Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Mam siostrę - informuje nauczyciela, nie wiedząc czy on wie o tym. - To mi wystarcza.
Nieprawda! - Krzyczy coś wewnątrz mnie. Nie reaguje jednak na to. - Nie wystarcza ci! - upiera się sumienie. Myślę o jeszcze jednej osobie, chłopaku na którym mi zależy i czerwienieją mi policzki.
Nadzieja, która nie chce być nazywana naiwnością.
Naiwność, która uporczywie pragnie być nadzieją.
- Wiem, że masz siostrę. Wiem też, że masz przyjaciela, w postaci Chrisa. Ale... cóż. Nie chcę narzekać, ale trochę ponarzekam. Może czas poszerzyć horyzonty? Choćby zacznijmy ode mnie - wyciągnąłem do niej rękę. - Cześć, jestem Connor. Mam 30 lat i pracuję w szkole jako pedagog.
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
Spojrzałam na dłoń nauczyciela. On mi nie odpuści. Wyciągnęła w jego stronę lekko trzęsącą się dłoń.
- Panie Shipyard, pan chyba nie... rozumie. Ja... Ja nie umiem - wytłumaczył niezbyt zrozumiale i cofnęłam dłoń.
- No to co pomogę się naumieć - postanowiłem. - Nie ma rzeczy niemożliwych Tessa. Są tylko trudne i łatwiejsze, ale zawsze wykonalne...
Z tego, co wiemy, dziewięć na dziesięć rodzajów działania doprowadzi do tego samego przeznaczenia.
Kręcę głową podnosząc się z miejsca, kiedy panika mnie ogarnia do reszty.
- Nie, nie... - wymamrotałam rozglądając się za plecakiem i zakładając go na jedno ramię.
Uciekać, chce uciec.
Wyjść, chce wyjść.
Westchnąłem. Nie mogę jej zmuszać.
- No... dobrze. Jakbyś zmieniła zdanie i chciała pogadać to zapraszam, zawsze otwarte - zapewniłem ją.
Zastygam w bezruchu, patrząc na nauczyciela. Kiwnęłam głową.
- Dobrze, proszę pana - przytaknęłam. - Dowodzenia - pożegnała sie grzecznie i zestresowana opuściła gabinet Shepparda.
Czwartowe popołudnie. Rany, idiotyczne, czy tylko mi się zdaje? Westchnąłem. Dobra, chyba przesadzam.
Wstałem i zacząłem robić herbatę. Musiałem się czymś zająć.
Poprawiam szybko włosy, które wydostały się z kucyka i pukam trzy razy do gabinetu Connora.
Czwartkowe popołudnie. Ach, Nie sądziłam, że do tego dojdzie.
Podszedłem do drzwi i otworzyłem.
- Cześć Hannah - uśmiechnąłem się. - Wejdź proszę - otworzyłem jej szerzej drzwi.
- Witaj Connorze. - uśmiecham się szerzej i wchodzę do środka. Wyjmuję z torebki niewielki pakunek, który wyciągam w stronę mężczyzny. - Proszę, to dla ciebie. - kiwam głową, nieco zestresowana. - Głupio było mi przyjść z pustymi rękoma. - uśmiecham się delikatnie. - Więc coś ci przyniosłam. Sama robiłam.
Patrzę na konika.
- Śliczny - przyznałem wpatrując się w prezencik. Odłożyłem pudełko na biurko.
- No... Więc oto kolekcja byłej pani pedagog - westchnieniem wskazałem regał. - Nie wiem czy ktoś to przyjmie, ale warto komuś wcisnąć - Zaśmiałem się pod nosem.
Podchodzę bliżej regału, przypatrując się tytułom książek.
- 50 Twarzy Grey'a. - mruczę. - 120 Dni Sodomy... - marszczę brwi. - Poprzednia pedagożka była faktycznie niewyżyta seksualnie. - parskam, wracając wzrokiem do Connora.
Unoszę ręce w geście poddania się.
- Połowy nawet nie śmiałem palcem tknąć - zaznaczam. - Tak tylko mówię - zaśmiałem się nieśmiało drapiąc po karku. Coś za często się po tym karku drapie.
Unoszę na niego oczy.
- Na pewno zgłębisz drugą połowę, jak będzie ci się nudzić - parskam, przypominając sobie rozmowę w kawiarence.
Prychnąłem.
- Nie, nie mam zamiaru. Naprawdę, aż tak zdesperowany nie jestem - wywróciłem oczami lekko rozbawiony. Wyciągnąłem kilka pudełek. - Czas się pozbyć tej... ciekawej literatury.
Podchodzę znów do półki, wyciągając jedną z książek. "Dotyk Crossa." Otwieram ją na przypadkowej stronie, lecz po chwili zamykam, marszcząc brwi.
- Naprawdę, naprawdę musiało ci się nudzić - parskam, wkładając książkę do pudełka.
Ostatnio edytowany przez Hannah Verizon (2017-02-12 13:54:07)
Prychnąłem.
- Nie, nie mam zamiaru. Naprawdę, aż tak zdesperowany nie jestem - wywróciłem oczami lekko rozbawiony. Wyciągnąłem kilka pudełek. - Czas się pozbyć tej... ciekawej literatury.
Wiadomość dodana po 28 min 50 s:
TO NA GÓRZE TO BŁĄD
- Owszem, nuda bywa niemiłosierna. Ale co sie przeczytało, już zostaje. Mniejsza... To chcesz kilka? Nie wiem czy wszystkie uda mi się oddać - zaśmiałem się.
- I co ja z nimi będę robić? - śmieję się, kręcąc głową. - Możesz mi najwyżej o nich opowiedzieć. Niektóre były... na pewno ciekawe. - zagryzam wargę, próbując się nie roześmiać.
- Moim skromnym zdaniem, owszem - pokiwałen głową z udawaną powagą. - Osobiście, moim zdanie najciekawszą książką stąd... "Do utraty tchu" bodajże... - zaśmiałem sie cicho.
Wkładam kolejną książkę do pudełka.
- Co więc w niej było takiego ciekawego, co zwróciło twoją uwagę spośród innych erotyków? - unoszę brew do góry.
- Chyba... jakiś zarys fabuły, a nie tylko pieprzenie się głównych bohaterów... - zawahałem się. - Wybacz, wymksnęło się... - zaśmiałem sie zawstydzony zajmując się książkami.
Uśmiecham się delikatnie, kiwając w uznaniu głową.
- Myślałeś już, gdzie chcesz oddać owe książki? - pytam.
- Myślałem o jakimś antykwariacie... - wzruszam ramionami. - Albo burdelu - dodaje cicszej pod nosem. - Nie wiem, raczej nie zabiorę tego do siebie - parsknąłem.
Śmieję się cicho.
- Wątpię, by w burdelu mieli czas na literaturę. - wzdycham. - Jak nic nie znajdziesz, możesz je na jakiś czas podrzucić do mnie. - wzruszam ramionami, niewinnie się uśmiechając.
Ostatnio edytowany przez Hannah Verizon (2017-02-12 16:16:36)