Eliminacje. To już nie zabawa. W pogoni za władzą i miłością wszyscy są zdolni do najróżniejszych czynów. Nie zawsze są one dobre. Czasem w człowieku budzą się najgorsze instynkty...
Nie jesteś zalogowany na forum.
- Niech ci będzie. - roześmiałem się. - Do zobaczenia, Harmony. - pomachałem dziewczynie i wyszedłem, a Derek pobiegł za mną. To była udana randka.
I'll throw away my faith, babe, just to keep you safe.
Podniosłam na ręce Ruby.
- Żartowałam. Wygrałyśmy, prawda? - wyszeptałam jej do ucha.
Ruby zaszczekała na zgodę, a ja poszłam do pokoju.
So you can throw me to the wolves
Tomorrow I will come back
Leader of the whole pack
Czekałam na księcia pod salą taneczną. Przyszłam przed czasem bojąc się spóźnić. Nie wiem dlaczego, ale nie miałam odwagi wejść do środka. Wolałam poczekać. Jeszcze raz wygładziłam moją rozkloszowaną sukienkę bez ramiączek w kolorze pudrowego różu. Wiedząc, że spotkam się z nim w sali tanecznej postawiłam na klasyczne białe balerinki. Jak ja nie cierpiałam czekać, to tylko potęgowało stres. Więc po co przyszłam przed czasem?! Uspokój się Madeline...
"Czasem bunt to skorupka, kryjąca w środku delikatną i wrażliwą osobę."
Madeline czekała już pod salą. Poprawiłem granatową marynarkę i podszedłem. - Cześć.
- Dobry wieczór - uśmiechnęłam się nieśmiało i dygnęłam.
Uśmiechnąłem się i otworzyłem drzwi. - Zapraszam.
Podziękowałam i weszłam pierwsza, już nie mogłam się doczekać. Byłam bardzo ciekawa, co książę wymyślił.
Zdjąłem marynarkę i zostałem w białym T-shircie i jeansach. - Tańczyłaś kiedykolwiek kadryla?
Starałam sobie coś przypomnieć, ale jedyne co mi przychodziło do głowy to taniec, o którym kiedyś wspominała Rachel.
- Nie, niestety - uśmiechnęłam się nieśmiało.
Nie cierpiałam czegoś nie wiedzieć.
- A masz ochotę się nauczyć?
- Z wielką przyjemnością - uśmiechnęłam się szeroko.
Bardzo się ucieszyłam, że nie ośmieszę się przed księciem, bo taniec raczej nie sprawia mi problemu... No zobaczymy jak będzie tym razem...
- Najpierw musisz stanąć koło mnie.
Ustawiłam się obok księcia i z niecierpliwością czekałam na kolejne instrukcje.
- Dobra, to najpierw na sucho. - pokazałem dziewczynie powoli wszystkie kroki. - Myślisz, że dasz radę z muzyką?
- Pewnie - powiedziałam z pewnością.
Naprawdę układ nie wydawał się trudny, często ćwiczyłam dużo bardziej skomplikowane kroki.
Ustawiłam się w odpowiednim miejscu, uśmiechnęłam się i czekałam na pierwsze takty muzyki.
Podszedłem do radia i puściłem muzykę, po czym stanąłem z powrotem koło Madeline. - Zaczynamy?
https://www.youtube.com/watch?v=QxJrjV4PNXA
- Oczywiście - odrzekłam.
Kiedy Max puścił muzykę od razu rozpoznałam utwór. Bardzo go lubiłam. Miałam nadzieję, że to dobry znak.
Przetańczyliśmy piosenkę. - Jesteś bardzo dobrą tancerką, Madeline. Tańczysz zawodowo?
Serce stanęło mi w gardle, ale szybko powróciłam do normalnego wyrazu twarzy. Miałam nadzieję, że niczego nie zauważył,
- Nie oczywiście, że nie - przygryzłam wargę i uśmiechnęłam się nieśmiało. - Nie mogłabym.
Zaczęły mi się pocić ręce.
- Szkoda, mogłabyś zrobić karierę. - spojrzałem na zegarek. - Muszę już lecieć. Fantastycznie się tańczyło. Do zobaczenia, Madeline.
- Dziękuję - poczułam wielką ulgę, niczego się nie domyślił. - Mi również było bardzo miło - dygnęłam i uśmiechnęłam się promiennie. - Do widzenia Wasza Wysokość.
Wesoła skierowałam się do pokoju, musiałam z kimś pogadać.
Ostatnio edytowany przez Madeline Rosenberg (2016-02-10 22:10:35)
Kiedy dotarłyśmy na miejsce oniemiałam z zachwytu. Maddie zaprowadziła mnie do najwspanialszej sali tanecznej jaką kiedykolwiek widziałam.
- Możemy tu zatańczyć? - Pisnęłam z zachwytu.
Ja nigdy nie piszczę z zachwytu.
Madeline, co ty ze mną robisz…
"Nie odpuszczaj, gdy wiesz, że możesz wygrać"
Miałam ochotę skakać z radości.
- A myślisz, że po co tu przyszłyśmy? - Zapytałam z udawanym politowaniem, a zaraz potem zadałam kolejne pytanie podekscytowana. - Co myślisz o naszym pierwszym duecie, za który dostałyśmy złoty medal w kategorii juniorów?
- Jeszcze się pytasz? - Zapytałam z niedowierzaniem. - Jasne! Znajdź tylko piosenkę, a ja zacznę się już rozciągać. - Powiedziałam z uśmiechem.
"Nie odpuszczaj, gdy wiesz, że możesz wygrać"
Przytaknęłam i poszłam ustawić muzykę. Kiedy już to zrobiłam dołączyłam do Rach. Gdy byłyśmy już gotowe, zajęłyśmy miejsca i wyobraziłyśmy sobie moment, kiedy tańczyłyśmy ten układ na zawodach.
(https://m.youtube.com/watch?v=40XBlsn6pZc)
Ostatnio edytowany przez Madeline Rosenberg (2016-02-16 00:39:05)