Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Zajmij się nią. Ja już nie mam siły. - zwróciłam się do Claire, po czym zawołałam - Idzie ktoś po lekarza?
-Odrobiną wdzięczności bym nie pogardziła - mruknęłam na tyle cicho, że nikt mnie nie usłyszał
Podeszłam do Dereka, który drzemał sobie pod stołem. Zazdrościłam mu, że potrafił to wszystko olać. Pogłaskałam go po głowie, a on w jednej chwili otworzył oczy i spojrzał na mnie nierozumiejącym wzrokiem.
- Niezła drama llama, co Derek? - powiedziałam, jakby miał mnie zrozumieć.
Pies szczeknął cicho i zamerdał ogonem.
Ostatnio edytowany przez Harmony Harper (2016-01-23 22:40:29)
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Razem z Alex weszłyśmy ponownie do poczekalni i stanęłyśmy obok Harmony.
-Co nas ominęło?- zapytałam cicho.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
Kiwnęłam głową w stronę Cynthii i Claire.
- Nie miałam już do tego siły. Próbowałam jakoś pomóc Cynthii. Zachowywała się jakby miała atak na tle psychicznym. Wyglądała, jakby była uzależniona od leków. Potem przyszła Claire i oczywiście zaczęła się wydzierać, czemu nie daję jej lekarstw, a Cynthia się darła, że wcale nie jest lekomanką. Podobno jest ciężko chora. Nie mam już siły, naprawdę.
Przytuliłam do siebie Dereka. Musiałam załatwić sobie w jakiś sposób psa, bo to naprawdę uspokajało.
- Nawet mi nie podziękowały, że próbowałam coś zrobić. Claire przez większość czasu nic nie robiła i to ja zajmowałam się Cynthią, mimo tego, co zrobiły wcześniej. - wzruszyłam ramionami - Z resztą nie ważne. Po prostu nie będę się już do nich zbliżać.
Ostatnio edytowany przez Harmony Harper (2016-01-23 23:17:10)
Leader of the whole pack
- Ech.. - jęknęłam. - Szczerze źle może to o mnie świadczyć.. - krew odpłynęła mi z twarzy. - Ale ciesze się że mnie tu nie było.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Może źle to będzie o mnie świadczyć... - powiedziałam z delikatnym uśmiechem powtarzając jej słowa - ... ale wolałabym, żeby mnie też tu nie było. Tak szczerze, to mam ochotę wrócić do domu. I tak nie mam szans na wygraną.
Leader of the whole pack
- Ja też mam ochotę wrócić do domu. - mówię zestresowana.
Może nie płaczę, ale to boli. Może nie mówię, ale czuję. Może nie pokazuję, ale mi zależy...
- Nie możesz wrócić do domu! Musisz poznać moją rodzinę! Mam naprawdę przystojnego brata. - roześmiałam się - Tak, wiem, że jesteśmy tu dla księcia. Żartowałam tylko.
Leader of the whole pack
Spojrzałam na nią przerażona. Chyba to zauważyła i mruknęła że to tylko żart.
- Przestań tak żartować... Bo zrezygnuję już jutro.. - burknęłam.
- Cieszę się że mnie tu nie było, ale one chyba nie znają słów : przepraszam,proszę i dziękuję.- Stwierdziłam szczerze.
"People cry, not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long."
- Spokojnie Alex. Przecież nie mam zamiaru swatać cię z moim bratem. Poza tym on chyba nadal czuje coś do swojej byłej dziewczyny. - powiedziałam z powagą.
Wiadomość dodana po 01 min 02 s:
- Też mi się tak zdaję, ale nie wnikam w to dalej. - zwróciłam się do Katherine
Leader of the whole pack
- Jasne... - mruknęłam do Harmony. - A ja w życiu chłopaka nie miałam. - wyznałam w końcu. - A wy?
- Ja też nigdy nie miałam.- Powiedziałam cicho,- Ale adoratorów miałam niemało chociaż lecieli na moje pieniądze zamiast na mnie.- przewróciłam oczami.
- A ja nawet adoratorów nie miałam.. - mówię zażenowana. Chyba nie miałam - dodaję w myślach.
- To ja znowu miałam dwóch chłopaków, choć nie wiem, czy chodzenie z moim sąsiadem, Jacobem, gdy mieliśmy po 13 lat się liczy. - roześmiałam się, po czym spoważniałam - Gdy miałam 15 lat był jeszcze Luke, kolega Jaya z pracy. To było coś poważniejszego, ale mnie zdradził z - uwaga, uwaga - byłą dziewczyną mojego najstarszego brata. Tak, chodzi o tą, którą nadal kocha.
Byłam zdziwiona faktem, że mówienie o tym przychodziło mi z taką łatwością. Był czas, gdy naprawdę było mi ciężko, ale od jakiegoś czasu w ogóle o tym nie myślałam.
Ostatnio edytowany przez Harmony Harper (2016-01-23 23:50:52)
Leader of the whole pack
- Związki to dla mnie czarna magia. - mamroczę pod nosem. - Ciesze się że nie jestem w tym sama. - słowa kieruje do Kath.
- Ja też, nigdy nie umiałam gadać z chłopakami.- uśmiechnęłam się.
Roześmiałam się.
- Ja nie muszę gadać z chłopakami żeby ich odstraszyć. Widziałyście minę księcia, gdy wszedł podczas tej kłótni? - nie wiem czemu nagle zaczęło mnie to bawić - Daję sobie góra tydzień.
Ostatnio edytowany przez Harmony Harper (2016-01-24 00:10:03)
Leader of the whole pack
- Nie przesadzaj to nie ty zaczęłaś panikować że umrzesz od zakrztuszenia.- Stwierdziłam.- Ty przynajmniej jest wychowana w przeciwieństwie do nich.- Uśmiechnęłam się,
- Nie chce mi się o nich gadać. Z resztą jakoś nabrałam do wszystkiego dystansu. Chyba przydała mi się ta wielka kłótnia. - uśmiechnęłam się lekko.
Leader of the whole pack
Nadal siedziałam cicho na parapecie. Teraz boje się do kogo kolwiek podchodzić. Możliwe, że znowe wywiąże się awantura i co wtedy?
Zaśmiałam się.
- A mi ona nie przyniosła żadnych pozytywów. - przyznałam. - Ale... Za to zobaczyłam kto ma pazurki. - zachichotałam, nie wiem co spowodowało ten nagły napad śmiechu.
Spojrzałam na śmiehącą się dziewczynę. Alex? Chyba tak...
Nagle zaczęłam się śmiać śmiechem nie do opanowania. Chyba wszystkie wrażenia z tego poranka nagle zebrały się we mnie i znalazły ujście. Derek zaczął szczekać do wtóru mojego śmiechu.
- O matko.. To.. będzie... ciekawe... - mówiłam, ale nie mogłam się powstrzymać - ...doświadczenie.
Śmiałam się tak, że aż łzy naleciały mi do oczu. Otarłam je ręką, po czym znowu się odezwałam:
- Naprawdę zastanawia mnie, do czego wszystkie jesteśmy zdolne.
Leader of the whole pack
Wyszłam do toalety. Pora się ogarnąć przed śniadaniem i przypudrować nosek.
- Skoro możemy już iść, to chyba wyprowadzę Dereka na dwór. - uśmiechnęłam się do Alex.
Leader of the whole pack