nią i całuje mnie w nią.
- Miło cię poznać, Re - mówi lekko uwodzicielskim głosem. Ugh, co za typ. Już go nie lubię.
Czuję, jak Noel cały się spina.
- Florence. Ewentualnie Flo, jeśli już. - Od razu zabieram rękę i obejmuję nią Noela w pasie.