Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
Nie miałam serca mu przerywać, więc tak po prostu stałam i się przyglądałam jak gra.
Jeśli coś kochasz to walcz o to, nie ważne, czy to chłopak, czy kanapka z bekonem.
Westchnąłem i zacząłem grać od nowa. Może za którymś razem pójdzie na intuicję
And being apart ain't easy on this love affair
Two strangers learn to fall in love again
Chyba nie pamięta do końca jak to szło. Ale... nie mam zamiaru mu przerywać.
Jeśli coś kochasz to walcz o to, nie ważne, czy to chłopak, czy kanapka z bekonem.
Zamknąłem oczy i zacząłem przebierać palcami po klawiszach. Ale w tamtym konkretnym momencie zawiesiłem się. Zacząłem grać od nowa. I znowu. I jeszcze raz. Aż w końcu w końcu udało mi się znaleźć te kilka odpowiednich dźwięków i zgrabnie przejść do dalszej części piosenki. Z niedowierzaniem przerwałem. Chwilowy szok szybko minął i zapisałem nuty na pięciolinii. Dawno nie uśmiechałem się tak szeroko...
Zawiesiłam się. Przychodzę tu już bardzo, bardzo długo... Nie wiedziałam, że umie się tak uśmiechać. Miał dołeczki, słodkie, nieznaczne zmarszczki... A ja nie powinnam nawet tak myśleć.
Zapukałam niepewnie o próg.
- Dzień dobry Aleksy...
Podskoczyłem na stołku i odwróciłem się w stronę drzwi. Spoważniałem - Dzień dobry... - zacisnąłem usta trochę zawiedziony, że ona zawsze jest punktualna. Po cichu liczyłem, że jeszcze sobie pogram. No trudno...
- Jeśli chcesz grać, to graj. Ja nie będę ci przeszkadzać, przysięgam - zapewniłam i bezszelestnie usiadłam na "mój" fotel.
Oblizałem wargi i skinąłem głową. Pochyliłem się nad klawiszami i znów chciałem zacząć grać, ale nie mogłem się skupić... Zamknąłem oczy i spróbowałem sobie wyobrazić, że oprócz mnie i Nika nikogo nie ma w mieszkaniu...
Zwinęłam się w kłębek i starałam się nawet ciszej oddychać by mu nie przeszkadzać. Jest przewrażliwiony na punkcie samotności. Albo moim...
Próbowałem ze wszystkich sił, ale nie mogłem sobie wyobrazić samotności będąc świadomym, że ona tu jest... Zacisnąłem mocniej powieki. A gdyby... gdyby po prostu zaakceptować, że ona tu jest...? Przygryzłem dolną wargę. Po prostu zaakceptować... Chyba dam radę... Wytarłem ręce o spodnie i niepewnie położyłem na klawiszach. Po chwili zacząłem grać...
Ostatnio edytowany przez Aleksy Romanow (2017-02-12 00:02:37)
Uśmiechnęłam się. Grał dość przeciętnie, co się dziwić facetowi z amnezją, ale cieszyłam się, że gra. Robi coś. A uwielbiałam patrzeć jak pacjenci powoli wracając do normalności. W milczeniu go obserwowałam, choć wypuściłam już powietrze z płuc.
Ostatnio edytowany przez Kimberly Harrison (2017-02-12 00:00:08)
Z każdą kolejną nutą przyzwyczajałem się do jej oddechu, aż w końcu stał się taki... naturalny. Jakbym słuchał go od zawsze
Wydawało mi się, że zaczął grać coraz spokojniej i pewniej. Musi sobie to przypomnieć.
Uśmiechnęłam się słabo. A jak sobie przypomni, to będę zbędna...
Powoli znów się rozluźniłem, a uśmiech zaczął wolno i niepewnie wracać na moje usta.
Rozluźnił się. To dobrze. Postanowiłam zrobić coś innego. Wstałam z fotela i ruszyłam do kuchni by sprawdzić, czy zjadł to co mu przygotowałam i czy może wziął tabletki...
Rzecz oczywista - nie wziął.
Skończyłem grać i uzupełniłem pięciolinię. Schowałem papiery i zamknąłem pianino. Z uśmiechem nadal błąkającym się po twarzy wróciłem na kanapę.
Wróciłam z westchnieniem na swój fotel.
- To dlatego dzwoniłeś po Connora. By pomógł ci z tym antykiem - wskazałam pianino.
Skinąłem głową - Pomagałem pani M z porządkami na strychu. Odkopałem pianino, a ona pozwoliła mi je zabrać do mieszkania.
Pokiwałam głową.
- Jak już za pierwszym razem usłyszałeś tutaj tą piosenkę, to chciałeś ją zagrać - przypominam sobie.
Znów skinąłem głową - To ulubiona piosenka taty...
- Serio? Przypomniałeś sobie coś jeszcze? - pytam szczerze zaciekawiona podciągając nogi pod brodę jak zawsze.
- Tata chciał nauczyć mnie grać, ale nie zdążył... Zapamiętałem kilka piosenek, które lubił i sam zacząłem się uczyć - przymknąłem oczy, wspominając długie godziny spędzone przy szkolnym pianinie
- To piękne, że tak chciałeś uczcić jego pamięć - przyznałam zgodnie z prawdą.
- Dzięki... - przygryzłem wargę nieco speszony
- A po za tym? Jakieś fragmenty z domu? Może coś o matce, albo bracie? - pytam zaciekawiona.