Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Nie masz za co - zauważyłam trochę za bardzo rzeczowym tonem. Bałam się jednak, że jeśli za bardzo zmięknę też mu nie pomogę... Ale on tego potrzebuje. Musi odzyskać pewność siebie i wrócić do brata...
- Łzy to naturalny odruch na emocje... A emocje przy tej piosence były bardzo silne... - powiedziałam już łagodniej, trochę ciszej.
Jeśli coś kochasz to walcz o to, nie ważne, czy to chłopak, czy kanapka z bekonem.
Nie odpowiedziałem, tępo wlepiając wzrok w sufit.
And being apart ain't easy on this love affair
Two strangers learn to fall in love again
Patrzyłam smutno na Aleksego.
- Rozumiem, że to boli... Ta piosenka... Akurat ciebie rani najmocniej... Ale pamiętasz co sobie obiecałeś? Będziesz silny, dla rodziny... - mówiłam niepewnie. Nie wiedziałam co mówić, by mu pomóc. Poruszałam się jak dziecko we mgle, a tego nienawidzę...
Jeśli coś kochasz to walcz o to, nie ważne, czy to chłopak, czy kanapka z bekonem.
Wciąż nie reagowałem, przytłoczony wspomnieniami. A trochę ich było...
- Milczysz... - westchnęłam. Lepiej tym razem, nie przeszkadzać mu w myśleniu. To nie pomoże. Zaczęłam chodzić po pomieszczeniu zamyślona.
Zamknąłem oczy, wspominając ten dzień. Dzień, w którym do drzwi naszego domu zapukał żołnierz i powiedział mamie, że tata już nie wróci... Zacisnąłem ręce w pięści. To tylko wspomnienie
Stanęłam przy oknie w salonie, ale jednak zamiast na ruchu ulicznym skupiłam wzrok na Aleksie. Jak mu pomóc... Jak mogę go wyleczyć...? Zagryzłam wargę nie mogąc znaleźć odpowiedzi na to pytanie.
Teraz, mogę już go tylko słuchać, a nie leczyć.
Zacząłem cicho nucić kołysankę, uspokajając skołatane nerwy. Po chwili zasnąłem
Zacisnęłam usta. Nie było sensu tu tak stać. Znów poczułam się zbędna, ale szybko do odgoniłam. Wydałam kartkę z notesu i napisałam szybko kilka słów:
"Bądź silny Aleksy"
Zrobiłam szybko jedzenie dla niego i wyszłam z mieszkania, a w głowie kołatało mi tylko jedno pytanie - jak mogę mu pomóc...?
*PO KILKU DNIACH*
Ostatnio wysłałam do Aleksego Connora. Sama musiałam wszystko przemyśleć, zrozumieć... Nadal nie rozumiałam. I karciłam samą siebie, że przed lustrem sprawdzałam kilkakrotnie, czy dobrze wyglądam. To twój pacjent Kimberly, zlituj się. Zawiodłabyś Marcusa...
Pukam i wchodzę jak zwykle.
- Dzień dobry Aleksy - witam się jak zwykle. Jak zwykle, nic się nie zmieniło.
Na dźwięk jej głosu podskoczyłem w miejscu. - Dzień dobry... - powiedziałem cicho, nie odrywając palców od klawiszy, a oczu od pięciolinii
- Znów grasz? - pytam, choć widzę to wyraźnie. Zostawiam swoje rzeczy na "moim" fotelu i idę do kuchni by sprawdzić, czy wszystko zjedzone.
Skinąłem głową bez słowa.
Odłożyłam puste talerze na bok i... wtedy zauważyłam butelki. Dużo butelek. Westchnęłam. Naprawdę nic się nie zmieniło. Wróciłam do salonu z surową miną.
- Aleksy... Znów piłeś. I to nie jedno, czy dwa piwa - zauważyłam krzyżując ramiona na piersi.
Przygryzłem wargę - Musiałem coś... Przemyśleć
- Co aż tak ważnego wymagało kilkunastu piw? - unoszę brew, ale już nie czekając na odpowiedź wracam z westchnieniem do kuchni i brzęcząc butelkami wsadzam je wszystkie do śmietnika. Wie, że to szkodliwe, tak jak papierosy, niszczy to nie tylko fizycznie, ale i psychicznie, ale nadal to praktykuje... Przejmowałam się nim, bardziej niż innymi pacjentami.
- Pozwolę sobie zatrzymać to dla siebie. - uciąłem, nie patrząc na nią
Westchnęłam. Wróciłam do salonu na kanapę i chwilę odczekałam, nim przeszłam do normalnego trybu sesji.
- Miałeś znów koszmary, czy dzięki kołysance udało ci się ich pozbyć?
- Nie spałem... - zacisnąłem usta. Nic dziwnego, jak cały czas myślałeś o tym samym
Zmarszczyłam brwi.
- Jak to? Coś się stało? - zapytałam zaniepokojona. Jeszcze tego brakowało, by znów miał koszmary już nie do odgonienia...
- Nie, po prostu... Nie miałem czasu... - ta, 4 dni z rzędu
- Wyglądasz jakbyś nie spał od kilku dni - zauważam. - Wiesz, że to dosyć niezdrowe? Już nie wspominając, o zmęczeniu...
- Bywało i tak, że nie spałem tygodniami - skwitowałem, spoglądając na nią kątem oka
- Wiem, ale tak już nie jest. Nie jesteś na służbie, ani torturowany, ale żyjesz w normalnym społeczeństwie, a normalni ludzie śpią - zauważam z lekkim uśmiechem.
- Nie widzi mi się bycie normalnym... - nie po tym wszystkim