Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Aż tak źle jest w twojej rodzinie? Twój ojciec wydaje się być raczej rozsądnym i przyzwoitym człowiekiem - unoszę brwi rozbawiony.
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
Uśmiecham się głupio. Biorę karty z biurka.
- Nah. Chodziło mi raczej o mnie jako starszego brata.
Biorę na siebie całą odpowiedzialność. Powiedzmy... dziewięćdziesiąt procent.
Ja nie lubię kotków, dlatego lubię ciuchcie. -kuzyn Naleśnika
Zaśmiałem się.
- Daj spokój. Nie jesteś złym człowiekiem, więc bratem też chyba złym być nie możesz. Osobiście jestem jedynakiem - Jak to słowo do mnie niezwykle pasuje.
- A Ty Alaric? Widać, że Ciebie też coś trapi - zauważam.
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
Machnąłem ręką - Proszę pana, ostatnimi czasy wszystko mnie trapi, więc to naprawdę żadna nowość. - uśmiechnąłem się lekko - A pana? Co pana trapi? Poza moim bratem? - uniosłem brwi
'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Pokręciłem głową.
- Zaskoczę Cię, ale to głównie twój brat mnie dobija w dużej mierze. Gdyby nie on i jego pomysły pewnie byłby to kolejny nudny, przyzwoity dzień - westchnąłem śmiejąc się sam z siebie i tego jak to brzmi
Kąciki ust mi drżą, ale staram się nie roześmiać po raz kolejny.
- Głupie pomysły? Chyba byśmy się polubili.
Przekrzywiłem głową - Co ten mały szarlatan zmalował tym razem? - zapytałem, kryjąc rozbawienie
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Śmieje się pocierając skroń.
- No Panowie, siłą rzeczy jestem waszym nauczycielem, a to trochę osobista sprawa więc wolałbym posłuchać waszych historii - staram się wyminąć temat.
Unoszę brew.
- Pan zna moją historię. Ja pana historii nie znam. Trochę to niesprawiedliwe.
Zamyślam się - Proponuje układ. Pana historia wzamian za moją. Co pan na to? - oparłem się o oparcie i spojrzałem wyczekująco na nauczyciela.
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Spojrzałem to na obu i westchnąłem. Masz albo bardzo kiepski albo bardzo dobry dzień Sheppard.
- No dobra. Za waszą historię powiem coś o swojej. Skoro historię Chrisa poznaję regularnie, udzielam Ci głosu Al - uśmiecham się unosząc brwi.
Zamyślam się na chwilę. - Właściwie nie mam pojęcia, chciałby pan wiedzieć. Niech ktoś podrzuci jakiś temat. - mówię, przecierając ręką kark
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
- Hmm kiedy zapytałem Cię czy coś Cię trapi, złapałeś się za brzuch. I coś czuję, że jest ku temu jakiś ciekawy powód - zauważyłem spoglądając karty. Chyba dziś przegadamy dzień...
Ostatnio edytowany przez Connor Sheppard (2017-01-24 00:26:27)
Nagle czuję się jakoś nie na miejscu. Zaglądam w karty, ignorując te uczucie.
Skrzywiłem się. Facet ma wyczucie. - Siostra mojej... znajomej. - bo nie mam pojęcia jak to inaczej nazwać - Ma dziwny fetysz mordowania każdego gościa, który zbliży się do tej mojej znajomej. Na szczęście mnie tylko podziurawiła. - uśmiechnąłem się krzywo
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Unoszę brew.
- Faken. Znam ludzi z różnymi fetyszami, ale jeszcze nikt nie próbował mnie zabić, żeby się podniecić.
Parsknąłem.
- Też jestem zaskoczony tym stylem życia. - zaraz jednak poważnieje. - Podziurwiła Cię? To chyba poważniejsza sprawa, nie uważasz? Byłeś z tym u lekarza? Już pomijając wydanie fascynującej znajomej z fetyszami policji...?
Machnąłem ręką - Proszę pana, proszę mi uwierzyć. Nie chce pan wnikać w szczegóły tej historii. - pokręciłem głową
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Unoszę brwi. Pamiętaj Sheppard. To Insolitam. Miasto owiane tyloma dziwnymi historiami, że to trochę dla Ciebie za dużo.
- Jak uważasz... - nie naciskam.
Wybucham śmiechem.
- Stary... nie wiem, czy kogokolwiek cokolwiek w Insolitam jeszcze zdziwi. Poważka, jakoś nie wydaje mi się, że twoja historia jest dziwniejsza od innych.
Uniosłem brwi - Chcesz się założyć? - zapytałem, kryjąc rozbawienie
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Uśmiecham się głupio.
- Pytasz mnie, czy się zdziwię? Poważnie, Alaric? Mnie?
Wzruszam ramionami - Warto spróbować, nie? Mniejsza - znów spoglądam na Shepparda - Pana kolej
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
Prawie zapomniałem.
- Ahm... no tak... Moja historia. - westchnąłem, choć po rozmowie z małym Olivierem kilka dni temu w parku, potrafiłem podejść do swojej przeszłości spokojniej. - Musi to pozostać tylko w tym pokoju - ostrzegam. - Dwa lata temu, kiedy jeszcze mieszkałem pod Los Angeles zginęła moja żona, wraz z moim dwuletnim synkiem - zaczynam. Mówi się to łatwiej niż czuje, ale wydaje mi się że nie jest tak źle. Biorę wdech pzypomniając sobie uśmiechniętą Sabrinę. - Od tamtego czasu wiele rzeczy się działo, ale nie to.Twój brat Alaricu, paskudną manipulacją, sprawił, że umówiłem się z jego przedszkolanką na kawę - wyjaśniłem. - Ot moja historia - opadłem na znów na oparcie kanapy. Za każdym razem ile to sobie powtarzam nie brzmi to źle, ale.. jakoś tak dziwnie i dla mnie obco.
Przekrzywiłem głowę. - Strasznie mi przykro, naprawdę, ale... To źle? W sensie, że się pan umówił?
We've got a lot to learn
God knows we're worth it